Шуробаджанащината е болестно състояние

Автор: Няма коментари Сподели:

Шуробаджанащината е болестно състояние, което от години поразява редиците на хунтата. Още не стъпил на министерския пост, проф. Костадин Ангелов веднага пипна „заразата”.

Narod.bg откри и първия отчетливо видим симптом – най-добрият приятел на здравния министър – Борис Богов, бе поставен за изпълнителен директор на „Александровска болница” преди броени дни – на 12 октомври.

Лекар от екипа на същото медицинско заведение, което проф. Ангелов изостави с рекордните 60 млн. дългове, за да стане министър в кабинета на премиера от СИК Бойко Борисов, разкри фрапиращи детайли пред Narod.bg.

Най-близкият приятел на министъра – проф. Борис Богов, пое „Александровска болница“

„Ангелов и Богов са най-близки приятели от много години, още от студентската скамейка. Редовно си пият уиското заедно. Проф. Борис Богов е наистина добър нефролог, в това няма съмнение. Но тук много колеги са светила в областта си, защо здравният министър набута точно най-близкия си приятел на директорския пост?”, попита читателят на Narod.bg.

Както първи писахме, преди дни проф. Костадин Ангелов направи реверанс и към бившето си гадже – офталмолога д-р Александър Оскар, като го уреди да стане „Лекар на година”. „Не, че и той не заслужава титлата, грозното, че е министърът бута близките си за постове и награди, не се усеща, че така компрометира труда им и реномето на експерти, защото остава неприятния привкус на шуробаджанащината”, призна информаторът на Narod.bg.

Според него точно заради бруталната корупция и връзкарщина България ще крета без лекари. „Покрай епидемията от Covid-19 стана видно, че специалистите в бели престилки у нас недостигат, защото много медици избягаха зад граница.

Лошото е, че няма светлина в тунела – лекари няма, няма и да има, докато лекарската мафия си назначава приятели и краде милиони. Narod.bg няма нищо против професионалните качества на новия шеф на „Александровска болница” проф. д-р Борис Богов, но има против бруталната шуробаджанащина, която отчайва медиците и много от тях потърсиха нормални условия за работа в чужбина.

Проверка на Narod.bg показа, че проф. Борис Богов е завършил в Медицинска академия – София. Има специалности по вътрешни болести и по нефрология.

                                                  Narod.bg                               https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Лабораторният лекар Г. Тодоров съобщи!

Следваща статия

БРАТЯ, РАЗБЕРЕТЕ, НЯМАМЕ ДРУГ ИЗХОД ОСВЕН ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ!

Други интересни