Зорница Иларионова с нов албум с френска класика – представя „Le Cadeau”

Автор: Няма коментари Сподели:

“Музиката е магия, моят начин да достигам до мечтите си, а подарък за мен е, че мога да я споделям с всички вас, които я слушате, и искрено се надявам да донесе на всеки онова, от което най-силно се нуждае! Подарявам Ви музика!”- Зорница Иларионова 

С новия си трети албум “Le Cadeau” издаден от “Гега Ню”, младата цигуларка Зорница Иларионова  се е заела с предизвикателството да ни поднесе своя “подарък”: една силна програма  на четири еталонни творби от цигулковия репертоар.  

Гръбнакът на тази програма е комбинацията  Ернест Шосон, Цезар Франк, Клод Дебюси и Сен-Санс/Изаи. Тези  вечни модели на френската чувствителност, са интерпретирани фино, с прецизност и впечатляват с изискан  и вълнуващ контраст между нежната утеха на рядката красота и емоционалната трансформация.

Малко преди да излезе новият й албум „Le Cadeau”, Зорница Иларионова показва изключителната си техника и звукоизвличане пред журито на Международния конкурс “Danubia Talents” в Унгария, където печели първа награда с изпълненията си на произведения от Камий Сен-Санс, Йожен Изаи и Ян Сибелиус. 

Получава и  Първа награда в категория “Камерна музика” заедно с пианистката Мартина Табакова. Първата й награда в нейната категория е още по-значима, като се има предвид, че е спечелена при многобройна и много силна конкуренция на участници от Китай, Япония, Южна Корея и Европа.

Очаквайте албума LeCadeau” на Зорница Иларионова в музикалните магазини.


                                      Vassil Petrov

                                                                      Zornitsa Ilarionova

                                  https://www.youtube.com/watch?v=mko_04uo1mk

                                   https://www.youtube.com/watch?v=GsbmK4l8sSY

Предишна статия

ЖЕНИ ГОВОРЯТ ЗА ПАРИ

Следваща статия

Възражданe настоява за извинение от Украйна заради поруган български паметник!

Други интересни