Верността на шефовете на ДАНС и разузнаването е била към Борисов, не към България(Румен Радев)

Автор: Няма коментари Сподели:

Примерът на бившия министър-председател да се крие зад отпуски и болнични се е оказал твърде заразен и за неговите подчинени. Очевидно това няма как да стане без неговата благословия. Абдикацията от отговорност от националната сигурност в предизвикателни за България времена от страна шефовете на тези служби / ДАНС и ДАР – бел.ред./ е ясен знак, че верността им е и била и е към Борисов, а не към България.

Това коментира държавният глава Румен Радев по повод безбожно дългите отпуски на шефовете на ДАНС Димитър Георгиев и ДАР Атанас Атанасов, които „внезапно“ днес те прекратиха.

Държавният глава определи рокадите в МВР като логични. „Трябва да има прозрачност, отчетност, отговорност и нулева толерантност към престъпността и купения вот. Важно е да се застане на принципна позиция“, категоричен бе той. По думите му служебното правителство има нулева толерантност към корупцията

Що се отнася до смяната на областните управители, Радев уточни: „След като се сменя една власт, а областните управители работят с изпълнителната власт, е логично и те да се сменят.“

Според него два месеца са твърде кратък период за което и да е правителство, но е важен сигналът, който се дава, важно е да се застане на принципни позиции. Той за пореден път заяви, че укрепване на държавността, това е, от което имаме нужда в момента.

„Да се прояви държавност, да започнем да говорим и да действаме за укрепване на върховенството на закона, за пресичане на злоупотреби, на кражби, за неутрализиране на натрупалото огромен ресурс задкулисие“, добави Радев.

                                                      Frognews.bg                   https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Интервюто на Валентин Кардамски с проф. Иво Христов в Поглед ТВ

Следваща статия

Любомир Аламанов: Шепа алчни хора раздават парите в държавата

Други интересни