Българите се събудиха…

Автор: Няма коментари Сподели:

Чекмеджето с пачките, златото и пистолета се превърна в присъда. Колкото повече управляващите се опитват да скрият тази картина, толкова повече тя се превръща в „мръсна“ бомба, която ще разкъса на парчета тялото на сегашната власт. Това е неизбежно, както е неизбежен изгревът. Българите се събудиха, събужда се вече и Брюксел.

Бойко Борисов, Делян Пеевски и Иван Гешев. Триумвиратът, който окова България на последното място в Европа и превърна българите в безгласен компонент на мафиотски интереси.

Протестите срещу управлението в страната продължават повече от 50 дни. Продължава и защитата на проядената от корупция крепост на властта. Целият държавен, силов, пропаганден, финансов и медиен ресурс е хвърлен срещу недоволните. 

Дори хора с десни доскоро позиции, претендиращи за адекватност, се хвърлиха да защитават правителството и Борисов – подразбирай Гешев и Пеевски също, – поемайки риска да опетнят имената си заради пост или пари. Неоригиналната им тактика е да повтарят до втръсване, че протестиращите са купени и „яхнати“ от Васил Божков, Цветан Василев, президента Радев, Мая Манолова и прочие тъпотии. 

Един позавяхнал медиен всезнайко пък практикува „бащинска“ загриженост за младите на площадите – били плячка на провалени политици. Тъжен „аргумент“ в защитата на деградирали типове, оцапани до лактите с престъпления, свили от данъкоплатците десетки милиарди? Пред очите ни се разиграва балкански, опростачен вариант на Молиеровия „Тартюф“…

Затова е наложително да се припомни, защо е толкова важно Борисов, Гешев и Пеевски да са първата крачка към тотална промяна на модела на обществен строй в България. Не просто смяна на власт и статукво – нов политико-социален модел. Нов за нас – за света отдавна познат. Дефиниране на националните и общоприетите цивилизационни ценности; издигане на пиедестал правата на всеки гражданин и гарантиране на тяхната защита.

Борисов, Гешев и Пеевски трябва не просто да бъдат извадени от луксозните дупки, а да бъдат разследвани и съдени според закона. Не мутренския и не отмъщение, а справедлив процес. Тях от това най-много ги е страх.

Не сме забравили Ахмед Доган, „бащата“ на политико-мафиотската матрица. Но той в момента „не е това, което беше“, ако ползваме познатото клише. Изолиран, конфронтиран с любимата си рожба Пеевски, приличащ на изгубил се скитник, надничащ боязливо между храстите на палат, в който оттук насетне ще се чувства като крадец. Какъвто всъщност е. Паднат ли тримата, ще дойде и неговият ред да отговаря.

Претенции за членство във властовата шайка с основание може да има и Сотир Цацаров. Възможно е да се надява, че кабинетът му в КПКОНПИ ще го скрие от заслужено разследване, но се заблуждава. Цацаров ще отговаря за престъпното си бездействие 7 години като главен прокурор по линия на корупцията сред управленската върхушка, съучастието му в задкулисни сделки, фалита на КТБ и разграбването на активите на банката, прикриването на престъпления, извършени от висши политици и управленци. Нищо не е забравено. 

Жив е споменът и за сътвореното от Владислав Горанов, Емил Караниколов и още дузина прислужници на главната квартира – х-л „Берлин“. Измамна е тишината около техните особи. Законът ще почука и на тяхната врата…

В понеделник и вторник ще ви представим поне 10 причини, поради които Иван Гешев не трябва да е главен прокурор. Мисленето и действията му на милиционер от 50-те години, е една от тях.  Милиционер е моят татко, милиционер ще стана аз. Ех, само да порасна, пък вижте ме тогаз…

Приляга и приписваното на Пеньо Пенев:

Когато цъфнат теменугите
и работата тръгне зле,
еби им мамата на другите
и гледай ти да си добре!!!

Еби си майката Жозеф,
еби си майката ти казвам.
Сега за мен си друг човек
и с теб не искам да приказвам.

Милиционер – оказал се прокурор. Опасно съчетание. Противоестествено.

Което обаче го сродява с патрона му Пеевски. Той пък е с диплома за юрист от Югозападния, но едва ли има негов състудент, който да го е виждал на лекции.

Ще докажем, защо е било възможно от възпълен пъпчив младеж по бермуди и джапанки в началото на кариерата си Пеевски да се превърне в мултимилионер и незаобиколим фактор. Първи жокер: има талант за далавера. Втори жокер: агресивен и брутален. Той назначи Цацаров, пак той – и Гешев. Разпорежда на Борисов, държи на къса верижка хора в ГЕРБ и БСП, олигарси, магистрати, министри, ченгета. В един момент поискал и цялото ДПС, което преляло чашата и се сблъскал с Доган. Как ще завърши този сюжет? С един по-малко…

Специално внимание към Бойко Борисов. Не го подценявайте. Има животински инстинкти и рефлекси. Готов е да направи неща, които дори не можете да си представите, за да оцелее. Самовлюбен, пристрастен към властта, но с ахилесова пета – жените. И парите. Поне три са дамите с възможности, които ще дадат всичко от себе си, за да отмъстят за преживени унижения и обиди.

Да не забравяме и Пеевски. Той вече търси начини да се отърве от ортака си. Пеевски разчита на Гешев. Гешев обаче нахлупи каскета и се вживя в ролята на палач, който обвинява и изпълнява присъдите. Бащите му не трябва да са спокойни нито миг…

Казват, че съм чудовище. Но аз се шегувам по този повод – значи, че не съм толкова страшен“. Думи на Сталин.

Аз съм инструмент в ръцете на Господ“, – допълва своя учител Иван Гешев.

Гешев, Борисов и Пеевски живеят с убеждението, че са Господ. Това  вещае и техния край. Историята го е доказала.

Диктаторите се самоубеждават, че каквото й да правят, го „правят за добро“. Изводът е на проф. Фред Кулидж, който е направил психопортрети на цял списък политици, превърнали се в диктатори. Как се вписва Борисов в дефиницията за диктатор?

Моделът на „чекмеджето с пачките, златото и пистолета“ е вече в моргата. Този модел ги издигна, той ще ги погребе. Закономерно е.

Очаквайте утре първата част: Пеевски и Гешев – ботулиновият токсин за България?

Във вторник: Борисов, който вече е там… далеко… Той знае коя го снима в спалнята. Знаят и други…

Бъдете готови за 2 септември! Сряда е денят!

Оставка!

                   https://frognews.bg/                            https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Колко длъжници познавате?

Следваща статия

И в неделя вечерта стотици протестиращи се събраха в центъра на София, за да поискат оставките на премиера Борисов, правителството и главния прокурор Гешев

Други интересни