ЕДНО ФЕРАРИ С ЦВЯТ ЧЕРВЕН, ЕДНО ЗА ТЕБ, ЕДНО ЗА МЕН

Автор: Няма коментари Сподели:
Да, стана, Трифонов, който се готвеше за друга позиция, в друга институция. Коя ли ще е тя? Дали пък не е за една голяма сграда, с един президент, който изхаби толкова милиони за тези напълно безполезни избори? И това няма да стане, Трифонов! Няма да се качиш в брониран автомобил. Виж „Ферари“ можеш да си купиш, макар че джипът ти струва стотици хиляди левове.
Защо г-н Радев измисли изборите да бъдат в най – голямата жега, когато хората са потопени в морета и басейни, възрастните са в хладните стаи, когато работливите жънат, прибират хляба на хората и няма да слязат от комбайните, за да гласуват, че житото отрони ли се, не влиза в бункера.
Защото Радев има голяма цел – втори мандат. А му са необходими чалгаджиите, за да го подкрепят. И тук става ясно защо толкова малко хора отидоха да гласуват. Защото не вярват на тези, които ни обещават промяна. И какво сочат социолозите? Най- много са били избирателите на ГЕРБ – СДС.
Твоите, г-н Трифонов едва са надскочили миналите избори. Защото ти си много важен. И какво ще правиш с толкова малко народни представители? Ще послушаш господина Станев, който каза, че няма нищо страшно да има избори до дупка? Докато един ден има пълно мнозинство.
Вие ли ще сте тези с пълно мнозинство? Една единствена партия е имала пълно мнозинство, та прелято и това е онова СДС, заради което страната стана синя. И те донесоха такава промяна, че съсипаха икономиката и селското сотопанство с преватизацията. А вие ще гледате физиономиите на Мая Манолова, Татяна Дончева и Корнелия Нинова, които са все във властта и ще чакате Радев да насрочи нови избори. Или ще се обърнете към ДПС, които са готови на диалог с вас?
„Има такъв народ“ – името на вашата партия, която по прогнозите на социолозите е на първо място. За сега.
Да, има български народ, който показа, че не вярва на никой. Затова и резултатите са такива. Колкото и да ги събираш, пак не става мнозинство.
Остава само да стане чудо – да дойдат толкова гласове от чужбина, че да ви запълнят мнозинството, Трифонов. Ама дали пък тези гласове няма да бъдат за „Демократична България“, или за ДПС, или за ГЕРБ-СДС?
Нека да кажа и две думи за ГЕРБ! Все пак ни управляваха толкова години!
Да правиш предизборна кампания, хвърляйки камъни въху тези, с които ще ядеш заедно в ресторанта на Народното събрание, ще правиш закони за спасение на демокрацията, да не спираш да говориш против лидера им, в деня на изборите да ги черниш – това е недопустимо в една демократична държава. В истинските демокрации хората дискутират, сядат един срещу друг, изказват какво трябва да се направи за България и как трябва да стане това, а не се крият, не отказват диспути, не получават предварително въпросите си и не плюят пътищата, по които свободно отиват да си цопнат уморените тела в българското Черно море.
И тия хора ще ме управляват? Те ще ми дадат по – голяма пенсия? Те ще ми осигурят щастлив живот на децата? Надежда всяка оставете! И този път няма да има правителство. Пак ще харчим милиони за тоя, дето духа. Това е моето мнение. И всичко това заради Радев, заради амбиците му да си остане в онази сграда с всички привилегии, заради омразата му към Бойко Борисов, заради юмрюка му, от който аз се страхувам, защото ми напомня за един друг лидер, от едни страшни времена.
Е, свърши и 11 юли 2021 година. Един изборен ден за българите, в които 70-80 годишни госпожи трябваше да гласуват с машини. Един ден с най – ниска избирателна активност, в който народът се обърна с гръб към всички партии и им каза:
„Търпяхме, а вие се усмихвахте. Искахме, вие не ни дадохте. Сега ние няма да ви дадем гласа си!“
ПОСЛЕСЛОВ:
Според предварителните резултати в община Хисар на първо място е
„Има такъв народ“ с 1244 гласа.
БСП са на второ място с 968 гласа.
ГЕРБ-СДС има 940 гласа
Изправи се ,Мутри вън! – 297
                                                   Ирина Кирилова за Тракийски Свят в 00.42 часа на 12 юли 2021 година
Предишна статия

И ТАКА, ЛЕКА ПОЛЕКА И СЪВСЕМ НЕУСЕТНО БЪЛГАРИТЕ ОСТАНАХМЕ БЕЗ СОБСТВЕНА ДЪРЖАВА

Следваща статия

Естественият имунен отговор на организма ни е много по-силен, отколкото този, получен от една имунизация! Доцент Атанас Мангъров

Други интересни