Дали това правителство е в полза на народа или на чуждите сили?

Автор: Няма коментари Сподели:

Основния въпрос сега е: Дали това правителство е в полза на народа или на чуждите сили?

Творците имаме една дарба дадена от Бог. Усещаме енергиите и вибрациите около нас. Какво усетих след като дойде временното правителство? Едно огромно облекчение. Мога да го сравня с разхлабване на примка около шията. Усетих, че България като територия и народа си поеха въздух и дишат спокойно. Хората започнаха да се усмихват и да са приятелски настроени. Усеща се във въздуха надежда за по-добро бъдеще. На всичкото отгоре временното правителство почна да прави това за което мечтаят повечето българи. Почна да чисти министерства от калинки. Това вдъхва още по-голяма надежда за бъдещето. И всички честни българи се надяват това добро да продължи.

    Същото се е случило в Полша през 2015 год. В Полша имаше полски Бойко Борисов – Доналд Туск. Българите го знаете много добре. Идвал е и тук. Управлявал е Полша 8 години – 2 мандата. През този период са били откраднати около 500 милиарда злоти ( 250 милиарда лева) , чрез ДДС измами, унищожаване на захарните заводи и други схеми. Отделно на това за тези 8 години е имало 200 (двеста) неизяснени само-убийства на политици, журналисти, собственици на фирми, висши военни, полицаи и свидетели. За тези 8 години е имало масово избиване на свине, пилета и други, които се оказаха, че даже не са били болни. Десетки унищожени фирми. След падането на Туск и идването на власт на Качински всичко спря. Качински спря ДДС измамите. Няма нито едно само-убийство. Естествено и сега има политически игри, но не така масови. Качински веднага е започнал про полска политика. Вдигнал е детските на 500 злоти (250 лева) за всяко дете. Най-ниската пенсия е 1000 злоти ( 500 лева), независимо от изработения трудов стаж. Да не говорим за заплатите или помощите. Цяла Полша е ремонтирана и чиста. Без никакви пропадащи магистрали или строежи рушащи се след 3 месеца. Качински е приел Полша без пари в хазната. След 2 години негово управление Полша е в първите 30 най-богати държави. И най-важното е, че управлението на Качински е про-семейно. Селското стопанство е във възход. Фермерите са станали милионери. Образованието е на ниво. Това е постигнато за 6 години до днес. Това са плюсовете, но има и минуси. Никой не е съвършен. Разликата е, че в Полша има гражданско общество, което се бори с неправдата. Има и силна средна класа. Има и дясна партия, която е про-полска. Казва се Конфедерация и работи много тежко за доброто на обикновените хора. Например чиновниците са напълно в услуга на гражданите. Как е постигнато това? Не се ограничава бизнеса и хората да се развиват. Всички работят много тежко. За съжаление Качински се е поддал на ковид психозата и заради тежкия локдаун много полски фирми банкрутираха. Днес 15.05 Качински излезе с декларация, че поляците до 10 години ще постигнат ниво на живот на западно европейците.

  Как виждам бъдещето на България ? Сегашното служебно правителство има огромен шанс с много малко неща да тласне мощно България напред. Досега никое правителство не е имало този шанс. Изредиха се шансове като пролет, ковид криза, пропадане на държавата. Какво може да направи това правителство за да извади България трайно от кризата и да отреже крилете на ГЕРБ?

 Няколко неща:

  1. Премахване на всички мерки и отваряне на всичко за да може държавата да се развива. 

  2. Да освободи икономиката, за да може да се развива.

  3. Уволнение на болшинството чиновници. 

 Това са само 3 неща, но са основните в момента за да излезе България от кризата. Но да ги разгледаме по-подробно:

  1. С отпадането на всички мерки ще се спаси туризма. Туризма е основен за българската икономика и движи много други области – търговия, земеделие, транспорт, данъци и много други. Туристите от цяла Европа ще предпочетат България за почивка ако няма тестове, маски и ваксинационни паспорти. Това ще отприщи цялата енергия на хората да започнат на чисто след робството на ГЕРБ. И така ще се спаси народа от глад. Много е важно да падне изискването за маски. Всички подозираме, че производителите на маски засилват черната каса на ГЕРБ. В Германия има скандал с Меркел, Борисов и маски. Ако служебното правителство не премахне маските, значи не иска да навреди на ГЕРБ. Това е бизнес за милиони. Който иска да си носи – негов избор. По този начин ще се отреже крилете на ГЕРБ в една област. Ако отпаднат тестовете като в Албания, европейците ще напълнят България лятото а и други нации ще дойдат. Служебното правителство трябва да покаже, че е смело и служи на народа а не е в комбина с ГЕРБ. Да не удължава Извънредното епидемиологично положение, което е незаконно и спира развитието на България. Българите на изборите гласуваха против ГЕРБ , но и основно против мерките, които съсипаха бизнеса и служебното правителство е длъжно да оправдае надеждите. Ако не махне мерките ще даде ясен знак, че работи за някой друг. И думите, че има мярка 60/40 са за наивници. Тази мярка не спасява честни хора, които искат да работят свободно. Работници с месеци не са получавали помощи. Служебното правителство трябва да прекрати с тези порочни практики с помощи а да отвори държавата да си работи. В противен случай народа пак е излъган. И не е вярно, че служебното правителство не може да направи нищо. Иска се само смелост и липса на чуждопоклонничество. Правителството на Полша в момента се бори с много външни сили и успява. Дано служебното правителство на Бг има същия кураж. Удължаването на ИЕО ще е знак, че служебното правителство не работи за България и народа. Има лекарства, които лекуват успешно ковид без да са нужни ваксини. Служебното правителство може да докаже, че работи за хората. В Полша се прилага Амантадин хидрохлорид и се лекуват и тежки случаи. Терапията струва само 10 лева. И няма никакви последици както след респиратори и антибиотици. Ивермектина също вече се прилага в Полша и Чехия. Достатъчно е сегашния министър да допусне тези регистрирани в България лекарства. И да се спасят десетки болни.

  2. Ако иде реч за икономика, досега фирмите са спирани от развитие ако не служат на ГЕРБ. Какво да се направи? Не е нужно да се удрят фирми на ГЕРБ. Всички не могат да бъдат проверени. След падането на комунизма в Полша имахме един министър Wilczek. Освободи икономиката с един закон за ден и народа почна да забогатява много бързо с честен труд. Как стана това? Премахна всички акцизи и позволителни освен 11 стратегически за държавата дейности като енергетика, военно дело и други. Това трябва да се направи и тук, за да забогатеят хората честно и бързо. Когато хората се оставят да работят без да се мачкат, много бързо ще се възстанови икономиката на България. В Полша легализираха техническия коноп например и сега хората печелят милиони. Даже най-големия институт по лен изцяло се е пренасочил към техническия коноп. В Полша бизнеса в момента има свободата, която са имали американците преди няколко години. Всичко се развива свободно, без излишни ограничения. Има имиграция от Украйна, защото има голям недостиг на работна ръка. Всичко благодарение на свободата и доверието в хората а не безсмислените мерки. В момента българите нямат нужда от безсмислени мерки като 60/40 а от пълна свобода за бизнеса. И тогава фирмите изкуствено създадени от хора на Бойко Борисов масово ще фалират. Техните собственици не са умни и работливи хора, а свои хора. На свободния пазар няма да издържат (затова са избивани животните на конкуренцията от БАБХ) и така ще се отсече една от главите на  лернейската хидра.   При свободен пазар, ще дойдат инвестиции от запад и изток. С акцизи и позволителни за всичко, няма да се привлече никой. Позволителните са измислица на комунизма. Надявам се, че служебното правителство не е комунистическо? Със свобода на бизнеса ще се създаде силна средна класа унищожавана от ГЕРБ. И България ще е силна страна.  

  3.   Оставяне само на наистина нужните чиновници, които ще са не повече от 10% от сегашните. Тези 90% (са стотици хиляди) не работещи чиновници са виновни за преизбирането на ГЕРБ. Ако бъдат уволнени, първо ще се спестят милиони от заплати за хора, които нищо не правят. Второ, ще има хора за освободената икономика, която до месеци ще има нужда от много работници. Няма нужда да се внасят имигранти.Трябва да се закрият агенции, които нищо не правят. Те са около 40 с директори, заместници им, коли, помещения и други екстри. Тези агенции изяждат милиони от данъците на народа. Те не правят дословно нищо , както видяхме наскоро със скандала с уволнената директорка на АпИ.    В скандалите и източването на милиони да не забравяме и всякакви НПО-та.

Това са основните неща. Естествено има и други. Но, най-важното е следното:

Едно про българско правителство трябва да се крепи върху смели и работливи хора, които искат да работят и развиват България. Не се страхуват от грип и не са хипохондрици а се борят с трудностите с вдигната глава и без маска на страхливци.

Видяхме ГЕРБ и НОЩ, че унищожиха за една година България осланяйки се на страхливите българи и използвайки страховете им за да унищожат смелите и работливите. ГЕРБ и НОЩ противопоставиха смелите срещу страхливите за да унищожат икономиката на страната.

Искаме да видим служебното правителство за кой работи? За българите или за унищожителите на България ползващи пандемията за целта?        

                      Аркадиуш Жабовски, художник               https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Поради големия обществен интерес Министерството на икономиката предоставя списъка на осемте най-големи кредитополучатели от ББР

Следваща статия

Как Галя Димитрова от НАП успя да „укрие“ ДДС-то! Ексшефката на НАП призна, че под нейно ръководство Агенцията била бухалка!

Други интересни