Кукловодите и логиката на техните намерения! Част 1

Автор: Няма коментари Сподели:

Корона криза и ваксина – ходовете на  САЩ в Голямата игра 

Автор: Поздрави от Грета Тунберг!

Искам да ви предупредя от самото начало, че статията е  голяма, в противен случай декларираната тема няма да може да бъде разкрита. В нея е представена доста информация от отворени източници, която е събрана като разпръснати  части от пъзела в обща картина. Тази картина, по красноречива от всякакви думи, показва логиката на  обстоятелствата на Кукловодите и логиката на техните  намерения. 

Ще започна историята от лятото на 2019 година. 

По това време васалите на Съединените щати сякаш съвсем  „откачиха“, излизайки от подчинението на своите  задгранични господари. Европейските пудели изведнъж  оголиха зъбите си, не желаейки да се превърнат в основно  ястие на масата за вечеря на собствениците на парите:

– Започнаха да преговарят с Китай за взаимноизгодно  сътрудничество точно по времето, когато Господарят води  търговска война с Китай. 

– Не нарушиха, като Господаря си, ядрената сделка с Иран. Вместо това създадоха аналог на системата SWIFT  (системата с помощта, на която чичо Сам наблюдава цялата  световна търговия). 

– Не налагат нови икономически санкции срещу Русия като  Господаря, а вместо това водят задкулисни преговори със  стопанина на Кремъл (като пример: конференцията за  Афганистан в Берлин миналата година, организирана от  Путин и Меркел). 

– Германия продължава строителството на „Северен поток-2” и в отговор на заплахите за санкции на САЩ тя самата  заплашва да наложи ответни санкции срещу Вашингтон. 

 В допълнение към политическото си предателство,  васалите по целия свят спряха да купуват новите трежерис  облигации на САЩ, а точно обратното – започнаха да ги  продават. Точно в този момент се спука яйцето, в което е  скрита иглата, позволяваща да се подават все повече  долари в зомби икономиката на САЩ, с които долари живеят  на помощи обикновените американци, с които е съставен  астрономическия военен бюджет (при това дефицитът на  бюджета на САЩ е нараснал до 50% от общия им бюджет), с които се внасят стоки от Китай и Европа (търговският  баланс на САЩ е минус 50% от общата външна търговия) . 

Икономическата криза в САЩ,която щеше да надмине дори  Голямата депресия по отношение на икономическия упадък –  беше само въпрос на време. 

Първият предупредителен знак беше срещата на тогавашния  президент Тръмп с министъра на финансите Стивен Мнучин и  собствениците на най-големите американски банки през  август 2019 г. 

Веднага след това банките започнаха да се напомпват с  ликвидност чрез програмата на г-н Пауъл, когато седмично  през банки в икономиката и фондовите пазари се вливаха  десетки милиарди долари. 

По времето, когато беше подписана първата част от новото  търговско споразумение между САЩ и Китай, в Китай започна пандемия от новата коронавирусна инфекция COVID-19. Ето как тези 2 събития съвпаднаха случайно, събитията,  които промениха света през 2020 г., когато повечето от  страните по света бяха в локдаун, икономиките на почти  всички страни се сринаха, туризмът напълно спря поради  затварянето на границите, причинено от пандемията. Бих искала да добавя още един важен факт към „случайното  съвпадение“. Той е и вторият тревожен звънец за  Съединените щати, който звънна ПРЕДИ да започне  пандемията: 

В началото на март 2020 г., когато първото огнище на  COVID-19 в Европа се появи само в Северна Италия, то все  още не беше достигнало САЩ, а в Китай епидемията беше  почти приключила, Русия отказа да сключи нов договор ОПЕК +, който предвиждаше още по-голямо намаляване на  производството за страните износителки на петрол. По този начин Русия щяла да даде доброволно допълнително парче от петролния пай на американците и като резултат би укрепила позицията на петродолара. 

Резултатът от НЕ сключената от Русия сделка, с която  започна „епична война“ на петролния пазар между Русия и  Саудитска Арабия, беше сривът на американския фондов  пазар. Първо американските шистови компании излязоха на  червено, а след тях котировките на всички американски  компании се сринаха. 

Стабилизира ситуацията в САЩ стъпката на самите САЩ –  сключване на сделката между страните от ОПЕК, Русия и Вашингтон за намаляване на производството на петрол от  ВСИЧКИ страни производителки. 

Американците предприеха такава стъпка за първи път в  историята си. И именно тази стъпка е основното  политическо поражение за САЩ през 2020 г. И ако към това  поражение добавим иранския обстрел на американска база в  Ирак през януари 2020 г, на който на иранците никак не им беше отговорено, тогава можем да направим очевидния  извод: ПРЕДИ да започне пандемията, Америка вече беше в  криза. 

1. В икономическа криза. Икономиката на САЩ вече не може  да живее без вливане на прясно отпечатани долари.  Борсовият балон просто ще се спука без вливането на  прясно отпечатани долари. 

2. В политическа криза. Геополитически САЩ вече не е  хегемон, а покемон, който всяка силна държава може да  рита безнаказано. 

 Историческият опит ни показва с помощта на какво  мощните държави винаги са излизали от кризата – с помощта на гореща война. Или с малка победоносна война. Или с  помощта на Голяма война. 

Американците се опитаха да замътят малка победоносна  война в Сирия и Венецуела. Но само благодарение на Русия нито едната, нито другата война не се състоя. Във  Венецуела през най-горещия период се появиха 99 руски  военни съветници. След което всички заплахи за  „демократизацията“ на Венецуела с помощта на бомби и  крилати ракети изведнъж спряха. В Сирия руският Генерален щаб обеща да сваля не само ракети,изстреляни към сирийска територия, но и техните носители. Единственото нещо,  което Русия позволи на чичо Сам, беше да спаси лицето си, като малко бомбардира сирийската пустиня. 

Няма начин САЩ да започне голяма война, тъй като най мощната армия и най-модерното оръжие сега не са у САЩ, а  у Русия. 

Без война обаче САЩ очаква крах. Пълен и неотменим.  Тогава защо Кукловодите, които досега са унищожили  милиони хора по света в многобройни войни само през  последните 20 години, да не започнат друг вид война?  Бактериологична война, при което вече са създали  собствена ваксина срещу новата коронавирусна инфекция? 

Нека разгледаме тяхната печалба тук: 

1. С помощта на локдауните по света те маскират кризата в собствената си икономика, защото икономическият колапс ще бъде не само при тях, но и в почти всички страни по  света. 

2. Ваксината срещу коронавирус може да се продава не на  всички, а само на тези, които отново политически се  закълнат във вярност на де факто бившия хегемон. Щом  държавният глава на европейска, азиатска,  латиноамериканска или африканска държава подпише  капитулацията (като канцлер акт в Германия), ще му бъде  продадена ваксината. 

Ако той не подпише и остави страната си без ваксина,  тогава населението, седящо на обезщетения по време на  дълго не свършващ локдаун, което при това боледува и  умира, няма да разбере собственото си правителство и ще  тръгне да го сваля. Протестните акции, които вече са  започнали по цялата Европа явно ни намекват за този  вариант. 

И така, КАКВО трябва да се направи за това, населението  да иска да бъде ваксинирано? Необходимо е пандемията да  НЕ приключва: броят на заразените хора да нараства, броят на смъртните случаи да расте. И като следствие – само  засилване на карантинните мерки. Но хората просто се  умориха да седят по домовете. Освен това те са тежко  болни, близките им са тежко болни и умират. Всеки иска да се върнат към нормалния си живот, затова искат да се  ваксинират. Обаче всичко е лошо с ваксините, те са в  тотален дефицит. 

Ще разгледаме подробно тази точка №2. 

Дали заради парите, които не получи така наречената  Bigpharma, започна най-мощната информационна война срещу  руската ваксина – Спутник V? 

Но ако Bigpharma искаше наистина да печели пари от  ваксините си, тогава какво й попречи да го направи? Например, руската ваксина е разработена и регистрирана  през август 2020 г. Въпреки това, за да се започне масово ваксиниране на населението в Русия, нямаше достатъчен  производствен капацитет за производството на ваксина. Но  за няколко месеца този проблем се реши и сега всеки  гражданин в Русия, който иска да се ваксинира, може да го направи в рамките на няколко дни, а в Европа рекордът за  чакане на ваксинация е от 6 месеца до 2 години, в  зависимост от възрастта на ваксинираните. 

И така, защо Bigpharma не увеличава производствения си  капацитет, което може да направи без твърде много усилия?

Освен това доходите от ваксината изобщо не са еднократни, тъй като най-вероятно хората ще трябва да бъдат постоянно ваксинирани както досега беше с ваксината срещу грип.  Американските компании, произвеждащи коронавирусна  ваксина, могат да печелят пари в същата Европа тази  година, догодина и след 2 години и без да увеличават  производствения капацитет за същия период от време, те ще печелят само 1 път, вместо 3 пъти. Изглежда сякаш акулите на американския капитализъм действат странно, не по  капиталистически. Но описаният от мен вариант ще изглежда съвсем реалистичен, ако си припомним заявлението на  американските власти, че Щатите ще дадат ваксината на  останалия Свят само след като са ваксинирали собственото  си население. 

Тоест, не американските капиталисти, които заради  астрономическата печалба са произвели и биха продали  толкова ваксини, колкото е необходимо днес за тях, стоят  зад производството на ваксини, а властите на Вашингтон. Например ваксините на Pfizer бяха доставени изцяло на  Израел и Обединените арабски емирства, а на останалия  свят – каквото остане. 

Съдейки по западната преса, ваксината Pfizer има повече  странични ефекти и смъртността от нея е по-висока от  тази на британската AstraZeneka. 

Това е информацията, получена на 13 март 2021 г от  европейската база данни за страничните ефекти на ваксини  от COVID-19: 

Общо смъртни случаи от ваксините са 3964. При това, от  Pfizer са регестрирани 2540 смъртни случая, от Moderna –  973 смъртни случая, от AstraZeneca – 451 смъртни случая. Обаче войната в Европа започна именно срещу британската  ваксина. Повечето европейски държави заявиха, че отказват да използват AstraZeneca поради смъртните случаи и  страничните ефекти, но тъй като не са получили  американската, те продължават да ваксинират населението с нея, защото все още няма нищо друго. 

Кой в Европа воюва с руския Спутник? Служителите на ЕС –  марионетките или гаулайтери на Вашингтон, призвани за да  следят окупирана Европа. Именно тези гаулайтери цял месец и половина, не само не са регистрирали, а дори не приемали заявление за регистрация на руския Sputnik V.

Точно такъв  гаулайтер на име Тиери Бретон каза, че ЕС не се нуждае от ваксината Спутник V, въпреки че в Европа има голям недостиг на коронавирусни ваксини. 

След публикация в реномираното медицинско списание Lancet да се бори с руската ваксина с думи е трудно, но това би  могло да се направи с помощта на провокации, които  Вашингтон редовно извършва за собствените си  геополитически цели. 

“Западът подготвя сценарий за информационна атака срещу  руската ваксина” Спутник V “с фалшива масова смърт на  хора, за които ще се твърди, че са резултат от употребата на руската ваксина”, заяви високопоставен източник в  Кремъл пред ТАСС в петък. „Чрез контролирани  неправителствени организации (Американска агенция за  международно развитие, Фондация Сорос, Фондация Thomson  Reuters) и медийни структури (BBC, Reuters, Internews) се подготвя сценарий за информационна атака срещу Спутник V, в рамките на която планира се да се засилят тезите за  “неефективността и опасността на руската ваксината”- каза той. 

Според източника атаката е планирана на фона на  нарастващото световно търсене на руската ваксина. “Само няколко дни след предупреждението за провокацията,  подготвяна от Кукловодите, мексиканското правителство предотврати тази провокация. 

Шефът на РФПИ обяви нарушение на патентни права за  Спутник V от компания от САЩ. 

Отиваме по-нататък с чисто политическа версия и стигаме  до следната информация: 

„Под прикритието на ваксинацията САЩ се опитват да  създадат нова „четворка“ страни, която ще влияе на  световния ред, която ще включва, освен САЩ, Австралия,  Япония и Индия“. 

Интересно е в тази информация, че нито Европа, нито  Великобритания нямат място до бившия хегемон по темата за ваксинацията. Въпреки, че Великобритания има своя  собствена ваксина. Американците обаче не я включиха в  своя „кръг от световни интереси“, вместо нея по някаква  причина включиха Австралия. 

Европа, разбира се, сега е номер някъде шестнадесети. Американски гаулайтери – длъжностни лица от ЕС поеха  контрола върху закупуването на ваксини за всички страни  от ЕС и разпространението им сред европейските страни. На Европа обаче нито собствените, нито закупените ваксини не  стигат, обаче тя уж не иска да види руския Спутник V на собствената си територия, въпреки локдауните и високата  смъртност на европейците от коронавирус. 

Само Унгария и Словакия са закупили руската ваксина сами. Един друг дядо, не оня дето все се спъва по стъпалата, а  чеха Земан, поиска от Русия нейната ваксина. Руското  ръководство обаче отговори на русофобската Чехия,  скриващата се зад стария дядо Земан: „На общата опашка,  кучи синове“. 

Ръководителят на РФПИ Кирил Дмитриев се е договорил със  швейцарската фармацевтична компания Adienne Pharma &  Biotech да произвежда нашия Спутник в Италия. Фрау Меркел първо обяви производството на Спутник в  Европа и след това потвърди тази информация. Сега нека си спомним срещу кого САЩ наложиха санкции по  случая Навални? 

Срещу Русия, Германия и Швейцария. Случайно съвпадение ли е пак? 

И ако си спомним, че Германия по никакъв начин не иска да изостави строителството на Северния поток-2 и дори  наскоро построи нови заводи в Русия, вместо да ги строи в САЩ (както американците планираха според плана на  Моргентау за Германия), и Швейцария по време на  президентската кампания 2018 г изнесе информацията за  сметките в чужбина на ягодовия олигарх Грудинин, тогава  такива съвпадения престават да изглеждат случайни. И щом си спомнихме за САЩ, нека си спомним още един  момент. А именно речта на Байдън по повод първата  годишнина от локдауна заради COVID-19. Ето какво каза той в речта си и дори подчерта: 

“Ето защо използвам цялата власт, която имам като  президент на САЩ, за да обява в страната военно  положение, за да свършим тази работа. Звучи като  хипербола, но това имам предвид: военно положение.” Значи самият Бидън призна, че поставя страната на военно  положение, което означава, че САЩ наистина водят война  (въпреки че в САЩ има достатъчно ваксини и заемат 1-во  място в света по степен на ваксинация). И така, с какво  воюват САЩ: 

С коронавируса? Или с останалия свят с помощта на  коронавируса? 

В подкрепа на моята версия за пандемията като  бактериологична война на САЩ в името на нова  геополитическа победа, с помощта на ваксините си, ще  цитирам един интересен факт: Коментаторът на индийския телевизионен канал “WION“ говори за фактите за изнудване  от фармацевтичния концерн Pfizer на правителствата на  Латинска Америка: 

Първо, нека разгледаме дейността на Pfizer в Латинска  Америка. Тази група е подписала договори за доставка на  ваксини с девет държави: Мексико, Доминиканската  република, Коста Рика, Панама, Колумбия, Еквадор, Перу,  Чили и Уругвай. Само две държави не са подписали договори с Pfizer: Бразилия и Аржентина. И тези страни имат какво  да разкажат. Да започнем с Аржентина. Групата Pfizer  поиска аржентинското правителство да приеме закон, който  напълно я освобождава от законова отговорност в случай на нежелани последици от ваксинацията,аржентинското  правителство трябва да носи цялата отговорност, иска  компанията Pfizer. 

През октомври 2020 правителството на Аржентина  принудително, с риск да не получи ваксината, приема  изменения в законодателството. Но формулировката на  приетото законодателство, която гласи, че концернът  трябва да бъде държан отговорен за небрежност (при  доставката, производството и съхранението на ваксината  *), не харесва на Pfizer. Pfizer се отказва от всякаква  отговорност и приканва правителството да изясни термина  „небрежност“, за да включи само сроковете за  разпространение и доставка на ваксини. Аржентина отказва. Но след това, под натиск, тя се съгласява. Тогава Pfizer  предлага нови изисквания – държавни активи, като гаранция за плащане на предложените процеси (!!!). 

Тоест, Pfizer настоява Аржентина да заложи като гаранция  независимостта си, за да получи ваксината. Аржентина  отказа. 

Какво се случи в Бразилия? Тук Pfizer действаше  агресивно-предупредително. Тя веднага предложи на  бразилското правителство да създаде независим паричен  фонд в трета държава, от който да се плащат пари за  процесите. 

На 21 януари бразилският министър на здравеопазването публикува списък с изисквания от Pfizer: 

1. Бразилия трябва да продаде чуждестранните си активи в  полза на Pfizer. 

2. Бразилското законодателство не се прилага за Pfizer 3. Бразилия трябва да вземе предвид забавянето на  доставките на ваксини. 

4. Бразилия няма право да налага глоба за забавено  снабдяване с ваксини.

5. В случай на нежелани ефекти от ваксината, Pfizer се  отказва от всякаква законова отговорност в Бразилия.

Бразилското правителство счете исканията за неуместни. От думите му следва, че компанията оказва натиск върху  правителствата да приемат законодателство, освобождаващо  Pfizer от последиците от ваксинациите. Според  телевизионния водещ фармацевтичният концерн дори изисква  разполагането на военни бази на територията на  подписалите държави, като „гаранции“ в замяна на  доставката на ваксини. 

Тъй като Аржентина и Бразилия купиха Спутник V от Русия, те вече могат да споделят тайната за преговорите си с  американците за закупуване на ваксината Pfizer. Да  разкажат за това, какви изисквания им поставят за  закупуване на ваксини. И исканията, в допълнение към  паричните, за всички странични ефекти на ваксината  държавата да носи отговорност пред гражданите, а не  производителят на нискокачествената ваксина – също и  политически – до предаването на суверенитета на  държавата. 

И ето какво каза Путин за пандемията и руската ваксина –  Спутник V: “Те смятаха, че няма да можем да се справим с  това предизвикателство.” 

А Русия наистина достойно се справи с него!

На първо място, здравната система, която обикновено  винаги беше критикувана, се справи с това. Освен това във всички региони на Русия незабавно бяха построени нови  болници за инфекциозни болести. И те бяха построени,  отбележете, от Министерството на отбраната.

За разлика от руската, европейската система на здравеопазване не се справи с пандемията, затова европейците седяха в  локдаун една година, а Русия бе само 1,5 месеца миналата  пролет. 

На второ място, руснаците бяха първите, които създадоха (или  първи обявиха?) собствена ваксина, стартираха масовото  производство на ваксини и започнаха масово да  ваксинираме населението. А Европа не успя да направи  това. 

Само че, ми се струва изненадващо, че Великобритания има  своя собствена ваксина, Китай има своя собствена ваксина, Русия има 3 свои собствени ваксини, както и САЩ, а  високотехнологичната Европа все още няма своя собствена  ваксина?

Отговорът на Путин ясно ни показва реалността, в която  живеем. Русия, за разлика от повечето страни в света, се  справя добре със здравеопазването и науката. Освен това отговорът на президента ясно намеква, че това предизвикателство – пандемия – не се е появило само по  себе си, а е било използвано като оръжие в  бактериологичната война срещу целия свят. Освен това СЗО  потвърди, че коронавирусът изобщо не произхожда от  китайски прилепи. Съществува обаче междинно звено между  коронавирусната инфекция при прилепите и коронавирусната  инфекция при хората, което СЗО така и не открило. И така, какво може да бъде това звено освен лабораторията, в  която е създадена новата коронавирусна инфекция? Нека да разгледаме темата за ваксинацията и ваксините от  друг ъгъл за пълната картина. 

Ако например Русия и Китай не разполагаха със собствена  ваксина сега, Индия нямаше да произвежда британска  ваксина по лиценз, а САЩ и ЕС щяха да въведат паспорти  covid, тогава каква стъпка би застрашила повечето страни  по Света? 

На общо човешко ниво щяхме да загубим възможността да  почиваме в чужбина, както са свикнали много от нас. И  много хора не биха харесали тази забрана. Хората биха  искали закупуването на американски ваксини, за да пътуват свободно. И това означава, че ще има скокове, чиято цел  би била: или смяна на ръководството на страната по  противоконституционен начин, или натиск върху  ръководството,за да се откаже от суверенитета на  страната, за да купува американски ваксини. И двата варианта са много лоши за Русия.

Но те са пълни  глупости (Русия се е научила да се справя със скачащите  по улиците соросоиди и подкукоросваните от тях младежи и  деца), в сравнение с последиците, които със сигурност  биха засегнали икономиката, тъй като подобни западни  санкции, които дори не се нуждаят от специално въвеждане, биха засегнали целия бизнес и държавните корпорации,  както изнасящи своите стоки, така и имащи инвеститори от  чужбина.

                                  &nb

Предишна статия

“Преподобна Стойна” – “Храмът е там, където е вярата”!

Следваща статия

ПОЛИЦИЯТА Е НАПЪЛНО ГОТОВА ЗА ИЗБОРИТЕ

Други интересни