През май месец никой няма да се съобразява с нормите на НОЩ! Всички ще искат ДЕН!

Автор: Няма коментари Сподели:

Всичко свършва през май. Животът ще се върне с пълна сила и пандемията за огромна част от българите ще бъде минало. 

Защо? Защото животът иска своето. Никой не може да спре хората да се срещат, да пътуват, да се размножават… простете за езика, да правят любов. Тези неща са движещата сила на живота. И той отново ще победи.

Дотук с патетиката. Има и много други обстоятелства. Например парите за компенсации ще са свършили. Няма повече. Ние пари не печатаме. Както каза един приятел, преди година, плаши го повече фалита, отколкото болницата. През май месец никой няма да се съобразява с нормите на НОЩ. Всички ще искат ДЕН.

Друго събитие – в България ще са минали изборите, ще имаме нови прекрасници за министри. Те ще ни радват с интервюта, в които разказват как точно са успели и колко са щастливи, че точно оня партиен лидер им е дал шанс. Но те ще искат да докажат, че точно заради тяхната победа на изборите животът ще продължи.

Да не забравяме, че през май започват празници, които никой няма как да спре. Същото ще се случи и по света. 

На Червения площад, президентът Владимир Путин ще обяви, преди парада, че Русия е оцеляла през толкова много войни и пандемията няма да я уплаши.

Ще има речи на 9-и май и в Европа. Ще кажат, че всичко е преминало и “трябва да бъдем сериозни с опасностите. Но Европа е обединена повече от всякога.”

Истината е, че никой не би рискувал повече с диктатурата. През зимата върви, но не и през пролетта. Дано да оцелеем, за да чуем тези речи.

                                             Автор: Емил Спахийски

                                                                        https://trud.bg/                            https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Христина Христова: И ти ли, Иво?

Следваща статия

Въпросът само на пръв поглед е несериозен и незначителен, защото в отговора му става дума за много пари – за милиони и милиарди дори

Други интересни