На практика държавата само прибира парите от осигуровки, а когато дойде време за пенсия, се извърта като хлъзгава змиорка и търси възможност да се отърве от задължението ДА ВРЪЩА парите на хората…

Автор: Няма коментари Сподели:

Безумно предложение е внесено в Народното събрание, при съмнение за измама, пенсиите да се спират за шест месеца. Тоест, всяко едно съмнение, без значение основателно или не, може да е повод за половин година да лишат някой пенсионер от доход, с който той да живее. Само при съмнение, подчертавам, не със сигурност установена измама.

В момента много пенсионери получават писма да представят отново /някои и след 20 години/ документите си за пенсия. И какво става, ако не ги пазят след десетилетие!?! Обявявани са за измамници! И съответно им се спира пенсията, без държавата да мисли тези хора ще имат ли какво да ядат и пари за лекарства.

Масова е практиката държавата да пести от най-бедните и безпомощните. На много пенсионери им се отказва пенсиониране заради липса на документи, за които държавата трябва да следи да се предават навреме в архива на НОИ. 

На практика държавата само прибира парите от осигуровки, а когато дойде време за пенсия, се извърта като хлъзгава змиорка и търси възможност да се отърве от задължението ДА ВРЪЩА парите на хората.

И най-лошото е, че това става под незаинтересованите ни погледи, защото нито се интересуваме, нито мислим за последствията. Повечето просто се радват, че не са те жертвите. Но скоро ще дойде и техния ред. И тогава кво прайм!?

                                                Елена Гунчева                                 https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Доналд Тръмп даде пресконференция от Белия дом

Следваща статия

Не само доктори ни трябват… Трябва ни всичкия народ, който избяга…

Други интересни