ЦЕНТРАЛНАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ СТИГНА ДО ВЪРХОВНИЯ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД

Автор: Няма коментари Сподели:

И това стана заради общинския съветник от Хисаря А.К. ЦИК подаде жалба, която е против решението на Административен съд – Пловдив по дело 473. Юристконсултът на ЦИК –Владимиров твърди, че жалбата на Куковски пред Административен съд –Пловдив е трябвало да бъде оставена без разглеждане, а производството прекратено. Тази жалба на общинския съветник оспорва решението на ЦИК.

Куковски не се яви на делото в София. Той беше представляван от адвокат Иван Демерджиев. Демерджиев настоя ВАС да приеме жалбата наЦИК като неоснователна. Според него, когато е имало висящо съдебно производство, ЦИК е трябвало да почака решението на съда.

От Върховната административна прокуратура се яви Рая Бончева. Тя изрази мнение, че Административен съд –Пловдив правилно е обявил за нищожно решението на ЦИК № 1095 от 1 февруари 2022 година, с което е обявено за нищожно решението на Общинската избирателна комисия 155-МИ. С него ОИК остави Куковски общински съветник. Боева поиска жалбата на Централната избирателна комисия да се остави без уважение като неоснователна.

Така пише в протокола от заседанието с председател Марио Димитров. Решение на Върховния административен съд все още няма.

                                                             Ирина Кирилова за Тракийски свят         

Предишна статия

ГАЗ ОТ ПРЪДНЯТА НА РУСОФОБИТЕ!

Следваща статия

Добро утро г-н Президент… Мили ми Володимирчо! Пиша ти спешно!

Други интересни