„Где е народът? Где са тия измъчени робове, които ни викаха?

Автор: Няма коментари Сподели:

Купете си и прочетете тази документална книга!

Великолепно написана с брилянтно изследване на Пътя на Ботев към Убийството от свои!

И как освен Ботев петима от най-доверените му също са убити „мистериозно“. И на шестте убийства присъстват САМО едни и същи лица. И винаги начело с  вечно оцеляващия Никола Обретенов, който мени версиите си по-късно осем пъти!

И винаги убити със само един куршум – уж отнякъде дошъл…, и винаги – мъгла и зрач, убийства копи-пейст.

Потресаващо изследване не само за смъртта на Ботев, но и за убийственото предателство, за народ – заспала рая и убийствена прилика с облика и типа на чуждоземните фанфарони, които и сега пъплят „да спасяват“ България!

Ще научите и къде потъват откраднати и от кого парите събирани от врачани за оръжие. И как Ботев е бил горчиво излъган какво го чака в България…

… В разгара на битката на Милин камък Войводата Ботев се заканил на Стоян Заимов, като според Прокопий Дянков, записан от Захари Стоянов, точните му думи били: „Где е народът? Где са тия измъчени робове, които ни викаха? Где е Заимов, тоя лъжец – със зъби да го разкъсам?“.

И още:

Ботев към Никола Обретенов и Георги Апостолов: „Махвайте се от очите ми и вие, идиоти с идиоти! Помните ли като лъжехте във Влашко, че народът ще ни посрещне на Дунава? Ние не сме друго нищо за тоя народ, освен разбойници! Това ли ви е народът, който ни чака с отворени обятия?…

                                                                              Веселина Томова

Eто и интервю с автора на книгата Искрен Красимиров пред в. „България днес“:

Д-р Искрен Красимиров от 10 години проучва живота и делото на Христо Ботев. Като негов двойник и на външен вид, и по дух и воля изследователят от Мездра се въплъщава в образа на великия поет революционер в различни възстановки, патриотични мероприятия, исторически и журналистически ленти.

Навръх 2 юни Искрен Красимиров представя новата си книга „Да убиеш Ботев“. В нея той хвърля светлина по въпросите кой, защо и как погубва войводата, а пред „България Днес“ за първи път повдига завесата преди официалното представяне на дългогодишното му проучване.

– Разкрихте ли в своето проучване кой и защо убива Христо Ботев, г-н Красимиров?

– Новото в моето изследване е, освен че разглеждам убийството на Войводата от малка заговорническа група от четата, анализирам и останалите пет убийства на ключови четници. Нещо, което никой друг изследовател не е правил досега. Техните търсения спират до въпроса кой уби Ботев. Докато аз разглеждам в детайли в моята книга убийствата на следните четници: Давид Савов, Перо Херцеговинеца, Петър Йорданов, Никола Войновски и Стоян Господински. Защото погубването на Войводата само по себе си е кулминационен момент. Но също толкова важни са и покушенията над други ръководни фактори от четата.

– Откъде черпихте информация?

– Основен извор на моите изследвания са спомените на единствения самообявил се очевидец на Ботевата гибел – Никола Обретенов. През годините той дава осем различни версии по въпросите кой, как и къде е убил Христо Ботев. За разлика от останалите нови изследователи на темата за убийството на поета революционер, които са Стефан Влахов-Мицов, Илия Луканов и Росен Тахов, аз събирам на едно място и анализирам противоречията в спомените на Никола Обретенов. В 10-годишното ми проучване по темата, включващо и петте ми документални ленти за Ботев, аз се убедих, че оставяйки се на естествения детектор на лъжата – природния полиграф, който представлява терена във Врачанския балкан, където са се разиграли събитията от 20 май 1876 г., аз намирам в тях очевидни неточности, разминавания и откровени извъртания. Лъжи, които целят да замаскират една братоубийствена трагедия, в дъното на която стои първата корупционна афера в новата ни история – т.нар. афера с „лой и пастърма“, за която може да разберете повече от книгата ми.

За първи път формулирам четирите обстоятелства, съпътстващи както убийството на войводата Ботев, така и гибелта на останалите ръководни фактори в четата:

– единствен изстрел;

– лоша видимост;

– отсъствие на други свидетели освен групата на Никола Обретенов;

– липса на алиби на същата тази група.

Единствените присъстващи на всички екзекуции са Никола Обретенов и двамата му телохранители Димитър Димитров-Димитрото и Сава Пенев. Така, по прост логически път, служейки си с научни методи в моето изследване, достигам до заключението, че тези хора са най-вероятните убийци на Войводата, а също така и на останалите мистериозно загинали членове в щаба на Ботевата чета.

– Обретенов е сред малцината оживели и достигнали до дълбока старост въстаници.

– Това идва може би като наказание свише. Господ определя Обретенов да доживее до дълбоки старини. Той умира на 89 години чак през 1939 година. Както може би съмишлениците на Левски са решили да не убиват Поп Кръстьо, така и провидението е решило да остави Обретенов максимално дълго на този свят, за да може противоречията му да лъснат след време и заедно с читателите да разберем истината кой уби Ботев.

– Какво предстои оттук нататък след тези дългогодишни проучвания и разкрития?

– Гледам на тях като на покана към всички, на които им е скъпа истината кой уби Войводата, да се включват в подготвяната четвърта комисия за установяване на лобното място на Ботев. Предишните три посочиха, че то е в местността Йолковица под връх Камарата. Четвъртата е оглавява от проф. Пламен Митев. Тя започва работа съвсем скоро, сега се събират съмишлениците. Аз участвам в нея, а инициативата за комисията тръгва от мен и екипа ми от „Незабравимата България“. В начален етап е.

– Това ли е действително мястото, където пада убит Ботев?

– Голямото учудване е отдалеченото място от бойното поле. Според мен най-вероятно Ботев е бил отвлечен на 700 крачки дълбоко в долината Йолковица, където е било удобно за разправата и екзекуцията.

                                                                               https://afera.bg/

Предишна статия

НЯМА Я ВЕЧЕ НЕРИ ТЕРЗИЕВА

Следваща статия

ИТН държат енергетиката. Ще ни разрушат! Това не е шоу!

Други интересни