Едната дума, която обяснява защо професорите по икономика не са милиардери

Автор: Няма коментари Сподели:

Важно е от кого научавате за парите. Има причина 99% от населението на света да се конкурира за 1% от ресурсите. И това не е по вина на богатите или на свръхбогатите, но на тези, които 99% от хората слушат за финансови съвети. В определението за икономика има една дума, която е в основата на проблема. И това е думата „недостиг“. Икономиката работи на допускането, че има недостиг и следователно ресурсите трябва да бъдат разумно разпределени. Ето защо професорите по икономика се стремят да управляват това, което съществува. Те не могат да мислят за нови възможности или изобилие. Следователно им е трудно да трупат богатство или да станат милиардери. Но това не свършва дотук. 

Съдържание: 

  • Икономист милиардер?

  • Кой изнася лекции пред публиката за парите?

  • Истинската цел на икономическите изследвания.

  • Вашето финансово бъдеще не е свързано със състоянието на икономиката.

  • Едната дума, която прави хората богати.

  • Заключение.


                                                   Икономист милиардер?

Икономиката е свързана с това как да се управлява съществуващото. От самото определение можете да видите защо е трудно за студент или магистър по икономика да трупа голямо богатство. Първата причина е, че те винаги ще мислят да управляват това, което имат. Те никога няма да помислят да имат повече или да създадат повече. Втората причина е, че дори когато получат възможност да получат повече, въз основа на това как са били научени, мисленето им не им позволява да се възползват. Те мислят, че тяхната печалба е загуба на друг човек. Те смятат, че трябва да се откажат от нещо ценно, за да постигнат нещо по-голямо. Концепцията се нарича алтернативни разходи.

Управляването (мениджмънт) е страхотно умение и то има своето място. Но светът не може да върви напред с управляване (мениджмънт). През цялата история е имало страхотни мениджъри. Но през последните 300 години имахме изобретатели, новатори и авантюристи, които промениха света с откритията си. Тези открития промениха начина ни на живот и оказаха огромно влияние върху икономиката.

Силната икономика не е продукт на силно управление. Силната икономика е продукт на изобретения, иновации и открития. Икономистите разглеждат съществуващото и мислят как всеки може да се справи с това, което има. Такъв начин на мислене потапя хората в бедност. Ето защо икономистите не могат да бъдат милиардери. Ако утре икономист стане милиардер, можете да сте сигурни, че няма да мине много преди парите да изчезнат.

„Големите пари текат от тези, които се опитват да ги пазят, към тези, които се осмеляват да имат големи мечти“

Ако все още се съмнявате в това, помислете следното за илюстрация. Ако на блестящ икономист преди 1000 години се възложи задачата да предскаже и създаде финансов модел за настоящия свят (със сегашното население на света), какво според вас ще прогнозира икономистът? Например, няма начин икономистът да предскаже интернет. А можете ли да си представите днешната икономика без интернет? Помисли за това.

Днес финансовите модели се основават на точно такъв тип невежество. Икономистите смятат, че ресурсите, които имаме днес, са същите като утре.


                                     Кой изнася публични лекции за парите?

Медиите почитат милионерите и милиардерите, сякаш са специална порода хора. А те не са. Ако сте слушали достатъчно от тях, ще разберете, че това не е голяма работа. Те са просто хора, които са се фокусирали върху правенето на нещо, което дава много пари, ако са успешни. И ще бъдат успешни, ако се възползват от всички възможни предимства и не се откажат.

Много от богатите хора толкова много се опитват да покажат на обикновените хора, че пътят към богатството изобщо не е труден. Но обикновеният човек е бил зареден с грешна информация толкова дълго, че е трудно да се промени. И това програмиране дойде от училище.

„Училището преподава икономика, а не пари“

Има разлика между преподаването на икономика и парите. Икономиката е изследване на недостига. Парите са изследване на стойността и създаването на стойност. И обществеността разбира своето разбиране за темата за парите от обучението по икономика. След като умът на човек е обусловен от идеята за недостиг, то е трудно да излезе от нея.

„Ето защо богатите хора са или самосъздадени (които са спрели училището рано), или са деца на богатите (които са учили у дома по различен начин за това как парите се правят и работят)“

Финансовият ви живот е такъв, какъвто е, заради хората, които слушате. Икономистите изнасят лекции на обществото за парите и по този начин те потапят света в същото мислене, което имат. Медиите не призовават милионери и милиардери да говорят за икономиката, а ги призовават да говорят за себе си и своите мнения. Медиите призовават икономисти да говорят за икономиката. И познайте какво?

Ако милиардер спори с икономист, икономистът ще спечели. Това е така, защото икономистът е логичен. Икономистът обаче ще продължи да бъде служител, докато милиардерът ще продължи да печели милиарди.

Има значение чии прозрение за парите слушате.


                                    Икономическите изследвания са напразни

Проблемът с бедността никога няма да бъде решен с пари. Централните банки могат да печатат колкото искат пари, ако парите не бъдат превърнати в ръст на производителността, резултатът ще бъде инфлация. Това също може да доведе до хиперинфлация и падане на валута.

Ръстът на производителността не се създава от икономистите. Ръстът на производителността се създава от предприемачите. Предприемачите, които са нелогични, в крайна сметка са богати. Това е така, защото те гледат какво може да бъде бъдещето и вървят напред към него, за да го създадат.

Икономистите сядат и измислят изследвания. Досадната част от изследването е, че те го представят като евангелската истина, към която не може да има отклонение. И това изследване има за цел да ограничи мисленето на тези, които го четат.

„Ако прочетете икономическо изследване, то поставя ума ви в кутия, от която може никога да не успеете да избягате“

Това е точно като предизвикателството за бягане под 4 минути. Когато хората са се опитали и не са успели да изминат една миля за 4 минути, учените излизат с обяснение как човек не може да измине миля за до 4 минути. Те дадоха всякакви обяснения за мускулите, сухожилията и костната структура. Да, дори учените го направиха. Обаче, се появи един човек, който дори не е професионален спортист, и успя да счупи този рекорд, тази бариера.

Чух разказ за клас, който получи специално сложно уравнение за решаване. Професорът каза на студентите, че всички велики професори са се опитали да решат уравнението и са се провалили. Тогава професорът написа уравнението на дъската. Всички ученици се опитаха да го решат и не успяха. След като професорът излезна от класната стая, млад човек, който отсъстваше, влезе, погледна уравнението и го реши с един поглед. Интересното беше, че младият човек дори не беше сред най-добрите ученици.

Има значение хората, на които позволите да оформят финансовото ви мислене.


              Вашето финансово бъдеще не е свързано със състоянието на икономиката

Защо разглеждаме ситуацията в икономиката, за да определим нашия финансов избор? Когато медиите започнат да говорят за рецесия, всички започват да се държат като в рецесия. Истината е, че хората създават свои собствени рецесии. Хората продължават да говорят за рецесия през 2020 г. и досега не съм я усетил. Да, имаше събитие, но как то ви влияе, зависи от вас. Всъщност рецесиите са най-доброто време за забогатяване.

„Там, където няма оптимизъм или вдъхновение и хората гледат икономически доклади, бедността непременно ще настъпи“

В действителен смисъл икономиката не е нищо повече от поведението на производителите и потребителите в дадена държава. Ето защо страните с по-високи нива на оптимизъм и вдъхновение създават повече предприемачи. Ако поведението ви е променено или повлияно от новините, вие сте се поставили на трудно място за създаване на богатство.

Състоянието на икономиката е едно и то е напълно различно от вашата финансова реалност. Състоянието на икономиката е проблемът на хората в правителството. Това не е ваш проблем. Това няма нищо общо с вашите финансови резултати. Ако нямате работа, това не е защото фирмите или хората не наемат служители.

„Ако нямате работа, това е така, защото не сте измислили начин да помогнете на друг човек да получи резултат, за който с удоволствие ще ви плати“

Как е възможно да помогна на някой да постигне нещо, ако самия аз като че ли нямам никакво постижение? Влезте в интернет и учете. Станете знаещи за нещо. Навлезте в материята дълбоко, до степента, в която я познавате по-добре от 90% от всички хора. След това го приспособете към аудитория, която не знае това (но се нуждае от това). И бъдете различни от всички останали.

Вашето финансово бъдеще е свързано с вашите решения. Решете да бъдете най-доброто нещо, което някога се е случвало на конкретна аудитория.


                                 Единствената дума, която прави хората богати

Помислете колко пъти чувате тези думи и фрази всеки ден: недостатъчно, лошо, нужда, няма, липса, по-лошо и т.н. Това са думи, които са в съответствие с идеята за недостиг. И те може да са всичко, което свързвате с финансите. И те ще оформят вашето преживяване.

Сега помислете за тези други думи и фрази: богат, много, твърде много, излишък. Колко често ги чувате да се използват във финансов контекст? Колко често чувате това по новините? Дори когато времената са добри, те очакват лошите времена.

Предприемачите използват концепцията за недостиг, за да продават своите продукти и услуги. И това е добре, за да се повиши стойността им. Но използването на същата концепция в паричната политика и управлението кара хората да се нареждат с кофи пред чешмата, докато на 50 метра има огромна река.

Коя е единствената дума, която прави хората богати? Изобилие: идеята, че има толкова много налични ресурси. Училищната система предизвика някакво угризение за хората, когато те правят безумни пари. Те вярват, че вземат от това, което трябва да бъде на някой друг. И това не е вярно.

„Ако решите да спечелите много повече пари днес и парите в обращение не могат да се запазят, ФЕД (бел. Федералния резерв на САШ) ще отпечата повече пари, за да се възстанови равновесието“

В днешния свят различни икономики се нуждаят от хора, които ще превръщат възможностите в повече пари. САЩ се нуждаят от хора създатели, които да оправдаят печатането на пари, което са направили. Истинската причина всеки да е без пари е, че няма нещо силно и убедително, което иска да направи с парите, които вече има или съществуват.

Хората решават проблеми. Финансовата система търси хора, които могат да решават проблеми (и са доказали, че могат), за да им дадат пари. Помисли за това. Когато се събуждате всяка сутрин, кажете си това на глас:

По света има твърде много пари, които търсят някой, който има решение на даден проблем. Аз реших да разреша дадения проблем и следователно съм квалифициран да разполагам с много пари!

                                    Помислете за изобилието!


                               Заключение 

Защо икономическите професори не са милиардери? 

Това е така, защото те мислят в рамките на съществуващите налични ресурси. Те са финансово логични. 

Ако искате да сте супер богати, трябва да сте финансово нелогични. Мислете нелогично, правете нелогично.

Ако не друго, надявам се, че сега знаете защо не трябва да слушате професорите по икономика, когато вземате (лични) финансови решения. 

                      Наздраве!                           Подбор на информацията Тракийски Свят

                                                                         Източник: цък  

Предишна статия

Извънземно съжителство

Следваща статия

Доцент Мангъров както винаги казва истината за вирусите и какво ни очаква утре!

Други интересни