И ТАКА, ЛЕКА ПОЛЕКА И СЪВСЕМ НЕУСЕТНО БЪЛГАРИТЕ ОСТАНАХМЕ БЕЗ СОБСТВЕНА ДЪРЖАВА

Автор: Няма коментари Сподели:

Какво ни се случи?

По-голямата част от обществото бяхме вътрешно убедени, че Борисов извърши достатъчно неща, за да бъде предаден на правосъдието. Оказа се, че в територията-колония, не данъкоплатците и набедените за управници диктуват дневния ред, а кредиторите ни. Те решават кой ще управлява, докога, как, какви доходи ще имаме и какво ще бъде качеството ни на живота.

В случая, набедените ни за политици са само боксовите круши върху които трябва да изливаме гнева си, защото тях трябва да ги има за прикритие на истинските ни палачи – който плаща той поръчва музиката, а парите ни идват отвън, не отвътре.

И така, лека полека и съвсем неусетно българите останахме без собствена държава, политическа и икономически системи, без всякакъв вид национална сигурност и лишени от право да имат собствени въоръжени сили. По отношение на последното възможностите ни са „свити“ в пъти повече от наложените ни санкции след Първата световна война.

Унизително положение, несъществуващо в цялата ни нова история, но настоящ факт.

Днешните проевропейски политически фигури у нас се посочват според дозата им на подкупност, алчност, себелюбие и неориентираност. Ако притежавате тези качества накуп, може спокойно да си направите фондация, през която ще потекат към вас достатъчно много пари, а малко след това и власт. Ще се носите на вълните на успеха, само заради това, че със страст и воля предавате в чужди ръце и род и родина – понятия, които не съществуват на изгубените в превода души. Живите мъртви, винаги готови да „управляват“.

Добре, ще заменят щом настояваме толкова Сульо със Пульо – той да ни управлява. Ако пък продължим да настояваме ще ни извадят хиляди продажници готови да ни управляват, които си ги отглеждат в инкубатори за послушници. Лицемери, които са съществували още в Османската империя и сме ги наричали „чорбаджии“ – народни изедници. Уж наши, пък най-верни слуги на падишаха в името на собственото си благо! Имало ги е и ще ги има, защото така се управлява вилает, колония или каквото щете в чужда полза и за ваша сметка.

Нищо ново под слънцето!

Утре ни изкарват отново като овце да „гласуваме на избори“. За кого?

                               Николай Марков                 https://afera.bg/

Предишна статия

НИКИ МАУС, ИЛИ ПОДСКАЧАЩИЯ КЛОУН

Следваща статия

ЕДНО ФЕРАРИ С ЦВЯТ ЧЕРВЕН, ЕДНО ЗА ТЕБ, ЕДНО ЗА МЕН

Други интересни