Москва: Камионът бомба за Кримския мост е тръгнал от България (Видео)

Автор: Няма коментари Сподели:

Путин обвини украинските спецслужби за взривения Кримски мост

Вече установихме маршрута на камиона, в който е станала експлозията на Кримския мост – това са България, Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодарски край. Това е заявил ръководителят на Следствения комитет Александър Бастрикин след среща с президента Владимир Путин в Санкт Петербург. Според него експлозията, станала в събота сутринта, “със сигурност има терористичен характер”. “Освен това бяха идентифицирани превозвачи, лица, участвали в организацията на движението. С помощта на Федералната служба за сигурност (ФСБ) беше възможно да се идентифицират заподозрени сред онези, които биха могли да подготвят терористична атака”, допълва още Бастрикин.

Взривът на Кримския мост е организиран от украинските специални служби. Това е заявил днес президентът на Русия Владимир Путин, твърди БТА, цитирайки ТАСС. Той дори е нарекъл станалото “атентат”. Бастрикин потвърди тази теза и добави, че за подготовката на атентата на украинските специални служби са помогнали граждани на Русия и чужди държави.

 

“Няма съмнение. Това е акт на тероризъм, целящ да бъде разрушена изключително важна инфраструктура на Руската федерация”, каза Путин. Това е първото му публично изявление след вчерашната експлозия, която разруши част от моста, свързващ Крим с руската транспортна мрежа.

Мощният взрив, за който руските власти твърдят, че се дължи на зареден с експлозиви камион, повреди  съоръжението, което бе открито през 2018 г. и през последните месеци служеше за снабдяване на руската армия във войната срещу Украйна. При инцидента загинаха трима, а до сега Русия се въздържаше да обвини Украйна за атаката. Киев не е поел отговорност за взрива.

https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/12753277

Предишна статия

БЪЛГАРИЯ, ИНДИЯ, РАКОВСКИ…

Следваща статия

Докато на изборите не са изпълзяли други лалугери от дупките си, за да доказват колко са достойни да управляват тази малка, красива, неповторима страна!

Други интересни