Простете ми!

Автор: Няма коментари Сподели:

Бойчето сякаш е току-що е свален от кръста, боледува тежко от липсата на народната любов

Бойко Борисов, Бойчето, както му викат феновете от ГЕРБ, се яви посърнал и уморен в Кърджали. Видът му отчая даже партийните членове от ГЕРБ, докарани специално за клакьорство. С изключение на няколкото възторжени светлосини бабички и ухиленият като след Задушница митрополит Николай, всички видяха страданието на един доскорошен месия на българския народ.

Бойчето използва откриването на ремонта на манастира в Кърджали, за да потърси покаяние. Целуна владишкия кръст, целуна иконите с мълчаливото послание: Простете ми! 

За фон имаше военен генерал, бутафорни гърмежи и даже незнайно откъде изкопани жени в гвардейски униформи. Което пък бе желание за прошка, че оскверни президенството със заптиетата на Гешев.

Борисов дори се опита да говори пред журналисти, опита в свой стил да ги наставлява, но се усети и млъкна. И пръкна тезата, че мафиотския протест атакувал полицаите и че те имат право да бият и унижават гражданите. После се усети и побягна в черквата.

Отслабнал и съкрушен, Бойчето наистина е тежко болен. Здравето му не може да понесе липсата на народната любов. Той още не може да си прости как за един миг проигра водачеството на народа и се превърна в най-омразния човек в държавата. Толкова омразен, че хората да гонят министрите му като дивеч по улиците на София.

Със скока си до манастира „Св. Йоан Предтеча“ в Кърджали Борисов потърси причастие. Не се знае дали Светия дух му го е дал, защото и подмазвачът дядо Николай няма власт в такива тайнства. Ясно е само, че Светия дух на българския народ едва ли ще бъде толкова щедър.

Буда приравнява благочестивите и грешните, които обаче са се покаяли. Мюсюлманството обещава на покаялите се да се преселят в Градиините на Аллах.

Но при мафията, покаялите се отново могат да заемат достойното си място в нейните редици.

                                  Цанко Цанев                         https://afera.bg/

Предишна статия

През последните два месеца на бял свят излязоха многобройни корупционни скандали

Следваща статия

Аз публикувам тарифата на властта!

Други интересни