Защо САЩ водят тази война? Отговорът е отвратително циничен – заради 17-те трилиона долара, които дължат на останалия свят!

Автор: 7 коментара Сподели:

Няма битка за Украйна. Има война срещу Русия. Войната срещу Русия е война срещу Европа.

Защо САЩ водят тази война? От любов към демокрацията и човешките права? Поради безкористна загриженост за бъдещето на Европа и света? „За да разпространят покой и благоденствие по цялото земно кълбо”, както каза Обама? Дрън-дрън!

Отговорът е отвратително циничен – заради 17-те трилиона долара, които дължат на останалия свят; заради 500-те милиарда долара стокооборот между Русия и Европа, които искат да отмъкнат за себе си; заради запазването на долара като световна валута, щото откъм Изток се е задал юанът, а страните от БРИКС току-що учредиха своя банка и свой валутен фонд.

Това е откровението на Пол Кристи, д-р по философия, изпълнителен директор на Института за глобални перспективи на Колумбийския университет и преди всичко – служител на Агенцията за национална сигурност (АНС).

Как изглеждат 17 трилиона? Ето така: 17 000 000 000 000 (1 трилион е равен на хиляда милиарда). Задълженията на САЩ растат с $3,5 млрд. на ден. Всеки американец лично дължи по $148 хил. на държавите-кредиторки. Най-големите кредитори на САЩ са: 1. Китай ($2 трилиона) 2. Япония ($1,14 трилиона) 3. Бразилия ($256,4 млрд.) 4. Тайван ($185,8 млрд.) 5. Швейцария ($178,2 млрд.) 6. Белгия ($167,7 млрд.) 7. Великобритания ($156,9 млрд.) 8. Люксембург ($146,8 млрд.) 9. Русия ($131,6 млрд.) 10. Хонконг ($120 млрд.).

За „да се справят САЩ със своите дългове”, обясни Кристи, „трябваше да организират такъв катаклизъм, който да няма разрушителни последици за САЩ” (последиците винаги са за другите), „проблемът с дълговете да се разреши без световна касапница” („само” европейска, за предпочитане руска), „в която касапница самият ти ще изгориш” (да изгорят други, по възможност живи, за препоръчване в Одеса), „без да падне стандарта на собственото ти население, за чужда сметка”, и изобщо – „целият свят, всяка една държава да участва в разрешаването на финансовите трудности на Америка”.

Кристи описа кристалните цели на САЩ:

• Да предизвикат непреодолим разрив между Европа и Русия, да създадат „в Украйна управляем хаос”, за да „бъдат спрени енергоносителите от Русия”, а Европа „да кипне от възмущение” срещу Русия и да кипи, „докато узрее” и сама закопнее и възжелае „безвъзвратно разкъсване на отношенията с Русия”, докато „бъде принудена да се преориентира на енергодоставки от САЩ”.

• „И тогава ние (САЩ) с нашия шистов газ отново ще се окажем в ролята на благодетеля на Европа, на своеобразна енергийна вълшебна пръчица”. Това „ще доведе до гигантски капиталовложения в американското производство на шистов газ, до създаването на мощна инфраструктура за преработката и доставката му в Европа”. А Старата дама, останала на студено без руски газ, „ няма да се скъпи на разходи, което ще позволи на САЩ бързо да ликвидират финансовите си проблеми”.

• Така „благодетелят” ще печели, а „облагодетелствана” Европа ще плаща двойно и тройно по-скъп американски шистов газ, и за утешение ще слави и възпява своето щастливо избавление от диктата на руския енергиен гнет, ботуш, будьоновка и тачанка.

Най-големите находища на шистов газ са в Луганск и Славянск. В земята на Славянск, в същата тая земя, където погребаха 12-годишното момченце, простреляно на 9 май в сърцето от неонацистите на Бесен сектор, понеже имало георгиевска лентичка на ризката и следователно е терорист и сепаратист. Нищожна цена за шистовото господство…

• Да завземат европейския пазар, като принудят „европейците да свържат своя икономически интерес с доставките на американски енергоносители”, а всъщност – внимание! – „иде реч двете икономики буквално да се слеят в една”. Не за сливане става дума, а за поглъщане.

• Освен това „Трябва (императивно!) тези 500 млрд. долара, колкото е стокооборотът между Европа и Русия, да се превърнат в стокооборот между Европа и Америка”.

• Да наплашат Европа, да й внушат страховита „руска опасност и агресивност”, да обливат Европа ежесекундно с лъжи за „руски зверства и жестокости” в Украйна, за „прииждащи пълчища руски танкове” към Киев, за „настъпваща армада от руски бойни кораби към бреговете на Прибалтика”, да истеризират Европа до припадък, а Русия „да бъде провокирана към изостряне на конфликта в Украйна”.

• И „нека европейците изтръпнат от евентуалното руско нахлуване”!

• Да превърнат „и Русия, и Европа в заложници на пълната непредсказуемост и нелогичност в действията на новите украински власти” – непредсказуемост и нелогичност, контролирани от американските ментори на майдановците, защото – „Колкото повече неразбиране възниква между Русия и Европа, толкова по-бързо ще да бъдат реализирани плановете на САЩ”.

• Така Америка „ще запази мира на планетата и ще даде възможно най-силен импулс за напредъка” (американският, естествено). Е, и Европа ще припечели нещичко: „Отказвайки се от руските доставки, Европа би съхранила лицето си на защитник на европейските ценности за правата на човека и заедно с това би помогнала на САЩ да решат проблема с дълга си”.

Паразит!

Така преди време Путин нарече САЩ – „световен паразит”. От недостижимите небеса на своя висш морал „световният паразит” разпорежда на света:

„Ние страшно искаме да ви върнем парите, които ви дължим, ама направо нямаме търпение да ви ги върнем, обаче – по нашия начин. Ние ще ви организираме „цветни революцийки”, „арабски пролети” и „майдановски преврати”; ще заграбим най-демократично вашите земи, води и гори, вашите нефт, газ, злато, диаманти и к,вото имате там (щото и ние трябва да живеем, нали!); ще разрушим най-цивилизационно и ценностно вашата индустрия, армия, култура, история, памет и духовност; ще ви ограбим и опоскаме най-благородно и прецизно, до шушка. Ако обаче имате наглостта да не се подчините, ние ще ви изтребим, изпепелим и разбомбим най-човеколюбиво и мироопазващо, ще ви подчиним най-евроатлантически, и изобщо – ще ви организираме страховита касапница. И естествено, няма да ви върнем нищо, щото нямаме такива намерения, но пък за награда ще ви вземем всичко”.

САЩ са царе на страховитите касапници, преврати и масови изтребления.

Уйлям Блум, един от най-авторитетните американски анализатори, журналист и публицист, създател на първия алтернативен вестник в САЩ („Washington Free Press”), събра и подреди в две книги престъпленията на САЩ по света от 1945 г. до 2000 г. Книгите са: „Държава престъпник: пътеводител за единствената световна суперсила” („Rogue State: A Guide to the World,s Only Superpower”) и „Убитите надежди: интервенциите на САЩ и ЦРУ след Втората световна война” („Кilling Hope: U.S. Military and CIA Interventions Since World War II”),

Списъкът на Блум съдържа:

• Интервенции на САЩ – срещу 67 суверенни държави

• Бомбардировки на САЩ – срещу 25 суверенни държави

• Намеса на САЩ в изборите – в 23 суверенни държави

• Политически убийства (и опити), организирани от САЩ – в 35 държави

• Прилагани изтезания – в 11 държави

Общо – за 50 години 167 случая на престъпно политическо насилие.

Автор: Велислава Дърева

Източник: facebook.com

https://mignews.info/nyama-bitka-za-ukrajna-ima-vojna-sreshtu-rusiya/

Предишна статия

Протойерей Андрей Ткачев: Войната в Украйна започна преди осем години, а сега приключва

Следваща статия

УРОК ПО УНИЩОЖЕНИЕ (Костадин Костадинов)

Други интересни

7 коментара

  1. Велислава, моите уважения, но цифрите са с една нула повече и при това умножени по две т. е. 340 000 000 000 000. Всъщност не би трябвало да ги смятаме в долари, тъй като доларът на практика не струва нищо

  2. ГЕНИАЛНА СТАТИЯ – РЕСПЕКТ!
    И МОЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е СЛЕДНОТО : ДА ДЕЙСТВАМЕ КАТО
    ИЗБЕРЕМ 101 ЛИЧНОСТИ ДА УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ – СЪВЕТ НА СТАРЕЙШИНИТЕ, КАКТО Е БИЛО В ДРЕВНА БЪЛГАРИЯ И ПЪРВОТО ИМЕ
    ДА Е ВЕЛИСЛАВА ДЪРЕВА!

  3. Съвършено верно е ВСИЧКО описано!!!..,и ВИНАГИ е било така с тези наследници на престъпници генетично обременени изгонени и избягали от Европа престъпна измет и затова и създадена такава държава от паразитиращи гадове збиротък от изверги башибозук нагли и брутално безочлива НАПАСТ ОТВРАТА……

  4. Точна и изобличаваща статия, дано е прочетат повече хора, и най накрая да си променим мнението че САЩ е СВЕТОВЕН ВРАГ и терористична държава номер Едно!

  5. Защо СССР не върна годните оръжия по лендлийза, а ги използва срещу САЩ през Корейската война?

  6. Не е само това. Сега ще сринат световната финансова система да си заличат дълга. За това и се предизвиква хиперинфлация.

  7. Mnogo malko sa misleshtite! Evropa e pod podmetkata na Amerika.Da stava,kakvoto shte stava! I nie sme tam.Niama koi da ni nomogne Vsicki sa predateli! Mrazia politicite! Te sa za rastrel!