КОЛКО КМЕТА ИМА ОБЩИНА КАЛОЯНОВО?

Автор: Няма коментари Сподели:
                 Автор: Ирина Кирилова
Това ще реши Административният съд в Пловдив, който днес – 29 ноември 2021 година проведе заседание във връзка с жалбата на Пламен Николов – бивш заместник- кмет на общината и кандидат за кмет на проведените избори на 3 и 10 октомври 2021 година.
С нея той иска да бъде обявено за нищожно решение № 47 на Общинската избирателна комисия, с което е обявена за кмет Виктория Михайлова.
Пламен Николов се яви на делото с адвокат Атанас Петров. Новоизбраният кмет – Виктория Михайлова не се яви в залата на съда, а неин защитник беше адвокат Недев, който работи с граждански договор към община Калояново. На делото присъстваха и председателят на Общинската избирателна комисия – адвокат Илиян Дончев, Надежда Атанасова и Георги Клявков.
Адвокат Недев се съгласи с твърденията на председателя на ОИК, който се позова на указа на президента за произвеждането на избори в общината.
Адвокат Петров защити Николов, който твърди, че след като решението на Върховния административен съд от 17 ноември 2021 година отменя решение № 144-МИ от 27 май 2021 година на ОИК, с което се обявява предрочно прекратяване на пълномощията на Георги Георгиев, значи той е продължил да бъде кмет.
Според Николов указа на президента не е нормативен акт. Избори за кмет се провеждат на основание на Закона за местното самоуправление и местната администрация, както и на Изборния закон. – смята той.
Учудващо е според Пламен Николов как Общинската избирателна комисия може да вземе решение на 26 ноември 2021 година, което да отнема правомощията на кмета на общината от 12 ноември 2020 година – една година назад.
Съдът поиска на 30 ноември да получи още писмени доказателства към делото. Шегувайки се, накрая Пламен Николов заяви, че Общинската избирателна комисия може да отмени и сътворението на света.
Решението на Административния съд в Пловдив ще излезе до седмица.
                                                                                                      Тракийски Cвят
Предишна статия

“Lt. Col. Colonel Theresa Long MD, Brigade Surgeon for the 1st Aviation Brigade, Ft. Rucker, Alabama, US Army – Whistleblower for CV-19 malfeasance”

Следваща статия

Пaника в Нью-Йорке! Израиль объявил глобальный КAРАНТИН

Други интересни