”Страшно е, че моралният дебилитет е наложен като обществена норма”

Автор: Няма коментари Сподели:

             Драматургът Боян Папазов      Източник: БНР

”Страшно е, че моралният дебилитет е наложен като обществена норма”, каза пред БНР драматургът и филмов сценарист Боян Папазов, носител на награда ”Икар 2020” за ”13 преображения”.

По думите му ще трябват години, “за да се отмие тази вода”: “При управление на държавата, което се състои в каране на джипка, игра на карти и гледане на футболни мачове, не можем да разчитаме на кой знае какво. При положение, че и обкръжението му е на уплашени роби, също няма какво да очакваме”

Драматургът посочи, че не се успокояват хората, а дори и в медиите се канят хора, които не би трябвало да се канят: “Лекари говорят като патолози. … Спекулантите, които спекулират с всичко, което може да се измисли”. 

Според него има страшна дехуманизация в медицината: “Обезчовечаване. Медицината вече се превръща в нещо, което е самодостатъчно, не се интересува от това, заради което съществува. Има си Хипократова клетва”.

Той изказа убеждението си, че доверието в лекаря е лекуващо за пациента. 

Пандемичните ограничения върху културата могат да бъдат компенсирани от телевизиите, защото има филми и театрални постановки, които, ако бъдат излъчвани, ще имат благотворно влияние върху хората, посочи Боян Папазов.

https://frognews.bg/novini/boian-papazov-strashno-che-moralniiat-debilitet-nalojen-kato-obshtestvena-norma.html

Предишна статия

«Первая мировая информационная война: развал СССР»

Следваща статия

Преди 2000 години Христос дойде да ви научи да не лъжете, а Аз дойдох да ви науча да не ви лъжат…

Други интересни