Народна мъдрост ни уверява, че от всяко дърво свирка не става

Автор: Няма коментари Сподели:

В. „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГРАНИЦИ“
Издание на българите в чужбина
Година 23-та
stoyanovandco1@abv.bg
Tel.: 0899 144 154

                              КАНДИДАТИ  ЗА  МИНИСТРИ
  Народна мъдрост ни уверява, че от всяко дърво свирка не става. Сигурно е така, но казват, че имаме майстори, които са толкова изпечени в занаята, че могат от най-изгнилото дърво да изваят чудесна икона. Трудно ми е да повярвам, но гледам, че през последните 31 години ни предлагат зографи-
сани управници, голямата част от които са с изтекъл срок на годност. По всичко личи, че друга стока на пазара няма и от изгнилото дърво майсто-
рят икони на живи светци!
– Първият премиер след т.нар. промяна от 1989 г. Андрей Луканов е работил за съветските и българските тайни служби и действията му са били подсказвани от тях. Бил е обаче достатъчно интелигентен и е съумявал за известен период от време да съчетава ангажиментите си  към двете институции със своите лични интереси.
Ръководителят на пресбюрото на в. „Ню Йорк Таймс“ в Берлин, млад и интелигентен американец ме помоли, при мое отиване в София да му организирам срещи с няколко български политици и държавници от най-висок ранг, сред които и Андрей Луканов. Получих съгласието на въпросните лица и поканих американския журналист да дойде в София. След като проведе срещите си, той ме покани на вечеря в „Балкан“, благодари ми за приятелското съдействие и попита как може да се реваншира. Помолих го  да сподели впечатленията си от разговорите с интервюираните. Сподели най-подробно своите оценки, като започна от Луканов. Каза, че според него той е няколко класи над останалите, но проблемът при него е в каква посока ще продължи развитието на възможностите му.
– За премиер на първото, т.нар. демократично правителство беше избран Филип Димитров. В медиите беше изнесена информация, че е бил „явочник“ т.е. адвокатската му кантора е била ползвана от ДС за оперативни срещи със сътрудници на службите.
Димитров пристигна в Берлин по повод на траурно събитие, свързано със смъртта на бивш канцлер. Видях го сред правителствените ръководители. При мен дойде човек от охраната му и попита дали мога да уредя среща на Димитров с канцлера на Германия Хелмут Кол. Последният беше заобиколен  от държавната делегация на Руската федерация,  изчаках тяхното сбогуване и изложих на Кол молбата на Димитров за кратък разговор.
Той  я прие с удоволствие и аз дадох знак на Димитров да дойде. Той не помръдна. Повторих, пак без успех. Тогава помолих канцлера Кол да ме изчака няколко секунди, за да доведа Димитров. Бях бесен, исках от германския канцлер да марширува на място, в очакване на българския премиер! След това охранителят ми каза, че не трябва да съм толкова остър, премиерът имал свои чудатости, да сме проявявали разбиране!
– След падането на правителството на Филип Димитров, мандат за съставяне на временно правителство бе даден на Ахмед Доган – ДПС, агент „Сава“, „Ангелов“и „Сергей“. Сменения на три пъти псевдоним на агента означава според мен, че неговата „работа“ е високо оценена и той трябва да бъде сериозно засекретен. Партията му никога няма да се съгласи досиетата да бъдат отворени, защото ДПС може да преживее тежко сътресение.
– След проведените избори на власт дойде правителство на БСП. Виденов се ползва с името на човек чужд на финансови комбинации  и нечестни постъпки, но кадрите му го провалиха.
– През 1997 г.на власт  дойде правителство на СДС. За лидера Иван Костов се знаеше, че е бил асистент по политическа икономия на социализма и че  на няколко пъти е подавал молба за членство в БКП. За него бившият зам.министър на вътрешните работи Цветко Цветков сподели за нашето издание, че Костов, като асистент е имал „нерегламентирани връзки със студенти“, т.е. вземал е пари за уреждане на изпити.  По тази причина е бил изпратен като асистент по политикономия в МЕИ,който не е с икономически профил. Костов и други преподаватели в МЕИ не са били далеч от полезрението на ДС – София. Във връзка с предприетата разработка са били проведени профилактични беседи с преподавателите. В хода на беседата  оперативният работник е преценявал дали съответният преподавател е подходящ за вербуване като сътрудник на ДС и ако не, той е подписвал предупредителен протокол.
Известни са финансовите машинации на Костов, които донесоха на страната ни огромни финансови и материални щети. Продажбата на българските аеролинии, с целия парк от самолети и сградния фонд у нас и в чужбина за 150 млн. щ.д. е един от фрапиращите грабежи,  осъществен от премиера и дружината му. Само за този акт той заслужава доживотен затвор и пълна конфискация на имотите му у нас и в чужбина.
– След Иван Костов премиер стана Симеон Сакскобургготски. Българската общественост не знаеше за него абсолютно нищо. Каза „вервайте ми“и народът му поверва. Разузнавачът ген. Христо Вълчев, работил за съветските тайни служби каза следното: „Сталин лично закриляше Симеон. „Косъм да не падне от главата на онова момченце“, – наредил Сталин на Георги Димитров“, каза ген. Вълчев.

Според тогавашния депутат от ОДС Яне Янев Симеон е работил за бившата ДС и за КГБ, заедно с хора от Трети западноевропейски отдел на Първо главно управление на ДС. Ген. Вълчев твърди, че Симеон е съгласувал с руските тайни служби заемането на политическа позиция в България.
Това е първата срамна страници от биографията на Симеон. Следват много други.
– Преди заселването си в България, Симеон заяви пред журналиста Кеворк Кеворкян, че няма никакви материални и финансови претенции към България, на него му били необходими само една стая, една маса, един стол и един телефон, за да работи за доброто и преуспяването на българския народ. Лъжа!
В хода на предизборната си кампания Симеон обща на българския народ да му осигури за 800 дни достоен начин на живот, материално и духовно благополучие, изграждане на „нов морал“. Нищо от тези обещания не бе изпълнено, поредната Симеонова лъжа.
Магистрала „Тракия“ предизвика сериозен евроскандал. Концесията за строежа бе дадена без конкурс. От Европарламента и от комисаря по разширяването Оли Рен се чуха упреци, че България се е отклонила  от стандартите на ЕС. При това положение, каза Оли Рен, евросредства за строителството на магистралата няма да бъдат предоставени. Виждаме как човекът с „европейско възпитание“ умее много добре да заобикаля законите…
Скандал предизвика и проблемът със законността на връщането на т.нар. „царски имоти“. Лакеите на Симеон твърдяха, че пазели 18 папки с КОПИЯ  на документи за въпросните имоти. Това не били оригинали, но никой не бивало  да се съмнява в тяхната достоверност. Те нормални ли са?
По решение на победителите от Втората световна война, на съд бяха дадени  държавните глави на страни, участвали във войната на страната на Германия, а имотите им бяха конфискувани, по разпореждане на победителите. Борис III почина преди края на войната, затова не бе осъден, но имотите бяха конфискувани. Сега съвсем незаконно, в противоречие с по-горе упоменатото разпореждане, връщат имоти на Симеон.
Продажни съдии изглежда забравят, че се наследяват не само активи, а и пасиви. Фердинанд и Борис вкараха България в две световни, Балканска и Междусъюзническа войни. България беше победена. Плащахме репарации на победителите, хиляди българи паднаха на бойните полета, хиляди семейства останаха без бащи, съпрузи и синове. Живи части от Родината бяха откъснати от нея, страната ни бе разсипана икономически и стопански…
Предлагаме на лишените от съвест съдии да посетят военните гробища, паметници и паметни плочи на паднали в боевете български военни и тогава да решават има ли право Симеон да получава нещо или не.
Редакцията ни поиска от прокурорите Филчев, а след него и от Борис Велчев да проведат разследване по следните  сериозни проблеми:
1. На какво основание на Симеон са „възстановени“двойно гори в Рила планина. Филчев никога не е отговарял, отговори ни гл.прокурор Б.Велчев, според когото е допусната грешка от Поземлената комисия в Самоков, в момента случаят се разследвал, но според Велчев това не е направено умишлено, горите ще бъдат върнати на държавата, но все още не било ясно как и от кого ще стане връщането. Симеон, както ни информира наш източник, отказвал да ги върне доброволно. Не е умишлено ли? Не вярвам. Въпрос към прокуратурата: Върнати ли са тези гори, кога и от кого?
2.Служителят на испанското Министерство на правосъдието Идиго Корал потвърди на телефонното запитване на наш сътрудник, че Симеон Сакскобургготски има испанско гражданство. Същия отговор са получили и колеги от в.Труд. Във връзка с тези отговори, нашето издание се обърна към българското М-во на правосъдието и до Гл.прокуратура с молба да запитат съответните испански институции каква е истината за испанското гражданство на Симеон. Направихме нов опит да разговаряме с г-н  Идиго Корал, но ни бе отговорено, че той не работи вече в този отдел.
Обърнахме се и към испанския посланик в София. Той беше любезен да ни отговори, че Сакскобургготски има испански дипломатически паспорт, който не е свързан с неговото  гражданство, служил  само при пътуване.
Посланикът ни уведоми, че при пристигането в Испания, Симеон е дошъл с италиански дипломатически паспорт, под името Граф Рилски. Има още много изненади, носител на които е Графът. Трябва ли да търпим тази престъпна фамилия на българска земя?
Поискахме от испанския посланик да даде на редакцията испански дипломатически паспорти, с единствена цел пътуване, без аспирации за испанско гражданство, какъвто е случаят със Симеон. Отговор не получихме.
– Правителства с кратък живот няма да коментирам, ще спра читателското внимание на премиера Орешарски, който прие двама американски сенатори и минута след като те си тръгнаха, той излезе и официално обяви, че спира незабавно работа по „Южен поток“ . Един страхливец показа колко сме независими.
– За Борисов съм писал достатъчно . За  мен той е едно самовлюбено нищожество, което владее българския език на улично ниво и сам призна пред работниците от Оловноцинковия завод,  че е прост.  Тази простотия той се мъчи да заличи с просташки  хумор. Борисов е станал член на Българската комунистическа партия на 18 години и 1 ден. Ползвал е благините на това членство, то му е отворило вратите на Школата на МВР в Симеоново, където са били приемани само хора верни на БКП и на ДС. Бойко беше охрана на Симеон Сакскобургготски, който го назначи за гл. секретар на МВР. Така тръгна дружбата на двамата. Вече като премиер, Борисов започна с хвалби, че е ненадминат в изкуството да управлява. Това негово умение доведе България до ръба на пропастта. Страната ни е първа по бедност в Европа, с най-ниски пенсии, на първо място по смъртност на възрастни  хора, също на първо място по смъртност на новородени деца, която е два пъти по-висока от тази в Европа. Вярно, че е ненадминат  премиер! Да не забравя Бойко ни дари и с една непрофесионална и корумпирана съдебна система, с престъпно здравеопазване, некачествено образование и пр  подаръци.
По-горе представих накратко хората и партиите, които ръководиха 31  години съдбините на България и я докараха до ръба на пропастта.
Изводите:
1. Партиите, стояли начело на управлението на страната ни, не заслужават доверието на българския народ.
2. Президентът Румен Радев  успя да сформира един много добър екип от специалисти, без партийна обвързаност и този МС успя за 2 месеца да направи неща, които други кабинети не успяха да направят за 4 години.
– Слави спечели с това, че се представи за партийно необвързан. Беше публикувано обаче  съобщение, че лечението му в Германия е платено от ДПС чрез Пеевски. Не е опровергано. Сега ДПС и ИТН искат съвместно да атакуват имотите на Иво Прокопиев!  Но не искат  да атакуват незаконно придобитите имоти от Сакскобургготски. Защо, поради каква зависимост? Слави заяви преди изборите, че няма да води разговори с ДПС, но сега води такива.  Слави е обвързан и със Симеон. Предложи за премиер Николай Василев, който бе министър при Симеон и партиен член на НДСВ и бе категорично отхвърлен. Сега Слави предложи в предлагания кабинет за вицепремиер и министър на външните работи бившия началник  на кабинета на Симеон. Поради каква зависимост?
Доган и Симеон са тясно свързани с двата кабинета, в които бяха заедно, а сега, както виждам към тях се присъедини и Трифонов.
ГЕРБ, ДПС и Симеон са били винаги заедно и стрелите от това сдружение летят във всички посоки.  Виждаме, че Слави е здраво вързан!
Виждаме ли какви управници сме имали през тези тежки 31 години!
И ги търпяхме, защо?

                      Ако България иска да върви напред, на нея е нужен
              Служебния Министерски Съвет, продължен като постоянен
София, 06.08.2021 г.                                                    д-р Веселин Стоянов

Предишна статия

Истината за Тексас днес от Глогер във Флорида

Следваща статия

Климатическое оружие работает как часы!

Други интересни