Зимни и летни дамски пижами

Автор: Няма коментари Сподели:

Върху избора ни при покупка на зимна или лятна пижама влияят редица фактори. Един от основните е материята, използвана за изработка на изделието. Съвременните дрехи за сън и отдих могат да бъдат изработени от натурални тъкани и от изкуствени материали. Освен това, съществуват смесени материи, представляващи оптимален вариант за шиенето на пижами. В основата им са натурални нишки, към които са прибавени синтетични влакна. Това позволява да се повиши устойчивостта при износване, качеството на външния вид и на нашия комфорт.

На какво да се спрем при избора на сезонна пижама? Разбира се, на първо място е материята. За изработването на пижами днес най-често се използват следните тъкани:

-Памук. Най-практичният материал, пропуска въздух, хипоалергенен и приятен при допир.Меките хавлиени изделия и лекият тънък трикотаж за лятото са изработени от памук. 

Недостатъците на памучните изделия са , че за тях трябва да се полагат специални грижи. Памукът не харесва високи температури и мощни синтетични средства. Под тяхно въздействие изделието може да се деформира или обезцвети. За предотвратяване на такива неприятни последствия, производителите се научиха да добавят към памучните нишки и синтетични влакна като ликра, полиестер, еластан. В резултат се появиха нови тъкани – интерлок и велур. Пижамите, ушити от смесени материали се отличават с висока устойчивост и пазят качествата си дълго време. 

– Коприна, атлас, сатен. Те се изработват от синтетични нишки. Използват се за изработване на изискани и романтични изделия. Най-красивите дамски пижами са създадени именно от тези тъкани.

Атласът и сатенът практически не се менят, но натрупват статично електричество И понякога се налага използването на спрей с антистатичен ефект.

Ако искате да си купите пижама от натурална коприна, уверете се, че нейното съдържание е не по-малко от 90%. Външно копринените пижами лесно се бъркат с тези от атлас, които имат същия великолепен вид, но струват по-скъпо и не позволяват на тялото да диша спокойно.

– Флис и микрофибър. Синтетични тъкани, изготвени на основата на полиамид и полиестер. Дрехите за сън от тези материи са леки и топли, лесно се перат и съхнат. Флисът е устойчив на проникването на бактерии и гъбички, а микрофибърът не се набръчква. Използват се най-често за изработването на зимни пижами – комплект от панталон и блуза, които можем да ползваме и за почивка през деня у дома.

-Вискоза и модал/известен още като съвременната материя/. Тези материи са подходящи за леки летни пижами и дрехи. Те са практични, приятни при допир и се отличават се с високи качества.

https://www.pipilota.bg/damska-petnista-pizama-v-svetlobezovo.html

Предишна статия

Да си взимат маските, тестовете и инжекциите и да се връщат в пещерите, от които са изпълзели!

Следваща статия

Митичната история на България

Други интересни