На дневен ред на протеста е оставката на председателката на НС Цвета Караянчева

Автор: Няма коментари Сподели:

От вчера на дневен ред на протеста стои и искането за оставка на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Причина за това е принудителното извеждане на майките от ”Системата ни убива” и Мая Манолова от парламента, които часове наред отказваха да напуснат сградата, докато депутатите не разпишат декларация за разпускане на НС. Яйца и домати полетяха към парламента. Тоалетни чинии с лозунги за оставка бяха поставени на входа му.

20-22:  Протестиращите започнаха своя марш към Орлов мост, който най-много дразни управляващите.

 

 

Проф.Велислав Минеков припомни, че председатели на парламента са били велики българи. А портрета на сегашния председател ще го сложим на площада, за да го плюят, каза той. Според него отношението й към майките е било обида и насилие. Оставка! Оставка – поде множеството. Протестиращите запяха  химна!

.

Майките изпълниха обещанието си за изненада. Протестиращите извадиха капаци на тоалетни чинии с надписи срещу управляващите. Хората държаха капаците като плакати с лозунги за оставка. 

През цялото време присъстващите на площада замерваха сградата с яйца,  домати и водни балони.,

.

.

.

Днешните демонстрации отново се провеждат под знака на подготовката за третата част на Великото народно въстание.

.

Протестиращите остро осъдиха действията на служителите от Националната служба за охрана (НСО), участвали в акцията по извеждането, а днес към призивите за оставка на Караянчева от страна на “Изправи се БГ” и “Системата ни убива” се присъединиха и депутатите от БСП и ДПС.

.

Във Фейсбук архимандрит Дионисий призова протестиращите да се съберат на площад “Независимост” на 22 септември, за да покажат, че тези, които са узурпирали властта, не могат да не се подчинят на единствения суверен – народа. 

19-20 часа: Масово ядене на яхния пред Министерството на труда и социалната политика организират граждани в 71-вия ден на антиправителствени протести. Повод за демонстрацията са думите на социалния министър Деница Сачева от тази сутрин, че егото ѝ отдавна е задоволено и “разговори с дъх на яхния не са ѝ специалитет”.

.

За поредна вечер недоволни от работата на кабинета и на главния прокурор се събират в т. нар. триъгълник на властта с искане за оставките им. Протестиращите настояват още за дистанционно и машинно гласуване, предсрочни избори. Основното искане остава – оставката на премиера Борисов и на главния прокурор Гешев.

https://frognews.bg/novini/den-71-dneven-red-protesta-ostavkata-predsedatelkata-tsveta-karaiancheva.html

Предишна статия

Управляващите се надяват да продължат нагло да отричат случващото се в България!

Следваща статия

Плащат му с европари от Европарламента, за да ги брани по студията в БГ

Други интересни