„Юнаци с умни калпаци“

Автор: Няма коментари Сподели:
| 195|09.06.2021НОВИНИ

Огнян Стефанов:

Името на Пеевски на челно място в списъка на САЩ показва, че отвъд Океана са наясно какво се е случило с КТБ

.
                                                              Огнян Стефанов
Решението за санкциите по „Магнитски“, подписано лично от президента на САЩ, показва много ясно, че там тези, които са участвали в разследването и изработването на позицията на Щатите, са много наясно какво се е случило с КТБ. Наличието на първо място в списъка на името Делян Пеевски показва именно това. Не знам как се е оказал Божков в този списък и не искам да коментирам. Но е важен знакът, който ни се дава. Това каза създателят на Фрог нюз Огнян Стефанов по 7/8 TV.

„За един месец се промениха много неща, които аз и много други хора сме очаквали. Това може би са първите стъпки на един дълъг и много труден път, тъй като отсрещната страна, тоест тази, която би трябвало да отстъпи място на следващо поколение политици и управници, не желае дори да приеме мисълта, че ще се раздели с властта. Наясно съм защо те толкова много страдат от раздялата с управлението, с привилегиите и с чувството, че си всесилен и недосегаем. Защото знаят какво са правили през тези години. Знаят много повече, отколкото нашето въображение може да допусне. На първо четене милиардите, които излязоха показват колосални злоупотреби и съм учуден, че българското общество доста спокойно приема този факт. Някакви възрастни хора се радват на 50 лева, които човекът от джипката им подаваше, едва ли не да му целуват ръка и да му бъдат благодарни цял живот.

Вместо същите тези граждани да направят елементарната сметка, че само вече известните милиарди, които са изчезнали в неизвестна посока, а всъщност в много известна дори – те просто са откраднати – биха увеличили пенсиите от 2-3 до 4 пъти. Хората предпочитат да размятат нещата на дребно, а всъщност ние сме ограбени жестоко“, обясни той.

По думите му санкциите по „Магнитски“ не са просто политически акт за заявяване на американската позиция за борба с корупцията, а са акт, който се базира на много проучвания, разследвания, свидетелски показания.

„Данните, които са достигнали до Министерството на финансите на САЩ, са били толкова сериозни и аргументирани, че американските експерти не са могли да не им обърнат нужното внимание. Това е станало преди 4 години. Първият човек в началото на 2017 година, който официално подава сигнал в САЩ, е банкерът Цветан Василев – с името си, с документи, с папки. Няколко месеца по-късно гражданско движение „Ние, гражданите“ също подава. В последващия период, по време на започналото там разследване, са подали сигнали и други български граждани – известни бизнесмени, някои от тях са арестувани. Знам някои от тях. Досега всички те бяха задържани и след това съдът определи като незаконно тяхното задържане, което ни говори, че нещо не е наред“, каза още Стефанов.

„Някои медии, които отдавна наричаме „Пеевски“ и „проправителствени“, изляха някаква жлъч какъв човек бил Магнитски – долнопробни неща. Искам да кажа само, че това е един обикновен юрист, който е имал възможност да напусне Русия, но е останал с убеждението, че в съда ще докаже всички свои тези и разкрития. От там е обявен незнайно в какво. Вкарват го в „Матросская тишина“ и там изчезва. Този човек се изправя срещу една огромна държава, срещу един мастодонт, който може да го размаже. Така и прави накрая. Та, искам да кажа, че един обикновен човек даде един невероятен пример“, разказа журналистът.

Той припомни, че през май 2017 г. Фрог нюз публикува първия текст за закона „Магнитски“ и това, че Пеевски ще бъде разследван по него. „След това в един къс порядък сме публикували три или четири материала. И до днес продължаваме. По едно странно „съвпадение“ прокуратурата започна да повдига обвинения срещу мен. Прокурорите признават пред мен, че просто така им е спуснато“, каза още Огнян Стефанов.

„Признавам актьорските способности на Борисов. Би си намерил хубава роля в „Юнаци с умни калпаци“, но поведение е гротеска и изключително цинично спрямо българските граждани. Ти, който си станал причина или си съчувствал в открадването на милиарди, да се изживяваш като жертва, да претендираш за доверие на част от населението – или влизаш с усмирителните ризи в „Св. Наум“ на 4-ти километър, или присъда и отиваш в затвора. Няма друго. Тяхната мозъчна недостатъчност не включва това да се оттеглят от политическата сцена“, категоричен бе Огнян Стефанов и обясни, че всички, които са зависими от ГЕРБ, гласуват за тях. „Защото калинките са неконвертируеми на вътрешния пазар“, добави той.   

https://frognews.bg/novini/ognian-stefanov-imeto-peevski-chelno-miasto-spisaka-sasht-pokazva-che-otvad-okeana-naiasno-kakvo-sluchilo-ktb.html

Предишна статия

Не разбирал нищо от бизнес, но създал „Ипон“ и му помагали познати и най-вече Цветелина Бориславова

Следваща статия

Жилищата на бъдещето днес!

Други интересни