Буря в чашата, наречена Хисаря!

Автор: Няма коментари Сподели:

                           СЛЕД ПРЕДАВАНЕТО „ОТКРИТО”

       Ах, какъв защитник се намери на г-жа Ганева! Много трябва да  му е симпатична. Или не е чел редовно фактите в този сайт.

    Г-не, или г-жо, тази така добра кметица видяхме в предаването „Открито” на БНТ каква канализация е направила.

      А  това, че не харесвате  инж. Георги Пирянков, си е за ваша сметка. Той остави за населението на града пречиствателна станция,  която е с най- модерна технология.  През неговия мандат се направи банята в парк Момина баня. Даде на пенсионерите да се къпят почти без пари. Купи земята под новата баня и с  тези пари плати Момина баня да стане общинска, направи площада пред читалището, направи проекта за канализацията и той беше одобрен, по натист на общината се асфалтира пътя Панагюрище – Красново и Красново – Черничево, обновиха се изцяло парковете в града, асфалтираха се цялостно и частично единадесет  улици в Хисаря, направи се проектът за туризма с велоалеята и термите…

Без да изреждам всичко,  трябва да отворя очите ви и да ви кажа, че през всичкото време , докато това се правеше, инж. Пенка Ганева – заместник – кмет  след шест месеца беше сърдита вече и мълчеше, без да му помага и без да го подкрепя в Общинския съвет.

Просто тихо и кротко си мина към калинките, защото ГЕРБ набираше сила. А на нея и трябваше силно рамо, за да захлупи Пирянков.

И пак не можа да направи като Радев – генерала, а спечели със стотина гласа над  Пирянков.

Комунист ли е, офицер ли е Пирянков, не е важно. Ако той беше в миналия мандат кмет, едно е сигурно: че подизпълнителят на канализацията нямаше да е тази фирма за чушки и ябълки.

    А за кметският мандат на инж. Макавеев ще  припомня само, че и до днес нямаше да имаме така добре реконструирана и модернизирана, отоплена гимназия, която е гордостта на града. Щяхте да  пропадате в дупките на пътя до Старо Железаре и до Михилци, но ще спра до тук, че той не обича хвалбите.

    А сега – другите факти. Отворете решение 332  на Общинския съвет от 2013 година! Кой беше кмет тогава? Кой даде 900 дка общинска земя без търг и конкурс на фирмата на Куковски „Агрокомерс 98”? Инж. Ганева стори това.

    Тя даде 350 хил. лв. без решение на Общинския съвет на Паничери за канализацията. И кой трябваше да ги  връща?

Инж. Дойкова.

     Съдът отмени заповедта на Ганева от 11 февруари 2013 година, поправена на 27 март 2014, с която е отказано да бъде извършено попълване на действащия кадастрален план на стопанския двор в Черничево и да бъде нанесена двуетажна, стоманено – бетонна сграда на Коста Стаменов.

Кой беше кмет тогава? – инж. Ганева.

И знаете ли, че сестрата на Стаменов е дала 600 лв. адвокатски хонорар, а в обжалването на общината пише, че адвокатските разноски са 3 453 лв.

    Кой беше три пъти осъден за нарушаване на Закона за околната среда в селата Старосел, Красново и Кръстевич и трябваше да плати девет хиляди лева? Инж. Ганева.

    Кой издаде заповед  на 9 февруари 2015 година, с която е одобрен проект за изменение на Подробния устойствен план  и ПУР на Бутилираща компания Хисар? Отмени ли я съдът? Отмени я, а общината трябваше да плати само  390 лв. адвокатски разноски на фабриката.  

       По времето на инж. Ганева ли беше ремонтиран пътят Старо Железаре – Ново Железаре от Пътинженеринг, която фирма ремонтира и пътя Калояново – Житница- до табелата на община Калояново? Да, по нейно време. И тогава излезе, че 5 километра и половина според сайта на община Хисаря са на стойност 6 883 546 лв., а община Калояново плаща за 6 километра и половина 4 354 990 лв. Как така община Хисаря е платила почти два милиона повече? И на двете отсечки, освен асфалт, бяха сменени тръбите и направени тротоарите.

   По времето на кой кмет без търг беше даден паркинга пред хотел „Аугуста” за 50 хил. лв.? Че то ако имаше търг участниците биха дали и 300 хил. лв. за това апетитно и стратегическо място в Хисаря!

Кой изгуби? – Община Хисаря.

    Да изреждам ли още? Или предаването „Открито” е фалшиво? Кое не беше вярно? Има ли канализация? Има. По времето на кого се направи? По времето на инж. Ганева. Кой е Васил Тотев, има ли такова лице? Има. Има ли такава фирма за продажба на чушки и ябълки? Има. Колко пари е канализацията ? Над 30 милиона.

 Не видяхме документите  за плащане и тук е грешката на Ахчиева – че не намери главната финансистка. Или поне да беше попитала главния одитор, да видим един документ за платена сума.

    Така че г-не, или г-жо, продължавайте да поддържате г-жа Ганева! Всеки има право да обича когото си иска. И инж. Ганева има право на любов. Защото животът си отива безвъзвратно. Но може би в някое друго предаване някой ще попита има ли конфликт на интереси, когато тя беше кмет.

                                                        

           

                                                                                                                  Тракийски Свят

Предишна статия

Как се подиграват с българите

Следваща статия

Кубрат Пулев е с 8,25 килограма по-лек…

Други интересни