Послучай 75 години от победата над фашизма Националният съвет на ветераните удостои с награди хора, които допринасят за почитането на загиналите за свободата на Родината

Автор: Няма коментари Сподели:

                     КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ХИСАРЯ И МАРИЯ ГЛАВЧЕВА С НАГРАДА

Послучай 75 години от победата над фашизма Националният съвет на ветераните удостои с награди хора, които допринасят за почитането на загиналите за свободата на Родината.

Връчени бяха юбилейни награди „75 години от победата над фашизма“ на бившия кмет на Първомай, на Садово и на общиина Хисаря. 

Медал получи и г-жа Мария Главчева като ръководител на организацията на ветераните в община Хисаря. Медалите бяха връчени от г-н Харизанов – член на Националния съвет на ветераните – София. 

Такава награда получи и управителят на област Пловдив – Дани Каназирева, офицер от БНА и други. Това стана в присъствито на журналисти от медии в Пловдив.

Наградената нж. Пенка Ганева оцени високо работата на Мария Главчева, която е на 81 години, но продължава да ръководи тази организация и не пропуска нито една дата, която е свързана с ветераните да бъде отбелязана с подходяща програма и среща с тях.

Ветераните от войните в община Хисаря са само седем, но за сметка на това има почти във всяко село клубове на наследниците на ветераните, а в Красново има клуб на децата – наследници на ветерани.

– Загиналите във войните и ветераните, които са били на фронта, са тръгнали, знаейки, че си дават живота, независимо каква е била идеята и те заслужават уважение и почит – каза кметът инж. Ганева.

Паметникът на загиналите във войните във Веригово, построен с дарение на покойния Стефан Шарлопов е място, на което хисарчани винаги поставят цветя и отбелязват годишнини. 

Такива паметници има и в Черничево, който беше открит от покойния проф. Божидар Димитров, както и в други села на общината. 

Те се поддържат не само от наследниците на ветераните , а и от жителите на населените места.

Нека отбележим, че юбилейните медали на Мария Главчева и на инж. Пенка Ганева са признание за добрата работа за запазване на паметта на хората, дали живота си за свободата и за уважението, което организацията на ветераните оказва на живите. 

Да пожелаем на Мария Главчева здраве и живот, за да продължи да ръководи организацията на ветераните!

                                                       TRAKIA WORLD

Предишна статия

ЗАЕДНО СМЕ СИЛАТА! Робът протестира, Свободният ТВОРИ! „Каквото горе, такова и долу”

Следваща статия

Те предпочитат да им крадат данъците…

Други интересни