Днес министър – председателят направи това, което ние от Възраждане очаквахме от мига на неговото изявление…

Автор: Няма коментари Сподели:

    Днес министър – председателят направи това, което ние от Възраждане очаквахме от мига на неговото изявление – започна да шикалкави и да отстъпва от собствените си обещания така, както отстъпи пред протестиращите. Само за два дни, Борисов потопи спасителния кораб, който му построиха пиар експертите и бизнес партньорите му.

Трябва да признаем, че премиерът с решенията си направи политически ход за излизане от настоящата политическа криза. Ход, който без изненада се оказа поредната лъжа и манипулация на управляващата ни хунта. Нещо, което отне и последният му аргумент да бави оставката на правителството.

„Правилникът може да не е такъв, но много би било добре за хората, които наблюдават процеса, да направим, да намерите начин в парламента техничиско или еди-какво си, някак си измислете го вие парламентаристите, гласуване, в което да видиме може ли да се съберат 160 подписа за след това. “ – С изказвания като това, Борисов ни казва – моите желания, амбиции и действия са над правилата. Нищо ново, но казано дни след уж продегнатата ръка към нас протестиращите е фатално.

След изказвания за широко политическо представителство, което да прави промени и „Затова аз предлагам, свикването на Велико народно събрание, което да въведе редица съществени промени в Конституцията.“ още в първия работен ден видяхме безумните предложения на ГЕРБ и партньорите им от ВМРО-БНД за текстове в главния закон на България, които се самозстреляха не в крака, а в главата с неадекватните си предложения.

След заявката, че иска да даде властта в ръцете на хората, днес Борисов поиска от хората да му дадат време и да спрат да протестират… Време, което така или иначе му беше дадено повече от необходимото.

Ние категорично отхвърляме продължаването на тази агония. Този парламент тотално изчерпа своя кредит на доверие. Категорично настояваме правителството да подаде оставка незабавно, а парламентът да се саморазпусне.

                                                      Искра Михайлова                          https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Изходът е безусловна оставка!

Следваща статия

ЗАЩО Г-Н БОРИСОВ ИСКА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ?

Други интересни