Откакто е почнала тази проклета промяна, пенсионерите у нас живеят като излишни хора, като бреме за държавата

Автор: Няма коментари Сподели:

Откакто е почнала тази проклета промяна, пенсионерите у нас живеят като излишни хора, като бреме за държавата. И да се чудиш ние ли ги родихме тези управници, ние ли ги изучихме, ние ли ги възпитахме, та те така жестоко и безмилостно се отказаха от нас! Всяко правителство се заиграва с малките, направо унизителни, пенсии и не решава този изключително важен, жизнен проблем. Напротив – имаше премиер и министри, които направиха всичко възможно, за да се намалят пенсиите, да подложат на глад и недоимък пенсионерите, та по-скоро да се намали техният брой, за да не тежат на бюджета…

Скъпи наши управници (не само защото сте ни скъпи на душите, но защото вашата издръжка струва много скъпо на бюджета на бедната ни държава), това, което правите с възрастните хора, е непростимо! То ще ви се върне многократно. Нали знаете приказката за сина и копанката, която той издялал за баща си? Е, само тогава вие ще разберете какво непростимо зло сте причинили на дедите и родителите си.

Управници наши, отворете душите си, съберете си умовете и направете всичко възможно, за да се преизчислят пенсиите, особено тези, които са отпуснати в началото на 2000 г. Какви проценти предвиждате, като тези пенсионери са несправедливо ощетени с безумно малки, направо нищожни, пенсии? Та тези по-малко от 300 лева трябва да бъдат преразгледани основно, защото е геноцид спрямо лекари, учители и инженери с близо 40-годишен трудов стаж да бъдат пенсионирани с минимални пенсии. Има пенсии, които трябва да бъдат увеличени неколкократно. Помислете си вие дали можете да живеете, че и да си плащате сметките, с такива минимални пари?

Държавата ни е станала за показ като отрицателен пример не само в Европа, но и по света, с унищожително малките пенсии, с които направо наказва, убива своите възрастни хора. Вие не се ли срамувате, като определяте своите заплати десетократно по-високи от мизерните пари, които отделяте за своите родители?

Проблемът не търпи отлагане, защото мнозина от тях си отидоха от вас, от белия свят, огорчени и отритнати от живота!

Сядайте и решавайте, защото вчера, днес, утре ще е вече безвъзвратно късно!

автор: Петра Ташева

                   duma.bg                 https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Дъбене: древна цивилизация от III-то хилядолетие пр. Хр.

Следваща статия

Какъв е изводът? Правилният подход е – при най-малък случай на посегателство от ченгета, да се вдига медиен шум до небесата, да се настоява за съд, само така ще бъдат възпитани…

Други интересни