Д-р Светла Балтова: Астрологична прогноза за Юни-Декември 2020 година

Автор: Няма коментари Сподели:

                      https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=OIkOqQGbbd4&feature=emb_logo

Природата ни лекува с цветовете си. Ние ги възприемаме подсъзнателно и те ни влияят. Ако знаем какъв е ефектът им върху нас, можем да ги използваме целенасочено, за да сме здрави и хармонични.

Лекция за цветовете и тяхното въздействие изнесе в постоянната експозиция на картини на Златю Бояджиев в Стария Пловдив д-р Светла Балтова. Тя е кардиолог по специалност, задълбочен астролог, автор на книги и съставител на поредица за учението на Петър Дънов. Води и групи, в които се обучава в паневритмията. Още през февруари д-р Балтова предсказа пред АгроПловдив, че тази година всичко старо ще бъде разтърсено и променено.

Д-р Балтова обясни, че в Германия, Австрия и други западни държави науката за цветовете се прилага доста по-активно отколкото у нас. В Австрия класните стаи на учениците в първите класове са оцветени в портокалово или розово. Оранжевият цвят предизвиква топлина и сигурност, а розовият – обич. Когато учениците преминат в по-горен курс и трябва да се активизира умствената им дейност, класните стаи са в жълто.

Болничните стаи също са в оранжево, защото този цвят е лечебен, продължи д-р Балтова. Операционните зали са в син нюанс, защото това е цвета на вярата, покоя и пречистването. “В Австрия попаднах в стая за раждане. В нея имаше легло с балдахин. Стаята беше цялата във виолетово – цветът на енергията. А срещу леглото беше поставена картина на Сикстинската Мадона с младенеца на Рафаело – картината, в която майката стъпва на облаците.” Според д-р Балтова у нас влиянието на цветовете се подценява.

“Защо сте в черно”, попита лекторът. И веднага извини публиката с незнайно защо установения избор у нас, през студените дни да носим черни и тъмносини връхни дрехи.

“В Космоса няма черен цвят. Той е много полезен, когато искаме да починем. В същото време обаче ако прекаляваме с него, той депресира. Ако упорстваме с черното, депресията се задълбочава.” Според д-р Балтова традицията да се носи черно след смъртта на близък, е вредна. Човек и без друго понася болка и страдание, а като носи жалейка още по-трудно може да се върне към нормалния живот.

”Имах шанса да посетя Индия преди години. Изумих се от цветовете на облеклото. Там живеят едни от най-бедните хора на земята, но дрехите им са ярки и създават позитивна енергия”, даде пример д-р Светла Балтова.

Основните цветове, които е дадено на хората да виждат с очите, са 7 – червен, оранжев, жълт, зелен, син, тъмносин и виолетов, и бял. Индийският духовен учител Шри Ауробиндо е описал 12 духовни цвята. Седемте видими от нашия орган на зрение цветове отговарят на цветовете на дъгата и на чакрите в тялото.

Червеният цвят е с най-голяма дължина на вълната, с него е обозначена и коренната чакра в основата на гръбначния стълб. Червеното дава жизненост. Ако човек е отпаднал, трябва да се обгради с червени цветя, да носи червени дрехи, да яде червени плодове. Не бива да се прекалява с този цвят обаче, тъй като може да предизвика агресия, а при жените – по-обилно кръвотечение.

Оранжевият цвят е лечебен, творчески, носи топлина и спокойствие. През зимата подсъзнателно предпочитаме да купим портокали, защото те ни напомнят за слънцето. С оранжев цвят е втората чакра, която е под пъпа. Ако прекаляваме с този цвят, започваме да се държим егоистично, поставяме се в центъра на света.

Жълтото е цветът на мъдростта. Има силно тонизиращ ефект върху интелекта, придава активност на ума. Петър Дънов е казал, че на земята рядко може да се срещне истински жълт цвят. Той е в лъчите на слънцето, когато се издига. За да действа добре, жълтото трябва да има блясък. А ако е прозирно, носи покой. Този цвят действа много добре на стомаха и засилва перисталтиката на червата. Жълта е третата чакра, която е при слънчевия сплит.

Всички сме потопени в зеления цвят. Планетата е зелена. Той се свързва със сърцето, със сърдечната чакра. Зеленото има успокояващ, уравновесяващ и хармонизиращ ефект върху хората. Изключително е полезен за уморени очи. Най-ясният и лечебен зелен цвят виждаме напролет. Изумруденото зелено е лечебно.

Ясно синьото, небесното, усилва вярата и оптимизма. Вярата може да е както в собствените сили и качества, така и в духовното. Този цвят носи безметежност и покой. Той отговаря на гърловата чакра.

Тъмносиньото заедно с виолетовото, придават на човек решителност и сила на духа. Тези два цвята имат силно очистващ ефект. Виолетово не се препоръчва за хора, които имат склонност към депресия, защото може да я задълбочи. Тъмносиньо-виолетовото обръща човек навътре, към по-дълбоки и по-глобални мисли. Ако се прекали с тези цветове, човек може да стане тираничен. Те отговарят на шестата чакра, която е между веждите, в основата на носа.

Седмата чакра, която е на върха на главата, е бяла и се свързва с диаманта. Бялото, в съчетание с розовото, е оптимизъм, радост и обич.

Розовият цвят внася емоционален прилив на обич – да обичаме и да се оставим да бъдем обичани. Също така лекува емоционални травми, има и пряко въздействие върху сърдечната чакра.

Графитено сивото придава твърдост и задълбоченост на мисълта. Гълъбово сивото, което се нарича още цвят на Нептун, приканва към медитация и ни извисява.

Кафявият цвят се нарича още заземяващ. Ако е сивокафяв упътва към практично мислене, към постоянство и твърдост. Ако е златисто кафяв е свързан с растежа и с плодоносното влияние на слънцето върху Земята.

Д-р Светла Балтова препоръча на публиката да определи един кът в дома си, в който да постави растения и плодове, които носят характерния цвят на сезона. През зимата цветовете са синьо като небето и бяло като снега. Сега можем да подредим в този ъгъл ябълки, дюли, прошарени и жълти листа, кестени, уточни лекторът.

                                                       http://agroplovdiv.bg              

    https://snaiper-bg.net/2013/10/d-r-svetla-baltova-tsvetovete-lekuvat-zashto-ste-v-cherno/

Предишна статия

Тука, Ленчето, която живее до Математическата гимназия и пътя и е точно в обратна посока, показва на протестирашите пропуска си

Следваща статия

Ето това е основното противопоставяне – между бандитите, които са в управлението на страната и хората, които категорично заявяват, че това не може да продължава по този начин

Други интересни