„Единственият начин да се отървем от Борисов е неговите хора да му спретнат вътрешен преврат“

Автор: Няма коментари Сподели:

.

                                                                Копринка Червенкова                                                            Източник: БГНЕС

„Протестите страшно много уплашиха властта. Това не е малко. Борисов е изплашен до смърт, но не от възможността за съдебно преследване. Той се е спазарил за това с някакви хора. Страхува се от блуждаещия куршум, който го чака. Той се страхува, че ще се превърне във физически труп“. Това коментира пред БНР журналистът Копринка Червенкова.

„Първо започнаха да му пускат записи, след това – клипчета. След това записите спряха, макар че има логика да има още. За записите се спазари. Но е ясно, че с тези, които го дебнат, за да се разправят с него радикално, не се е спазарил. Той посегна на много хора. Много хора съсипа. Съсипа живота на много хора, не само бизнеса им“, допълни тя. 

Копринка Червенкова поясни, че Борисов се е захванал за властта, защото си мисли, че тя го пази. „И тя наистина го пази. Властта дава територия, в която може да се маневрира, да се правят пазарлъци, да се правят сделки. Неговият терен обаче вече е силно стеснен“, каза още журналистката. 

Според нея протестите вече са се уморили, „но уморени, не уморени, докато продължават, Борисов ще седи в сокака, в който се е набутал“. „Единствената възможност да оцелее е ходът с Великото Народно събрание, за да удължи престоя си във властта. Има шанс да разчита, че протестът ще се спихне… Протестът има конкретни и ясни искания – Борисов да си отиде в комплект с главния прокурор“, посочи тя. 

По думите на Червенкова изходът от ситуацията е сложен. „Единственият начин да се отървем от Борисов е неговите хора да му спретнат вътрешен преврат“, смята журналистката.

https://frognews.bg/obshtestvo/naroden-glas/koprinka-chervenkova-borisov-strahuva-blujdaeshtiia-kurshum-koito-chaka.html

Предишна статия

„Някои създават правилата, ние ги нарушаваме“

Следваща статия

37| 8077|23.08.2020 DEA и Управлението за специални операции (SOD) разследват Пеевски и Домусчиев (документ)

Други интересни