Трябва да си дадем отговор дали главният прокурор Иван Гешев си вярва, че е убедил един цял народ, че е искрен в борбата си с корупцията по високите етажи

Автор: Няма коментари Сподели:

                                Уважаеми сънародници,

Трябва да си дадем отговор дали главният прокурор Иван Гешев си вярва, че е убедил един цял народ, че е искрен в борбата си с корупцията по високите етажи.

Не получихме отговор и след отвореното ни писмо с посочени категорични и убийствени примери за корупционни практики от 16.10.2019г., което изпратихме директно до него като зам.-главен прокурор и кандидат за главен прокурор тогава.

Затова ще зададем отново фундаменталния въпрос и дано този път получим утвърдителен отговор, с който той да докаже, че служи на закона и народа си, а не на олигархията-мафията, и че неоснователно му се иска оставката.

Уважаеми г-н Гешев,

Осъдихте кметицата на Ракитово на 4 години ефективно заради 250 000 лв. неизгодни за общината договори. Осъдихте кмета на Садово на 3,5 години. Осъдихте кмета на Община Неделино, Смолянско и много др., но всички знаем, че бюджетите на тези малки общини са по-малки отколкото Софийска община харчи за минерална вода. Успешно борите и битовата престъпност.

Нашият конкретен въпрос в случая е бихте ли посочили пример, тъй като вече 4 години сте във върховете на прокуратурата, да сте разследвали някоя от големите общини. Да сте разследвали някоя от т.нар. „обръчи от фирми” и техните сателити, чрез които в годините се превъртяха не десетки, а стотици милиарди левове?

За никого не е тайна, че над 80% от всевъзможните фондове – общински, държавни, европейски, се обсебват и преразпределят чрез „обръчите от фирми”.  Да се говори за спазване на Закона за обществените поръчки (ЗОП) е просто несериозно. Всички поръчки се печелят от „нашите” фирми, а цената е колкото, толкова.

Оттук нататък в следващите постове ще изнасяме конкретни случаи на корупционни схеми, от които ясно ще се види, че на всеки вложен лев още един се открадва, и това е най-ниската миза. 

В много от случаите ще се убедите, че се касае за неправомерно присвояване на средства на 3-5-7, та и 10 пъти над реалните и осреднени цени в страната. Касае се за злоупотреби за десетки милиарди левове, доказани с първични документи, актове, съдебни решения, доклади на АДФИ, Сметна палата, финансисти, работещи в съответните общини и др.

Обществото ни ще има възможността да види конкретно какви големи порции е раздавал „управляващият управляващите” Ахмед Доган. Ще има възможност да се убеди вече с приведените примери, че държавата ни е напълно разграден двор. 

Ще се види на практика каква цена плаща българското общество заради зависимостта и посредствеността на кметицата на София, Йорданка Фъндъкова. Неслучайно е народното умотворение, че това е най-красивата, най-корумпирана усмивка.

Още по-безскрупулно се разграбиха и преразпределиха от същите престъпни групировки държавните и общински активи.

Ще направим всичко възможно всеки конкретен случай, всяка една корупционна практика, освен в „Фейсбук”, а и под друга форма, да стане достояние на всеки български гражданин и най-вече на протестиращите, за да се убеди всеки, че без рестарт на съд, прокуратура, полиция, без скъсване на пъпната връв мафия – държава, по-нататъшното ни съществувание като народ и държава е обречено.

                 20.08.2020г.

                        Сдружение „Съграждане”

                                                                      Игнат Раденков

Предишна статия

“Българският нов жизнен формат”

Следваща статия

За това нямаме никакъв друг изход освен борбата до край – победата и тоталната смяна на властта

Други интересни