Изходът е безусловна оставка!

Автор: Няма коментари Сподели:

Борисов е невнятен! Изходът е безусловна оставка! 

Това заяви във Варна държавният глава Румен Радев. В морската столица президентът се срещна с гражданите, които за пореден ден отстояват държавността в България.

„Министър-председателят явно не харесва как е съсипал държавата за последните 10 години и иска да му дадем възможност да я съсипе отново. Иска да вземе цялата държава като заложник за своето собствено оцеляване. Призовавам всички, които милеят за бъдещето на България, да не попадат в капана на Борисов”, заяви още държавният глава пред насъбралото се множество в центъра на морската столица.

„Целта на Борисов е да не говорим за шкафчета, за корупция, за беззакония и да забравим, че му искаме оставката. Изходът е оставка. Искаме незабавна оставка„, категоричен е президентът.

„Няма как да търсим бъдеще за българите в един парламент с председател, който бе поруган по най-вулгарен начин и то от неговия собствен политически лидер. И който председател не направи нищо, за да си защити личното достойнство. Българският парламент е бил оглавяван от личности като Петко Каравелов, Стефан Стамболов, Драган Цанков. И ние сме длъжни да защитим достойнството на тези велики българи и да гарантираме нашето бъдеще, като искаме незабавна и безусловна оставка на един парламент, който не само е загубил политическо доверие, той е загубил елементарно достойнство, и на един министър-председател, който е вече абсолютно невнятен, просто невнятен“, каза още Румен Радев.

В никакъв случай не трябва да влизаме в капана и да обсъждаме конституционни промени. Това е подмяна на дневния ред. Той е оставка – незабавна и безусловна, подчерта няколко пъти президентът Румен Радев.

„Виждате какво става с хората 40 дни. Българите в много градове у нас и в чужбина скандират „оставка“.

Най-големият страх на това управление е честни избори с машинно гласуване. За това е това протакане, за това е и тази криза”, каза още държавният глава.

Малко преди пристигането на президента, пред сградата на местната управа възникна напрежение. Кметът на Варна Иван Портних и областният управител бяха освиркани от протестиращите.

                                                                                           https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

143-тата годишнина от Шипченската епопея ще бъде отбелязана тази събота, 22 август

Следваща статия

Днес министър – председателят направи това, което ние от Възраждане очаквахме от мига на неговото изявление…

Други интересни