Присъединяването към Русия на четири територии от състава на Украйна бележи началото на нов етап от хибридната война на НАТО с Руската федерация

Автор: Няма коментари Сподели:

Присъединяването към Русия на четири територии от състава на Украйна бележи началото на нов етап от хибридната война на НАТО с Руската федерация (РФ). Според руската конституция е забранено отстъпването на части от държавата. Значи ще ги отбраняват с всички налични средства. Вече„ започваме сериозно“, е прозрачният намек на президента Путин.

Присъединяването към Русия на четири територии от състава на Украйна бележи началото на нов етап от хибридната война на НАТО с Руската федерация (РФ). Според руската конституция е забранено отстъпването на части от държавата. Значи ще ги отбраняват с всички налични средства. Вече„ започваме сериозно“, е прозрачният намек на президента Путин.

Контранастъплението на войските на Украйна (ВСУ) през последната седмица не само се задъха по всички горещи зони на фронта, но и се оказа прескъпо. Кореспондентът на New York Times Джефри Кетълман съобщи от мястото на най-кръвопролитните битки край Николаев за „най-сърцераздирателната битка на руско-украинския конфликт“, където „всички колони от танкове и бронирани машини през открити полета биват унищожени от добре насочен руски огън.“

На унищожение ги хвърли президентът Зеленски, който, според The Jerusalem Post е най-влиятелният евреин в света. След четири досега големи мобилизации той вече разреши дори набора на студенти…

Законен ли е референдумът? Според международното право би трябвало да не е. Щом обаче Запада е признал за законно отделянето на Косово от Сърбия при това без никакъв референдум, излиза, че е. Явен знак от страна на Москва, че като велика сила може да постъпва както и Вашингтон. Какъв ти цивилизован свят наоколо, за какво международно право се говори!

Шведската брегова охрана съобщи за четири изтичания на газ от газопроводите „Северен поток“ и „Северен поток 2“. Премиерът на Полша незабавно каза: „Днес имаме работата с акт на саботаж. Който вероятно бележи следващия етап на ескалация на ситуацията в Украйна.“ Никой не оспорва. Гневна реакция на тази именно ситуация.

На 7 февруари президентът на САЩ Джо Байдън открито каза: „Ако Русия нахлуе, ако нейните танкове и войски пресекат украинската граница, тогава вече няма да има „Северен поток 2“… Обещавам ви.“

Какво друго да прави Вашингтон пред перспективата за поражение в Украйна? Рецесията в САЩ е факт, инфлацията също, спада до многогодишни дъна доходността по държавните облигации.

Нямат друго, освен вече неуправляем повсеместен хаос и подгряването на стратегическа нестабилност около Русия и Китай. Ще правим, каквото си искаме на него, за да ви ощетим, унижим, отчаяме или вбесим! Какво ще ни направите, как ще ни попречите!

Бившият полски министър на отбраната Сикорски написа в Туитър: „Благодарим ви, САЩ“. Радва се на трайното блокиране на възможността за сделка между Германия и Русия за доставките на газ. Че току виж и други страни от ЕС са се възползвали, за което все по-често настояват европейците.

Шефът на дипломацията на ЕС Борел сподели, че ограничаване на Русия е и отграничаване на Европа от Русия, а тя остава геополитически безпомощна пред САЩ и ЮК. Да де! 10 дни преди това: „Изкушението да се оттегли подкрепата за Украйна е налице в част от европейското общество… не могат да понесат последствията. Трябва да се борим с този начин на мислене“.
И яко се бори. Преди месеци обяви: „Конфликтът ще бъде спечелен на бойното поле, дипломацията е в задънена улица“.

Държавният секретар на САЩ Тони Блинкен: „ Саботирането на „Сверен поток“ явно не е в ничий интерес“. В полза е на САЩ, Великобритания, Полша и Украйна. „Ние осигурихме Украйна с необходимите средства за армията много преди да започнат сегашните събития“, призна Блинкен.

Дядо му, Меер Блинкен, е емигрирал преди ВСВ от Киев поради еврейските погроми. „Моят дядо беше нацист“, сподели преди време гинеколожката Урсула фон дер Лайен.

FOX News, предаването „Тъкър Карлсън тази вечер“: „Започваме с едно мрачно съобщение за една от най-огромните катастрофи за околната среда… най-близко приближаване до Апокалипсиса… има само едно обяснение – акт на индустриален тероризъм.“

От почти век и половина за Лондон и по-късно за Вашингтон са напълно неприемливи мирните икономически, политически и културни взаимоотношения между Германия и Русия. Азбучна геополитическа, почти религиозна заповед, споменавана многократно. А когато религия се съединява с политика, се ражда инквизиция, според Албер Камю.

„Годината на кризата на добрата журналистика“, нарекоха 2020 г. щатски неолиберали. New York Times съобщи, че тогава са загубили работата си или са останали с намалени заплати 37 000 журналисти. Почти 200% спрямо предходната 2019 г.! Блокада на истината и здравия разум!

Локомотивът на ЕС, неговото икономическо ядро Германия пред очите ни запада, лишена от евтините от години руски суровини и енергия. Капиталите, големите корпорации са принудени да заминат зад океана. В САЩ се изнася дори създадения някога по инициатива на Хитлер фолксваген.

Загубило ценностите си, човешкото общество се превръща в сбирщина от хищници, а до голямата война остават няколко стъпки. Земетръсната смяна на епохите винаги е вървяла с реки от кръв. В Европа тенденцията вече е „всяка коза за свой крак“. Т. нар демократичен процес се оказа оръжие за масово поражение (ОМП).

Особено срещу страни с ядрено оръжие, насочено преди всичко върху културата и ценностите. Сработи в СССР, сега РФ се освобождава от него. Опитаха го в Китай, не успяха и вече търпят сериозни щети. Ужас, ужас! Ври и кипи в много други страни. „Майната му на ЕС“, изцепи се още през 2014 г. Виктория Нюланд.

В Италия развяха знамето „Бог, Родина, Семейство“ и в Брюксел са като попарени. Как сега да изпълняват задачите за пълното лишаване на националните държави от суверенитет; за деиндустриализация на икономиката, ограничаване на демографския растеж и след това намаляване на населението на планетата? А управление на единно световно правителство как!

В редица градове в Чехия на 28. 09. въпреки силния дъжд избухнаха антиправителствени митинги. Под лозунга „Чехия на първо място!“ Значи ЕС и НАТО – по-отзад. Правосъдният министър Блажек видя заплаха за самата политическа система. Тъй като три седмици преди това в Прага излязоха над 70 хиляди, имаше плакати против ЕС и НАТО. Както и в Париж миналата седмица.

Демокрацията е като срещата на два вълка и едно агне за гласуване на обедното меню, казал отдавна Бенджамин Франклин.
Похарчили предишния си морален капитал – а той не се възстановява! – англо-американците загубиха възможностите да използват споменатото ОМП дори у дома си, за палежи на „цветни революции“ и по света. Разклаща се икономическата идентичност на ЕС. Триморската схема за придърпване на евронатовците във войната срещу Русия е под все по-голям въпрос.
Европа може да спре сегашния си упадък, ако се върне към корените си и върху тях остане обединена. Това искат огромен процент от хората, такава е политическата тенденция.

                                                   Автор: Д-р Илия Илиев

                                                  https://trud.bg/                       https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Направете добър бизнес план! Как животновъдът Петър Петров разбира помощта от Европа?

Следваща статия

Специалните сили се бият с разбойниците на FEMA (ФИМА) в разтърсената от урагана югозападна Флорида

Други интересни