В следващите ни постове ще запознаем обществото с конкретни корупционни практики…

Автор: Няма коментари Сподели:

Уважаеми г-н Главен прокурор,

Търсим Вашето съдействие. Всякакви опити, ползвайки правото ни по Конституция за достъп до обществена информация за стойността на определени обществени поръчки, са неуспешни! Категорично ни се отказва от секретаря на Община Варна Нора Момчева и от председателя на Общинския съвет, Тодор Балабанов, заявявайки безапелационно, да сме ги съдили. Потърсихме съдействие от тогавашния национален омбудсман Мая Манолова, представяйки шест съдебни решения, едно от които е и на ВАС. Във всички тях четем, че Община Варна превишава правата си, издигайки се над закона, и че е длъжна да даде исканата от нас информация. Въпреки усилията на омбудсмана и срещите ѝ с кмета на Варна, на една от които той обещава, че ще даде информацията за стойността на ремонта на Спортна зала, което обещание беше отразено и в пресата, отново глас в пустиня!

Ето защо сме принудени да обединим усилията си 9 граждански сдружения, както и отделни личности, които работят срещу беззаконието и корупцията в страната ни. Искането ни беше подкрепено на 08.09.2020г. и от всички протестиращи.

Оказва се, че този произвол е масова практика. Десетки са съдебните решения на подобни дела, заведени от различни граждански сдружения и отделни граждани. Издигайки се над закона, тези общински служители утежняват допълнително бюджета на общината с десетки хиляди лева разноски по загубените дела.

Какъв е изводът в случая, г-н Гешев?

Това не е ли една добре организирана престъпна група на най-високо ниво в държавата? Биха ли си позволили тези господа да пренебрегват закона и Конституцията, ако нямат осигурения чадър и то на най-високо ниво, в случая Главна прокуратура?

Ето защо отново питаме, бихте ли посочили случай да е заведена преписка, да е внесен обвинителен акт, който да е приключил с присъда за някоя от т.нар. „обръчи от фирми”, или разследване на някоя от големите общини? Та нали именно чрез тези подставени фирми се източват милиардите левове от европейските, държавни и общински фондове?

В случая искането ни е за обекти, изпълнени от най-престъпната от т.нар. „обръчи от фирми”, а именно „ХИДРОСТРОЙ” АД, чрез която се превъртат и присвояват неправомерно милиарди левове. Напълно подкрепяме всеобщото мнение, че в третия си мандат Бойко Борисов е взел под крилото си именно тази фирма, която се отчита вече лично на него.

На 15-ия ден след изтичането на законовия срок за получаването на исканата от нас информация, групово ще отидем при секретаря на Общината и председателя на Общинския съвет. Ако и този път ни бъде отказано, ще търсим отново Вашето съдействие, както и това на обществото.

В следващите ни постове ще запознаем обществото с конкретни корупционни практики, за да види българският народ колко брутално, безскрупулно и пладнешки е ограбван трудът на десетки поколения българи.

                            Игнат Раденков                      https://afera.bg/

Предишна статия

Какво всъщност става в България?

Следваща статия

През последните два месеца на бял свят излязоха многобройни корупционни скандали

Други интересни