ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ СТАНЕ

Автор: Няма коментари Сподели:


Съветниците Гатьо Султанов, д-р Стефан Недевски и инж. Ненко Костов решиха повече да не участват в работата на Общинския съвет, ако
продължават да заседават онлайн. 

Гатьо Султанов смята, че онлайн заседанията се правят, за да не може никой да разбере какво разискват и
какви решения вземат съветниците.

-Нямаме местна телевизия, нямаме местно радио, нямаме общински вестник, а председателят на Общинския съвет ще прави сесиите по интернет. В общината има пълно информационно затъмнение.
Разискват се изключително важни въпроси, които определят бъдещия облик на община Хисаря, като поемане на нов дълг от 5 млн. лв., продажба на хиляди декари общинска земя, продажба на баня „Банчето“ в Миромир, бюджет на общината за 2021 г. и много други. И всичко се прикрива зад заседания по интернет. 

Жителите на общината нямат достъп до всичко това. Една баба и един дядо няма да търсят компютър, за да разберат какво става в общината и в Общинския съвет.
Крайно време е да се прекрати тази дискриминация. Това е скрита цензура и не подхожда на демократичните нрави в страната ни. Ние сме по-важни от Народното събрание, те заседават присъствено, а ние онлайн – каза пред мен Султанов.

Аз само ще допълня, че в град Съединение сесиите се правят в салона, че имат местно радио, издават вестник по тържествени поводи, пишат книга за съратниците на Левски от община Съединение, за която общината дава 2 хил. лв., тържествено ще честват обесването на Апостола и от Държавен архив взеха няколко кашона с архив от книги , брошури и вестници за Съединението, за да ги съхранят завинаги. 

А в Калояново сесиите също се провеждат в салона на общината. Никой дори не е помислил да ги провежда по интернет.
Казват, че днес председателят на Общинския съвет – Найден Павлов ръководил сесията като седял под една палма. Бил в Доминикана. 

Ако това е истина, хисарският Общински съвет от днес има международен облик.

                                       Тракийски Cвят                                                      Ирина Кирилова

Предишна статия

ПАРАД НА МИЛОСТИНЯТА!

Следваща статия

Каква е истината за произхода на българите?

Други интересни