А целомъдреният – кучета го яли, щом не може и не приема да е „наш“…

Автор: Няма коментари Сподели:

Да се продадеш на вътрешни и външни деструктивни интереси, днес е твърдо установен, гарантиран престиж.

Тежестта му решава категорично личните, материалните и кариерните амбиции на всеки, домогнал се до него.

Съвестта, няма зъби, но може да гризе до смърт.

А този модерен престиж у нас, е лишен от съвест, затова и всичко може да си позволи.

Едновременно с това, той е гарантиран трамплин за скок в политиката.

А политиката у нас винаги върви ръка за ръка с келепира – дебелата сянка за организираната престъпност.

Има една ярка разграничителна линия между организираната престъпност на запад и организираната престъпност у нас.

Тя се изразява в това, че на запад този криминален феномен се активира и развива отдолу – нагоре, от коренището към короната.

У нас и в голяма част от страните на т. нар. Източен блок, неговият развой се моделира от короната към коренището.

С други думи, на запад организираните криминални структури тръгват от местното, улично ниво и постепенно се развиват пирамидално, вървейки нагоре, като целенасочено привличат подаващи се на корупционни практики представители на изпълнителната и съдебната власт,  достигайки до най-високо ниво в политическия апарат и законодателната сфера.

Това е утвърден, западен образец, функциониращ ефективно още от началото на миналия век.

Интересното у нас е, че организираната престъпност се структурира от върха, като се оформя и канализира надолу, достигайки до най-ниското ниво на улицата.

България е малка страна.

Голяма част от нас си спомнят как живеехме преди 1989 г. и понятието организирана престъпност беше тема „табу“ в правоохранителната сфера.

Контрабандата, наркотрафикът, оръжейният бизнес, бяха изцяло осигурени и се намираха под безупречния контрол на  службата ни за сигурност.

А понятието трафик на хора, беше изцяло непознато.

Държавата бе поставила строги правила, които никой не си помисляше, че би могъл да наруши.

Не такова е положението с организираната престъпност след 1989 г.

Пълното манипулиране на общественото съзнание, настрои народните маси да приемат ДС, едва ли не, като главния виновник за тоталитаризма у нас.

Целенасоченото разбиване на правоохранителната и отбранителната ни система, доведе до проявлението на най-калната и безскрупулна организирана престъпност у нас, отличаваща се по своя характер и подмолност от западните й проявления.

Няма да изброявам щетите, които се нанесоха под външен и вътрешен натиск, за да се унищожи и деморализира една ефективно функционираща правоохранителна система, позната с непоколебимостта си на западните служби, които имаха едновременно и страх, и уважение към нея.

Не слагайте прибързано политически етикет на ДС под давлението и манипулациите на някои разбирачи.

Подобен етикет може да залепите на правоохранителните ни структури и през нестихващия период на т. нар. демократичен преход.

Механизмът за унищожаването на човешки съдби може да бъде активиран по всяко време, особено в условията  на утвърждаване на нечий личен „престиж“.

Дори в онова, извергнато от мнозина демократични разбирачи време, в дамгосаното VI-то управление на ДС се намира една от най-ефективните ни оперативни структури за борба с тероризма.

Поогледайте се днес, след толкова години и помислете!

Дали пък част от тези демократични разбирачи тогава и върли привърженици на евроатлантическите ценности днес, не забогатяха прекалено бързо.

С честен труд ли го направиха?

Няма по-добра манипулативна схема от тази, в която се обявяваш за върл противник на организираната престъпност и корупцията, а едновременно с това ползваш негласно и потайно политическото си влияние и всички екстри, произтичащи от него, като се превръщаш в основен генератор на идеи и действия, утвърждаващи корупционни практики и мащабна дейност във всички направления на организираната престъпност.

За съжаление, от години се намираме в най-мръсната, задушаваща хватка на организираната престъпност, сложно преплетена с държавна измяна, която обилно и нашироко ви обяснява колко полезна и загрижена е за страната и за просперитета на бъдещите поколения у нас.

По подобие на действието на организираната престъпност на запад, с прилагането на същия принцип, заинтересувани чужди структури се прицелват изключително точно в добре проучени представители на обществено-политическия ни елит, както и на правоохранителната ни система, особено след приемането ни в НАТО и ЕС.

В никакъв случай не се определям като противник на НАТО, като русофил или русофоб.

По-скоро съм абсолютно безпристрастен, тъй като българският дух е носител на много по-голямо доброчестие, греещо недостижимо и достойно във вековното измерение на времето.

Но, не можем да си затворим очите за това, че евроатлантическото „партньорството“ се е пропило и размило до степен на мухлясване, като е придобило по-голяма тежест от понятия като суверенитет, правов ред, законност и сигурност.

Нещо повече – то стои по-високо и надменно във важността си от нормалния и пристоен начин на живот на българските граждани.

Без право на избор, народът ни е принуден да бъде заложник на едно извратено в сърцевината си „партньорство“, на откровената му башибузушката нагласа, без ни най-малко да се отстояват собствените ни интереси и национално чувство за справедливост.

Извършва се бавно и систематично отлъчване от традицията на многовековната ни история и културата, от чистотата на най-съкровените ни духовни ценности, който и до днес са трън в очите на „грижовния“ запад.

Няма по лошо от това, да се превърнеш в затворник на собствената си територия и външни фактори да ти казват какво да правиш под егидата на фалшиво и на всичкото отгоре грабещо те „партньорство“.

Знаете ли, че в древния Рим не са търпели никога затворници – убивали са ги.

Достигнало се е до такава  крайна дегенерация, че „затворникът“, продал себе си за сребърници, постове и положение, убива българската същност, традиция и дух, тупайки се в гърдите с истерични оправдания и грандомански изстъпления:

– един построил половин милиард километра магистрали…

-друг се справил с историческо погазване на законността на Капитан Андреево…

– Трети вече ни прави енергийно независими…

– Чудеса … А халът ни, все същият.

Известно е, че на любителите на плътското и на чревоугодниците не подобава да навлизат в изследване на духовните неща, както и на блудницата да говори за целомъдрие.

Само че, „партньорството“ ни докара до там, че целомъдреният се представя за блудница, а блудницата за целомъдрие.

Да… Казват някои – блудница, ама наша.

Наша ли е, дори и куха като празна поцинкована кофа да е, може да бъде най-целомъдрената.

„Партньорството“ е цар на пропагандата, при това не само медийната.

А целомъдреният – кучета го яли, щом не може и не приема да е „наш“.

Велин Хаджолов

                                      бивш шеф на ОСА в ДАНС                                 https://afera.bg/

Предишна статия

По следите на “селския” цар Ивайло – ТЯХНАТА ИСТОРИЯ

Следваща статия

III част: Забравените послания на българските държавници с доц. Вачкова

Други интересни