Господа и госпожи, ръководители в МВР, СПИТЕ ЛИ???

Автор: Няма коментари Сподели:

Уважаема г-жо Томова, обръщаме се и към Вас, като един от малкото останали честни и за толкова години не купени от нито една власт журналисти.

Изпращаме Ви писмо, което може би, на фона на стотиците много по-мащабни сигнали, отразени от Вашата медия, би ви се сторило незначително, но положението, в което сме поставени ние, редовите униформени и цивилни служители в Областната дирекция на МВР, която обслужва цялата Софийска област, е нетърмимо, а от няколко месеца, заради „калинчовци“, зад които има други „Калинки“, става още по-нетърпимо.

Искрено се надяваме, че давайки гласност през Вас, ако решите да отразите сигнала ни, на някой отгоре ще му светне, че ако кълбото тръгне да се разпита, все някога ще се стигне и до началото.

Описваме Ви едно лице, което вместо проверка и след нея вземане на коректно отношение, получава „Медал за храброст“. Сигурни сме, че той не е единствен, убедени сме, че и ние не сме единствени! Благодарим предварително!

….

ДО

       НЕЗАВИСИМИТЕ МЕДИИ

                                                         В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Субект на сигнала ни е началника на охранителна полиция в Областна дирекция на МВР – София, Иван Найденов. Неколкократно през последните няколко месеца като изпълнителски състав имаме с въпросния взаимоотношения, пряко свързани с ежедневната ни дейност, при които сме възмутени от държането му, което е извън рамките на допустимите етични норми. Не приляга на един началник поведението да е грубо спрямо подчинени, но и придружено с нецензурни изрази и обиди.

Постоянно контактуваме с наши колеги по време на протести, спортни мероприятия, командировки и други. В разговорите по между си разбираме, че г-н Найденов се отнася така с всички, дори и с преките ни ръководители в наше присъствие, също така наблягаме и на колежките ни, надхвърлящо границите на доброто възпитание. Нямаме представа как е в Дирекцията, но почти всяка седмица началниците ни и някои сред нас са в гр. София, след което изразяването им, по повод Найденов е винаги придружено с насмешка и в общи линии без думи.

Когато има прегрешения, относно работата ни, си има установен ред в ЗМВР, по който може да бъдем наказани. Не може обаче да се примирим, когато даден началник в лицето на г-н Найденов се отнася с грубости и епитети, сякаш си е вкъщи на масата. Няма нужда от допълнителни обяснения и разяснения, достатъчно е да видиш същия и да направиш извода, що за пародия на полицай – милиционер е, а само се произнася за вида на околните.

Независимо, че сигнала ни е анонимен /просто се притесняваме от насрещна репресия, ако излезем с имената си/ се обединяваме в мнението си, че има явно нарушение на Етичния кодекс от Иван Найденов. Предполагаме, че сигнала ни може би ще бъде неглижиран и няма да му се обърне нужното внимание, затова ще засегнем и друга тема.

Не е тайна за никого, дори и извън ОДМВР – София, че въпросният висш полицай в продължение на около година не е бил на работа и то принудително по собствена инициатива, тъй като меко казано не е ставал за изпълнение на заемания от него пост. Упорито се носи слух в състава на всички нива, че има нередности, свързани с начина на отсъствието му. Много е интересно, как веднага след изборите през месец април 2021 г., въпросният господин рязко се е разболял и как е протекло тежкото му лечение, а в 2022 година се появява без видими здравословни проблеми?

В тази връзка всеобщото мнение е, че може да се направи обосновано предположение за злоупотреба от страна на г-н Иван Найденов по смисъла на ЗМВР, а може би и НК?

Решихме да се обърнем и към вас, защото въпреки сходния ни сигнал до Министъра на вътрешните работи, научихме, че за празника на полицията 5-ти юли, този така ценен кадър, ще бъде награден с почетен знак, незнайно за какви заслуги. Нека обществеността разбере как се реформира МВР и какви кадри работят в него, сигурни сме, че такива като Найденов , вегетират години наред във всяко едно звено на Министерството, пазени от някой „Наш човек”.

Бихме отправили един призив чрез вас :

Господа и госпожи, ръководители в МВР, СПИТЕ ЛИ???

С уважение,

                             държавни служители в ОДМВР-София                     https://afera.bg/

Предишна статия

Теодосий Теодосиев – Тео: Болезнените истини за България и формулата на оцеляване (ЛЕКЦИЯ)

Следваща статия

БАДЖ срещу СЗО, “Български възход” с фалстарт! Лена Бориславова: газови стратегии и нови математики! Украинци ще майданосват у нас: ПП-умнокрасивитетът свири сбор!

Други интересни