Доналд Тръмп даде пресконференция от Белия дом

Автор: Няма коментари Сподели:

Доналд Тръмп даде пресконференция от Белия дом.
„Целта ни е да защитим неприкосновеността на изборите. Няма да позволим на корупцията да открадне такива важни избори или които и да са избори и не можем да допуснем някой да принуждава избирателите да замълчат или да фалшифицира резултатите от вота. Смятаме, че ще спечелим изборите много лесно. Ще има много съдебни дела, защото имаме много доказателства и вероятно нещата ще приключат в най-висшия съд на страната.”

Трите големи национални телевизии, както и редица други – ABC, MSNBC, CBS, NBC, CNBC прекратиха директното излъчване на речта на президента. Fox News и CNN продължиха излъчването, но водещите предупредиха, че тази реч е нечестна.
Така свещеното право на информация, основният демократичен принцип да се чуят и двете страни в спора беше прегазен и размазан с валяк. 

От друга страна заканата на Тръмп да оспори по съдебен път изборите абсолютно навсякъде, където е загубил, както и да бъдат отменени по същия път някои изборни правила предизвика с основание остра реакция.

„Не се съмняваме, че когато броенето приключи, сенатор Харис и аз ще бъдем обявени за победители. Затова моля всички да останат спокойни, всички хора да останат спокойни. Процесът работи. Преброяването приключва и ще знаем много скоро. Така че благодаря на всички за търпението. Но трябва да преброим гласовете.”
Това заяви от своя страна Джо Байдън.

В американските пощи в някои от спорните щати започнаха да се откриват пратки с хиляди бюлетини, които са били, хм, как да се изразя, смотани някъде и които чак сега се предават на избирателните комисии.
***
Тепърва все по-нелицеприятни факти ще се научават за тези избори. Личното ми мнение е, че всякакви принципи са прегазани и никакви декларации и изявления не могат да скрият този факт.
За обективните наблюдатели вече е безспорно, че е имало фалшификации, някои от тях значими в отделни региони и със сериозни възможности да повлияят на крайните резултати.
Пак за тях е ясно, че не става дума за някакви принципи, които изповядва Тръмп. 

Атаката му срещу изборните резултати е изцяло поставена в зависимост от динамиката на резултатите от гласуването.

Сблъсъкът на американските елити надмина всякакви приемливи граници, поляризирайки страната до край и погребвайки дори приличието в спазването на правилата.
Все повече се множат опасенията, че в изборната битка след размахваните тояги може да се стигне и до посягане към дулата на Колтовете.

                                               Григор Лилов                                 https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Грабежът върви с преизпълнение вече на два петилетни плана!

Следваща статия

На практика държавата само прибира парите от осигуровки, а когато дойде време за пенсия, се извърта като хлъзгава змиорка и търси възможност да се отърве от задължението ДА ВРЪЩА парите на хората…

Други интересни