Ако изборите бяха магазин за обувки, клиентите щяха да получат много различни модели обувки, но всичките щяха да са леви

Автор: Няма коментари Сподели:

Ако изборите бяха магазин за обувки, клиентите щяха да получат много различни модели обувки, но всичките щяха да са леви. И да убиват.

Ако сте десен избирател, ако семейните ценности и ортодоксалната етика е част от вашето мислене ще е трудно да намерите за кого да гласувате.

Вижте левите модели – БСП, нищо че е партия на успелите бизнесмени си остава ляв проект, закотвена в миналото с измиращ електорат, уплашени старци, които трудно ще накараш да излязат да гласуват.

ГЕРБ е ляв кошмар, намиращ се сред проекти като Ким Чен Ун и Енвер Ходжа, те се представят успешно за нещо дясно, но ще си останат раздаващите пари социалисти – без план, без отговорност, без видимост – просто хвърлени стотинки от каретата на императора.

Другите десни в България са опасно известните розови левичари, детската болест на комунизма – това са работниците по правата на малцинствата, които са десни, колкото унисекс тоалетна. Те са бъдещи цензори и инквизиция на нормалното, колкото и да го опъвате като ластик – новото нормално за тях ще е недостатъчно ново.

В опит да преровиш политическата сергия и без да търсите политическа екзотика в дясно има само един реален консервативен проект и това е проектът на Петър Москов.

КОД е малка партия на ръба на градския електорат, по която стрелят всички – и отляво, и отдясно.
Москов е държан на ръчна спирачка заради неясни обвинения и бавен процес, наричат ги фашисти и често стоят неразбрани и невидими – макар че листата им е пълна с доктори (Любо Канов, Ваньо Шарков) – те са тихото консервативно представителство, което още може да те накара да вярваш, че имаш избор извън център ляво.

И не, не са политическа екзотика, такъв проект е нужен на всеки нормален модерен човек, който вижда накъде върви светът.
Ако по време на избори българите престанат да вярват, че ББ ги пази от комунистите и не правеха като агитките на Левски и ЦСКА, нормалната политическа борба щеше да е между програмите на наистина десните КОД и подценяваната лява „Възраждане“.

Всичко други е кампания, в която заблудите и парите са решаващи.
А политическият магазин за обувки у нас реално е създаден за инвалиди от някаква Z-та световна война – явно всички имаме само леви крака и се чудим защо ни убива политическото пространство.

Защото нямаме дясно, ей затва.

                                                 Мартин КАРБОВСКИ

                                                                               lentata.com                  https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

НЕКА ОСВОБОДИМ ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ ОТ МАФИЯТА!

Следваща статия

Дадох ти генералските пагони, мога да ги взема, – това казал Доган на Карадайъ да предаде на Борисов!

Други интересни