Ако хората не защитават правата си, те ще им бъдат отнети… Ако хората не виждат какво се случва, натискът и отнемането на права ще става още по-голям!

Автор: Няма коментари Сподели:

Благодаря на всички медии, които поради липса на сериозни новини и поредни подвизи на плеймейтки, обърнаха внимание на случая. Проблемът е, че обществото е разделено по отношение на мерките, които явно не работят. На политическото ни предложение да се направи комисия, която да прецени резултатността им и да даде информация за реалното положение, управляващите отговориха с правото на силата.

Използвам случая да поясня, че няма как със заповд на министъра /не с наредба, нито със закон, както пишат някои/, която заповед е общ административен акт, да се отменят граждански права, залегнали в Конституцията на България. Спазването на закона е задължение на гражданите. Заповедта по смисъла на закона, не е закон, а административен акт. Малка, но съществена разлика. И също така – има закони, които нарушават човешките права. Както съм казвала, холокостът е бил законен, концлагерите също, Закона за защита на държавата, по който са рязани глави на партизани и са убивани деца, са законни. Затова, когато казвате да се спазва закона, погледнете дали този закон е приет и отговоря на човешките закони.

Много хора са били в моето положение – навиквани, обиждани и упреквани – в магазини, офиси, дори работни места. Виждала съм жени да излизат разплакани от магазин, защото продавачката например им е крещяла да си сложат маска. Или някой друг клиент. Виждала съм самотна майка, паникьосана, че ако не се ваксинира по настояване на работодателя си, ще остане без работа, а трябва да си плаща ипотеката и да нахрани детето си. Виждала съм хора, обиждани, че са ходещи зарази, защото не се съгласяват с масовата истерия. Виждала съм обществените клади, образно казано, на несъгласните с това, което ни налагат. Много от тези хора не могат да се защитят. Много от тези несъгласни, ги мачкат точно тези, които в момента ме критикуват. Аз мога да се защитя. И не съм се защитила като депутат – днес съм в Народното събрание, утре не съм, това е временно положение и аз го осъзнавам много по-добре от Вас. Не съм се представила коя съм. Борила съм се срещу тези мерки и за хората, които са ми са се доверили като адвокат, много преди да мисля да се занимавам с политиката. Аз вярвам, че всеки има правото на човешко отношение.

Разбирам, че много хора са изнервени и уморени. Но ако всеки се отнася по подобен начин, разделението ще се задълбочава. Ако хората не защитават правата си, те ще им бъдат отнети. Ако хората не виждат какво се случва, натискът и отнемането на права ще става още по-голям.

Освен политик, аз съм човек, гражданин и адвокат. И във всяко едно такова качество съм убедена, че човек трябва да защитава правата си, да се бори за тях и да не допуска да го унижават и обиждат хора, които не осъзнават, че спазват едни мерки, които вече се отричат дори от СЗО и голяма част от държавите в Европа. Човешкото достойство е важно и всеки има правото да се защити. Това не е арогантност и неспазване на закона, а гражданска позиция, която аз никога няма да престана да отстоявам. И няма да се съглася да бъда удобна, без значение от цената, която ще се наложи да платя.

Елена Гунчева                 https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

СЪЗДАДОХА САЙТ ЗА ПОСТРАДАЛИ ОТ ВАКСИНИТЕ!

Следваща статия

ТРИ ДНИ СЛЕД КАТО СЕ ВАКСИНИРА БАЩА МИ УМРЯ ОТ ТРОМБОЗА!

Други интересни