Смъртоносният синдром ”болен лидер” при китовете, удари ГЕРБ

Автор: Няма коментари Сподели:

Истинска драма. Стотици членове на ГЕРБ са готови да се самоубият като китовете на сушата. Причината е, че са застрашени от синдрома „болен лидер“. Съвсем сериозно: учените са открили, че това е напълно възможно и няма как да се попречи на решилите да се хвърлят в прегръдките на Смъртта.

Още през 2005 г. се ражда хипотеза, наречена „болен лидер“: ако доминантния член на групата загуби ориентация или заболее, той може да стане причина за смъртта на стотици невинни свои последователи. Така учените обясняват масовото самоубийство на китове. 

Морските бозайници имат ехолокационни апарати, чрез които се ориентират. Ако на водача му се увреди апарата, той губи ориентир и се насочва към смъртоносните плитчини. Тогава се задейства груповия рефлекс и следва непоправимото.


Така става, защото китовете следват своя водач до последно, смята д-р Карън Ивенс от университета в Тасмания. В Тасмания, драги гербери, са разбрали това, а вие – не. Напоследък водачът ви дава яко на червено, но вие продължавате да го следвате безропотно. 

Снимки на чекмеджета и изтекли записи, както и неадекватни изказвания показват, че ехолокационният му апарат дава заето, но той продължава да ви води в опасна посока. Загубил ориентир, а любимите му служби и задкулисието му дават погрешни данни. Протестите от своя страна промениха геомагнитното поле и водачът се ошашави. 

На всичкото отгоре смахнатия вече предводител ви мами, че в пясъка има голяма кльопачка за всички. За по-сигурно мята пачки пред джипката. И вие летите с 200 право към смъртоносния плаж. Да го наречем масово политическо гробище. Или ферма за трупове. След време там ще се появи табела: Тук почиват онези, които сляпо следваха болния лидер. Горди ли сте? 

                                             И сега внимавайте! 

Андрю Браунлоу, от Шотландския селскостопански колеж, след дълго изследване на китовете-самоубийци, стигнал до извода, че водачът, макар и напълно смахнат и объркан поради загубата на ориентация, умишлено води своите към гибел. Защото не му стигат силите да остане в дълбочините, където е благоприятната среда.

Не се чудете, ако в главите ви зазвучи погребалният марш. В Търговище се видя и чу кристално ясно, че водачът ви е напълно дезориентиран, а апаратът му е блокирал. 

Няма да го спасят нито чекмеджетата, нито Каскета, нито Шиши-големия кашалот. До последно ли ще се влачите подире му? Трябва наистина да си ПКП, за да не разбираш опасността…

                                                             Д-р Димитър Попкутуев

                                https://frognews.bg/novini/vnimanie-stotitsi-gerb-samoubivat-kato-kitovete.html

Предишна статия

“Протестът продължава до постигане на целите си”

Следваща статия

Експерти се обединиха в “Нова Европа” срещу неолибералния модел

Други интересни