ГРАНДИОЗЕН СКАНДАЛ НА ТЪМНО С ПРОМЕНИТЕ В АДМИНИСТРАТИВНОПРОЦЕСУАЛНИЯ КОДЕКС!

Автор: Няма коментари Сподели:

Грандиозен скандал НА ТЪМНО с промените в законопроекта за изменение и допълнение на Административнопроцесуалния кодекс /АПК/!

Проектът за изменение и допълнение на Административнопроцесуалния кодекс /АПК/ тихо, тайничко и на тъмно предстои да взриви постфактум ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, които ще се събудят внезапно осенени от поредното САТРАПСТВО на ГЕРБ и присъдружните им слугуващи определени съдии и адвокати.

Проектът за изменение и допълнение на АПК е внесен на 1 юни 2017 година, БЕЗ ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ и е гласуван на първо четене в парламента на 22 юни т.г.

Проектът СКОРОСТНО, само за две седмици, е преминал през 5 комиси в Народното събрание!

Предложени са съществени промени в АПК. И сега вижте какво ни готвят ГЕРБ-аджиите плюс обслужващите ги „докладвали“ проекта за АПК – адвокат Иван Тодоров и съдия Боян Магдалинчев.

Първо обаче погледнете факсимилето, което АФЕРА публикува! В него ясно се чете, че в комисия към Върховния административен съд, проектът за изменение и допълнение на АПК е бил докладван от … адвокат Иван Тодоров и съдия Боян Магдалинчев.

Кой е Боян Магдалинчев?

Боян Магдалинчев е заместник – председател на Върховния административен съд и АХ, КАКВА „ИЗНЕНАДА“! – същият Боян Магдалинчев тези дни бе предложен от ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ ГЕРБ за член на ВСС от парламентарната квота.

Кой е адвокат Иван Тодоров?

Проф. Иван Тодоров е адвокат с мощна адвокатска фирма, която се занимава с административни дела. Свързан е със „Сиела“. Името му нашумя покрай публикации за изпращани СМС-и на Лозан Панов, които той отрече. Впрочем, с тези промени в АПК кантората на Иван Тодоров става пълен монополист. Не трябва да се забравя, че именно ВАС беше съдът, който отсъди, че изборите трябва да се провеждат с електронно гласуване. Единственият, който има техника за такова гласуване, е Иван Тодоров. Т.е. – ВАС „разпореди“ Иван Тодоров да провежда избори. Добре, че служебният кабинет се усети колко е нагло това. И сега, като не мина едното, ВАС „разпорежда“ – ако имаш спорове, да наемеш кантората на Иван Тодоров.

И така, ето какви СКАНДАЛНИ ПРОМЕНИ готвят за българското население „корифеите“ на гербаджийската мисъл, дето ни проглушиха лицемерно ушите с бляботене за „съдебни реформи“:

Първо – скандално!: Готви се съществен скок на таксите. ЗА КАСАЦИОННА ЖАЛБА ОБЖАЛВАНЕТО Е С УВЕЛИЧЕНА 18 ПЪТИ ТАКСА /!/ ЗА ГРАЖДАНИ, А ЗА ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА – ТАКСАТА СЕ УВЕЛИЧАВА 9 ПЪТИ!

Второ – скандално!: Въвежда се и изискване касационната жалба да се приподпише и от адвокат, което  означава НОВА ФИНАНСОВА ТЕЖЕСТ за подалия жалбата.

Трето – топ – скандално!: КАСАЦИОННИТЕ ДЕЛА ЩЕ СЕ РАЗГЛЕЖДАТ САМО В ЗАКРИТО ЗАСЕДАНИЕ, Т.Е. НА ТЪМНО!

Брилянтни източници на АФЕРА, коментираха, че и в самия Върховен Административен съд са били изумени от машината, която пише и прокарва закони, които са против правата на гражданите и които са очевадна храна за корупцията в съда.

На практика законопроектът за промени в АПК се прави абсолютно скрито и на тъмно и от прокуратурата, която научава за тези промени, когато вече са минали на първо четене, което е тотален нонсенс, защото излиза, че във ВАС изобщо нямат нужда даже и от прокурор по което и да е дело. СЯДА СЪДИЯТА НА ТЪМНО, ЧЕТЕ ДЕЛОТО И … РЕШАВА. А обикновения човечец СЛЕД УБИЙСТВЕНО ЗАВИШЕНИТЕ ТАКСИ,  на всичкото отгоре НЯМА ПАРИ  И ДА ОБЖАЛВА.

Всъщност на сайта на Народното събрание за първи път се публикува хронологията на сатрапството на съдебната система! Нагло и цинично, докато пред телевизиите говорят захаросано за „съдебна реформа“.

И като доказателство за работата НА ТЪМНО ПО ТАЗИ ПОРЪЧКА – Народното събрание е предвидило второто четене на въпросния законопроект за изменение на АПК да бъде гласуван в последния ден, преди депутатите да излязат в лятната си ваканция.

И не на последно място: не забравяйте, че тези промени в АПК са внесени от ГЕРБ и присъдружните им адвокати и съдии, и още: Кодексът е по-висш акт от законите, което е особено важно, но се сбутва на бързо и на тъмно, за да обслужи … сещате се КОИ!

И за да разцъфти корупцията с още по-мощна сила!

Очертава се правосъдие за „умни и красиви“, и … богати. Това е правосъдие за жълтите павета, не за хората. Ако ти съдиш общината, ще си плащаш с 18 пъти повече, ако обжалваш решение на държавен орган, няма да има прокуратура, само съдиите ще решават на тъмно, и когато решат по „съвест“, ще ги предложат за членове на ВСС.

Afera.bg                     http://afera.bg

Предишна статия

С ФАНДЪКОВА ЗА КМЕТ, СОФИЯ Е ПОСЛЕДНА В ЕС, А БЪЛГАРИЯ С ПРЕМИЕР БОРИСОВ, КЪДЕ ЛИ Е?

Следваща статия

Самое необычное интервью Николы Тесла…

Други интересни