Управляващите и главния прокурор се опитаха да излъжат народа…

Автор: Няма коментари Сподели:

Дебатът за върховенството на закона се води в Европейския парламент, докато българският отрича съществуването на проблема. Управляващите и главния прокурор се опитаха да излъжат народа за инициативата и темите на тяхното изслушване. Брюксел ги излови в крачка. Това е достатъчно да си подадат оставките.

Това заяви в свое изявление по случай Деня на София държавния глава Румен Радев.

Президентът коментира ситуацията в сградата на парламента вчера, когато майки от „Системата ни убива“ и представители на протестиращите срещу управляващите бяха изнесени насила от фоайето на бившия Партиен дом, където се барикадираха от сутринта.

“Служителите на НСО са действали по указания на стопанката на народното събрание – госпожа Караянчева. Отново казвам – проблемът не е в НСО, а в начина, по който се управлява държавата и производството на лобистки закони. Когато управлението не разрешава проблемите на хората каква е логичната развръзка? Хората да дойдат при това управление. Отдавна апелирам да има законодателна промяна, която да изчисти основните задачи, обхвата на действие, подчинеността и контрола на НСО”, посочи още Радев.

“Отдавна има всички условия да си подадат оставката. Виждате радикализацията на протеста. Това е нормална реакция – когато обществото постави ясно своите искания, но в замяна на това протестиращите биват обиждани, неглижирани и дори някои от тях бити, това задълбочава кризата. Явно управляващите се опитват да доразпределят порциите и отново да направят така, че да влияят върху изборите и да ги манипулират по тяхно желание. Мисля, че България се осъзнава и няма да приеме поредна манипулация на изборния процес, отсече Радев.

Президентът бе категоричен, че ще наложи вето на този закон.

“Нека не забравяме – България е част от Европа. И е показателно, че дебатът за състоянието на демокрацията и върховенството на закона в България се води в Европейския парламент, докато българският отрича съществуването на проблема. Управляващите и главния прокурор се опитаха да излъжат българските граждани за инициативата и темите. Но Брюксел ги излови в крачка. Това е достатъчно да си подадат оставките“, категоричен беше още Радев.

Президенът бе категоричен, че българите отдавна са подложени на масирана пропаганда за успехите на управлението и посочи, че тепърва ще се осъзнават мащабите на провала на държавността.

„Съпоставете каква част от обществото и кои искат оставката на правителството и кои искат моята оставка и ще си отговорите сами как си обяснявам това“, посочи още президентът в отговор на журналистически въпрос.

“Честит празник на всички софиянци и българи. София е древен град, кръстопът на култури и трябва да пазим всяко дърво, да ценим всеки исторически паметник. Убеден съм, че този град на свободни хора ще направи така, че да имаме достойно бъдеще”, пожела Радев по случай Деня на София.

                                        Frognews.bg                              https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Отказвам да гадая какво ще стане оттам нататък…

Следваща статия

Днес Европейският парламент зададе 29 въпроса на управляващите

Други интересни