От един български генерал, милеещ за народа и Отечеството си!

Автор: Няма коментари Сподели:

Господин Петков, или по-добре да ти кажа просто Киро, за да скъсим дистанцията, ще ти припомня една много добра сентенция от Ейбрахам Линкълн, допускам, че знаеш кой е този човек и тя е – „Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време. Но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време.“

Та, в тази връзка ти давам съвет да предприемеш мерки, а ти го можеш това, да озаптиш всички онези пропагандатори, изживяващи се като проповедници, които денонощно облъчват с лъжи и гнусна пропаганда българския народ относно гражданската война в Украйна. В твой интерес е ако искаш да останеш в историята с нещо положително. Относно снимката с видимо имащия проблем, както с физическото си, така и с психическото си здраве американски президент не е добра реклама за теб. Този старец е в окото на развиващ се политически ураган т.е. скандал, в който е замесен синът му директно с биолабораториите в Украйна.

Информацията е от едни от най-големите американски медийни гиганти. Дори „Уолстрийт джърнъл“ се обърна с призив да бъде озаптен татко Байдън и да не му се дава възможност да се изказва неподготвен, защото тотално компроментира САЩ. Като се абстрахирам от езика, който използва към неговия колега президента Путин, този човечец вчера в Полша сам призна, че САЩ се готвят да изпратят американски войници в Украйна. Това е страна агресор, която не зачита международното право и унищожава свободни и независими държави, защото са дръзнали да се еманципират от Империята на лъжата. Киро, ти просто искаш да зачеркнеш една хилядолетна държава, каквато е нашата майка България и да я превърнеш в абсолютен васален сателит, както продажният украински елит унищожи своята държава и я превърна в театър на военни действия, за да угоди на неолибералния тоталитаризъм, воден от САЩ. Украйна все още не се е оформила като държава, а народът е много далеч да се нарече нация, конгломерат от етнически групи, борещи се за надмощие.

Морално, почтенно и справедливо е да има възможност да се даде правото и на другата гледна точка в този конфликт, заради нас българите, които сме дали писмеността, религията и културата на великата днес Русия, родена на територията на днешна Украйна и с първа столица Киев. Не се превръщай в маша в ръцете на едни структури, които са финансирани от САЩ. Опитваме се да живеем в условия на демокрация, но в действителност е автокрация с привкус на неолиберален тоталитаризъм, с пълзяща форма на диктатура, където се отнемат основни човешки права и свободи. Иначе ще изпаднем от класацията за свобода на словото. Предлагам да отида веднага в Украйна, но на източния бряг на Днепър, където ще направя репортажи за ситуацията в Донбас и ще дам възможност да се види другата гледна точка. За целта те моля да разрешиш да ме придружи Ленчето Гугъла за верификация на информацията и да дойде ветеринарния фелдшер, специалист по скопяването на лъвове, за да се докаже, че самият той има топки, а и да ми носи раницата.

Сега да ти обясня, защо Русия не е агресор, а миротворец, който чрез Специалната военна операция възстановява мира и демокрацията с истинско гражданско общество в Украйна, защото през това време си трупал знания в Харвард и не си имал възможност да следиш от близо новините. Овладяването на Украйна започна още през 2004 година с първата Оранжева революция, която завърши с пълно фиаско, но 10 години по-късно създаденият и откърмен с милиони долари противонароден политически елит с директна намеса на висши американски дейци извърши преврат срещу законно избран президент и правителство на Украйна, като начело на държавата бяха сложени лица с фашистки разбирания, които започнаха политика на геноцид към инакомислещите. Целенасочено се водеше политика на крайна русофобия, в източна Украйна започна изтреблението на населението, дори в първите една две години нашите „независими“ медии се опитваха да дадат гласност на случващото, но днес нещата се обърнаха на 180 градуса. Угоднически се забравиха хилядите невинни човешки жертви, довели до единствено правилното решение от страна на Русия.

За този период от време САЩ превърнаха Украйна в огромна лаборатория, където са се извършвали проучвания директно насочени към определена етническа група, към която принадлежим и ние българите. Виктория Нюланд сама призна за наличието и финансирането на лабораториите. Киро, според теб това не е ли престъпление срещу човечеството?

Милиони долари се дадоха безвъзмездно, доставяха се всякакви видове и системи оръжия и боеприпаси, американски военни инструктори тренираха украинските националисти как да убиват руснаци. Всичко това да се превърне Украйна в прокси държава за постигане на целите на САЩ в борбата й за световно хегемонство, защото в лицето на Русия вижда единствения субект, който е в състояние да се противопостави.

Убеден съм, че имаш възможността и си гледал поне малка част от клиповете за издевателства и убийства на националистите към мирното население. Русия публикува секретните заповеди и планове за пълномащабна военна операция на Украйна с начална дата 8 март, за да доунищожи населението в Донбас. И още нещо, ако Русия беше агресор щеше ли да дава превес на хуманитарната помощ пред военните действия?

Смяташ ли, че Русия досега нямаше да е овладяла цяла Украйна, ако не пазеше мирното население и цивилната инфраструктура? Знам, че не си бил войник и не ги разбираш тези работи, но не се доверявай на пишман съветниците си, ако и да са били министри на отбраната. Надявам се да преосмислиш някои неща и да излезеш от състоянието на заблуда?!

Накрая да ти кажа още нещо за мен благосъстоянието, здравето и условията на живот на нашите майки и бащи, на нашите деца, на нашите семейства са първостепенни пред когото и да е. Каква е разликата между бежанците от Сирия, Ирак, Афганистан и Украйна? Чий живот е по-ценен и има ли разлика според теб? Ако няма, всички трябва да се третират по еднакъв начин т.е. настаняване в центрове за бежанци. В библията е казано, че всеки се ражда свободен и равен с другите!
От един български генерал, милеещ за народа и Отечеството си!

Генерал Димитър Шивиков

Предишна статия

Украинските олигарси, изчезнали от военните действия!

Следваща статия

Премълчани истини – 26.03.2022 г.

Други интересни