„Страхът, съчетан с невежество“…

Автор: Няма коментари Сподели:

На златните кюлчета, заснети в чекмеджето на Бойко Борисов, е изобразен неговия портрет. Това заяви лидерът на ДСБ Атанас Атанасов в студиото на bTV. Той каза, че знае това от добре информиран източник, който е получил такова кюлче.

Атанасов допълни, че златните кюлчета са част от лимитирана серия, която Борисов раздавал на приближените си. Съпредседателят на „Демократична България“ добави също, че е напълно сигурен в информацията, която му била споделена от човек, на който има доверие.

„Страхът, съчетан с невежество“, така той отговори на въпроса, дали само страхът ръководи премиера Борисов. Тука ще цитирам една крилата мисъл, че това което на парктика се случва у нас е „невежеството убива повече от пандемията“ , обясни той

„Имаме този проблем от миналата зима. До август месец кризата се управляваше от един, макар и грамотен, счетоводител. Това бяха мерки, които трябваше да се предприемат от министър-председателя. Не може здравеопазването да не се управлява от компетентни хора, които разбират от тази работа. Кирил Ананиев беше сложен там, „за да управлява парите“,  посочи Атанасов.

Атанасов смята, че в основата на страха на Борисов стои опасението, че хората ще излязат на протести, ако се въведат по-строги мерки. „Има голямо нарпежение в обществото от тежкото недоверие, което има то към властта. И една клечка кибрит е достатъчна, за да избухне. Затова пипа с кадифени ръкавици Борисов. Внимава много.“, посочи той.

„Тази криза е заплаха за националаната сигурност, според българското законодателство. Къде е парламентът? Къде е правителството? Къда са другите институции? Защо не свикат заседание на Консултативния съвет? Борисов се страхува, че му е много нисък рейтингът“, заяви още ген. Атанасов.

Той коментира, че Борисов и Радев, въпреки че не се обичат, е трябвало да се разберат и да си партнират по отношение на кризата.

„Те не са избрани да се обичат. Това бездействие на нищо не прилича“, възмути се лидерът на ДСБ. Атанасов смята, че Борисов е предимно виновен за това неразбирателство.

Той разкри, че Демократична България се готви за предстощите избори. Не пожела да назове формациите, с които би се коалирала, настоявайки, че „рибата е в морето, за да слагаме тигана“. ДБ ще си партнира с всички извън статуквото, в това число и Слави Трифонов, обясни той.

                                                 Frognews.bg                     https://svobodnoslovo.eu/ 

Предишна статия

Благодаря, но с демокрацията и идеологическите лозунгите до тук!

Следваща статия

Мастилената течност на октопода разми всички граници! В мастилената мъгла обаче палячовците не личат толкова…

Други интересни