По думите му навсякъде се крадат еврофондове, но само у нас размерите са толкова големи

Автор: Няма коментари Сподели:

Протестът постигна много, включително оставките на Бойко Борисов и Иван Гешев, просто е въпрос на време да ги получим. Постигна неща, немислими преди – създаде гражданско общество, обедини хора, които са крайни противоположности, в една обща идея. Това е протестът на морала, за първи път.

Това заяви в интервю пред БГНЕС адв. Николай Хаджигенов – един от организаторите на протестите и част от “Отровното трио”.

“Досега в България е имало само гладни бунтове. Моралният протест е срещу корупцията, хората осъзнаха в каква дупка ги завлече управлението на мекия диктатор Борисов и се изправиха. Показаха, че не ги е страх. Това основното постижение на протеста”, посочи още юристът.

По думите му навсякъде се крадат еврофондове, но само у нас размерите са толкова големи. Хаджигенов смята, че още следващата седмица за България ще започне да се говори като за лош пример.

“Виждате каква е реакцията на Съюза. Аз подозирам, че следващата седмица ние ще бъдем дадени като лош пример и наказани така, както не е била наказвана нито една държава. Според мен това е правилно. Те няма да накажат българските граждани, които протестираме, а ще накажат корупционното правителство на Борисов”, смята адвокатът.

“Властта се занимава с броене. Обикновено изкарва протестиращите до 500 души, онзи ден министър Деница Сачева ги преброи до 6 хил. души. За разлика от тези, които броят, аз съм на площада 86 дни. Оттук минаха стотици хиляди хора от цяла България, сънародници дойдоха от Австралия, Канада и други държави специално за протеста. Възрастни хора, млади хора – аз не смятам да броя”, посочи още Хаджигенов.

Като юрист адв. Хаджигенов коментира и докладът на ЕК, който предизвика двойствени реакции у нас – критиците на властта го видяха като отрицателен, а кабинетът – като положителен и обективен.

“Борисов и ГЕРБ изградиха някаква странна паралелна реалност. Те живеят в техен малък, свит и крайно глупав свят. В коя държава някой сме осмелява да лъже, при положение, че има доказани факти. Министър Десислава Танева каза, че видеото с нейното самопризнание за кражба и укриване на кражбите от европейските фондове било политически ход. То е политически ход. На калпав ГЕРБ триото му пречи”, каза още той.

“Българите по целия свят са еднакво бесни, няма да търпят това”, смята адвокатът, а за пример дава и разминаването в информациите за срещата между Бойко Борисов и председателят на ЕНП Доналд Туск.

“ЕНП разбра какъв огромен проблем е корупцията в България”, категоричен е адв. Хаджигенов, според когото ЕС може и да реагира тромаво, но реакции ще има, а той счита, че България ще бъде една от “най-лошо цапардосаните държави”

                                                            Frognews.bg                             https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Националният протест идва на фона на нестихващи вече близо 90 дни демонстрации

Следваща статия

А ние, децата ни ще се изправим отново за да изградим нова БЪЛГАРИЯ…

Други интересни