Европо, гледаш ли?

Автор: Няма коментари Сподели:

Тази сутрин осъмнахме с важни новини, идващи от Цацаровата КПКОНПИ. Комисията му била отнела незаконно имущество за над 5,5 млн. лева. Похвално. 

Ние, естествено решихме да проверим информацията и установихме, че явно това е част от кризисен PR и няма нищо общо с истината. Явно управляващите, шамаросани от Европа, са стъкмили някакви цифри ”за пред чужденците”.

 Приемаме, че са отнети 5,5 млн.лева, но тъй като многократно хващахме бившият шеф на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев в манипулации на данни, отдавна наблюдаваме съдебната практика на дейността на КПКОНПИ. 

Влезлите в сила съдебни решения, с които разполагаме за 2020 г., показват и друга интересна информация. От “отнетите” 5,5 млн. лева, над 3,5 млн. лева представляват имагинерни суми, без покритие. Това са суми, получени от осъдени лица, които са продали имоти, коли и преминали през банкови сметки, т.е. имало ги е някога, но сега никой не знае къде са. Да му мислят от НАП, как ще ги събират, а най-вероятно никога няма да успеят да ги вкарат в бюджета. Например от Цветелин Кънчев или по-известен, като Дон Цеци, са отнети 1 078 165 лева, само че те не са налични в някоя банка или каса, а са сбор, именно от получени суми от продажба на имущество. На практика сега г-н Кънчев е станал длъжник на НАП и ще му се наложи да си контактува с данъчните, докато изтече 10 годишната давност.  

Не можем да не отбележим и отнемането на общо 575 леки автомобила!!! По дело 867/2018 г. на ОС Русе са отнети 131 автомобила от някой си М.М., по дело № 143/2019 г. на ОС Силистра са отнети от С.Г. 358 автомобила, а по дело № 739/2017 г. – 86 от И.В. Много добре, си рекохме ние.  

Човек може да си помисли,  че са ударени някои от големите автокъщи, но не е така. Автомобилите са част от така наречената “румънска схема”, в която румънски граждани купуват в България коли и ги регистрират на български граждани, които от своя страна им издават пълномощни да ги управляват. Целта е румънците да заобиколят по-високите данъци и мита за тези автомобили с цел, протекция на родното си производство. Та да попитаме КПКОНПИ, НАП или КАТ, като как ще ги отнемат тези коли? Ще ги причакват на Дунав мост? 

На М.М.,  С.Г. и И.В. не се вълнуват много, видно от вялата съпротива по делата им. Дори не са се опитали да обжалват решенията за отнемане. Явно и на КПКОНПИ не им дреме. Съдебните решения за отнето имущество се предават на НАП и толкова. Комисията и Цацаров са си “свършили” работата и е време за хвалби, доклади и отчети. 

Гледай Европо, какви чудеса постигаме в борбата с корупцията и престъпността. Нищо чудно да чуем тези дни премиерът от някой пън да цитира тези резултати. От КПКОНПИ многократно се изливаше и информация за запорирани и заведени дела за отнемане на имуществото на т.н. олигарси. Вече им загубихме бройката. Милиарди, милиарди… Дотук добре, но като знаем методиките на КПКОНПИ, очевидно и това е поредният балон, който е на път да се спука, когато излязат решенията на съда по тези дела. Груби сметки показват, че ако Комисията загуби тези дела, съдебните такси и разноски ще са няколко десетки милиона. Ще ги плащаме ние, разбира се! 

 Удобно е премълчан фактът, че през 2020 г., до момента, изцяло или частично са отхвърлени искове на Комисията за 4 541 802 лева. По така отхвърлените искове, КПКОНПИ е осъдена да заплати почти 175 хиляди лева. В тази сума не влизат допълнителните разходи за експертизи, които се назначават по съдебните дела.   

Проблемът, е че докато съдилищата приключат тези дела, Цацаров и компания отдавна ще са забравили за Комисията, а ние данъкоплатците ще плащаме масрафа. От тях поръчките и бухалката, а от нас плащане на сметката.  

                                                                                   Екип на Фрог нюз

https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/evropo-gledash-kpkonpi-porachkite-buhalkata-naroda-plashtane-smetkata.html

Предишна статия

“Единственото разследване, което той е открил, е относно изтичането на тези снимки, но не и върху тяхното съдържание”

Следваща статия

”На нивата” – 1937 г.

Други интересни