Това е прогнозата ми, мисля да спра малко да коментирам, защото при подобен мащабен замисъл, текущите събития реално нямат значение

Автор: Няма коментари Сподели:

Моята прогноза е, че Русия замисля мащабен удар в Украйна, и в момента се води предварителната подготовка – основно разтегляне на бойните линии и увличане на украинците на по-широк фронт. Мисля, че ударът ще е съкрушителен и или ще затвори увлечените войски в огромен котел, или ще е брутална атака по Киев и Харков и превземането им за дни, след което съпротивата да рухне.

Всеки има право на прогнози, но подобна логика единствена обяснява пасивността на руските сили до момента. Несериозно е да оставят 5-6 хиляди души в Лиман сами и да няма как да им помогнат. Стотици самолети стоят на летищата. Хиляди ракети „Калибр“ са из складовете. 15 хиляди танка на руската армия стоят неизвестно къде. И наблюдаваме някаква битка на пехота срещу пехота – като през времето на цар Симеон….

Лиман се намира на 10 минути полет на самолет от Русия. Не от украинска територия, а от Русия – напълно незасегната. Самолети, при липса на ПВО, могат да унижощат десетки хиляди войска за минути. Особено настъпваща – т.е. принудена да е на открито (иначе как ще настъпва). Могат да я заличат, но тове не се случва.

Не се виждат и конвенционалните запаси с мощност на малки атомни бомби. Руснаците ги показваха от години – определено такива заряди има (вероятно става дума за термобарични бомби). Русия няма нужда от тактическо ядрено оръжие като има подобни заместващи експлозиви. Те не се виждат.

А виждаме налудничав юруш на пехота, и никой не я спира…
Мисля, че дори Кадиров върши роля в тази работа. Внушава разкол и разправии в руското командване, за да заблуждава противника.
От друга страна, Путин изглежда доста спокоен и уверен…
Това е прогнозата ми.

Другата алтернатива е наистина руската армия да е пълна катастрофа. Но ако това е така, предстои краят на света.
Ако украинците могат да я разбият, то какво пречи да се надигнат татари, ингушети, чеченци. Ако руската армия не може да се справи с аматьорската пехота на Зеленски, то Русия е пред разпад. Разпад на подобна империя с 10 хиляди ядрени глави значи край на света. Всичко това ще отиде у неуправляаеми субекти и терористи. Дори 1 от 100 от тия бомби да гръмне, това е краят на настоящия етап на човечеството…

Това е прогнозата ми, мисля да спра малко да коментирам, защото при подобен мащабен замисъл, текущите събития реално нямат значение. Те са просто пропаганда и вдигане на шум…

                                               Добри Божилов                         https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Ние наистина сме във война на цивилизациите и война за разума!

Следваща статия

Кой ще може да те излъже и подведе ако ти не избереш да вярваш?

Други интересни