ПОЛИЦИЯТА Е НАПЪЛНО ГОТОВА ЗА ИЗБОРИТЕ

Автор: Няма коментари Сподели:


Автор: Пламен Арабски – главен инспектор, началник на РУ – Хисаря

Във връзка с предстоящите избори за 45- то Народно събрание на 4 април 2021 година и с цел създаването на добра организаци преди и по време на провеждането им, създадохме следната организация:
Служителите от Районно управление – Хисаря ще охраняват общо четиридесет и четири/ 44 / изборни секции, от които за община Калояново 20 и за община Хисаря – 24. Служителите участват в транспортирането и съпровождането на всички материали от Районната избирателна комисия в Пловдив до секционните избирателни комиси в Хисаря и в Калояново. 

В четвъртък ще съпроводим бюлетините до СИК. Създадена е организация в община Калояново за превозването от РИК до СИК и на обяд ще оказваме съдействие за прекарването им от РИК до СИК на община Хисаря.
В събота нашата работа е да окажем съдействие по разнасянето на материалите до всички 44 секции. Допълнително служителите от Райнното управление ще съпровождат и двадесет и четири машини за електронно гласуване. Те ще бъдат поставени във всички избирателни секции, в които има 300 и над 300 гласоподаватели.
Охраната на изборните секции ще се осъществява предимно от служители на Районното управление. Допълнително сме поискали съдействие, поради малката численост на колектива ни, от Пожарна безопасност- сектор „Базова научно-техническа лаборатория“ и отдел „Икономическа полиция“- Пловдив. Общо в охраната ще участват 65 полицаи. 

За община Хисаря има една единствена мобилна секция. Тя е за трудно- подвижни гласоподаватели. За хора под карантина до настоящия момент няма постъпили от общинската администрация заявления с желание да упражнят правото си на глас. Ако постъпят заявления, тогава ще се създава такава мобилна комисия.
В РУ – Хисаря имаме създадена организация в „Паспортна служба“, която ще работи извънредно на 3 април от 8.30 до 17.30 часа и в деня на изборите – 4 април от 8.30 до 19.00 часа. Това се прави с цел на ускорено издаване на лични карти и удостоверения по чл. 263, ал. 1 от Изборния кодекс.

Хората трябва да знаят, че личните карти, които изтичат в периода от 13 март 2020 година до 31 януари 2021 година имат автоматично удължен срок за шест месеца. 

Това позволява на всички, които искат да упражнят правото си на глас, да гласуват с картата си с удължен срок. Никой няма да ги върне.

Надяваме се всичко да премине нормално. 

Имаме създадена организация за няколко подвижни екипа в община Хисаря и в община Калояново, които ще реагират незабавно на подадени сигнали от всякакво

естество в изборния ден. 

Пет екипа ще хвърчат постоянно в двете общини по всеки сигнал. За всеки сигнал ще отидем на място, ще го отработим и ще го докладваме по съответния ред на съответната прокуратура. Те са органът, който ще вземе отношение по това, което ние сме предоставили за нарушения на Изборния кодекс на 4 април.

Гражданите трябва да бъдат спокойни, че дежурните екипи, които са си стандартно на работа, ще си изпълняват задълженията както подобова.

Ще допълня, че от Областна дирекция на МВР – Пловдив, по разпореждане на старши комисар Йордан Рогачев ще бъдат изпратени допълнително екипи, които да помагат на местните полицаи за нормалното провеждане на изборите за Народно събрание.

                                                                                 Trakia World

Предишна статия

Кукловодите и логиката на техните намерения! Част 1

Следваща статия

Георги Изворски и Силвина Бел Илали днес

Други интересни