ТИРАНЪТ, КОЙТО НЕ МОЖА ДА СИ КУПИ ЛЮБОВ

Автор: Няма коментари Сподели:

Ако се питате как един тиран разбира, че е велик тиран, трябва да знаете, че той това го разбира от журналистите и от шивачите на костюми, които вечно любезничат с тираните и често казват на тираните, че никак, ама никак не са напълнели.

Един тиран имало едно време.
Той много държал да го обичат. Обаче никой не го обичал, защото никой никъде не обича тираните, тях само ги мразят и им крещят ОСТАВКА! Как е възможно това?! – питал се тиранът.

Но също така никой никъде не е виждал тиран да дава оставка. Тираните просто не разбират как така някой ще им иска оставка, та те вярват в себе си и в това, че не са тирани, а са хора с много добри сърца.

Затова тиранът, понеже нямало да подава оставка – решил да си купи малко народна любов. Дал някакви пари за магистрали, но магистралите били къси и често пропадали, и така тиранът получил само псувни от шофьорите, което е нормално.

Затова тиранът дал на докторите по 1000 сребърника, обаче тц, това не накарало нито доктори, нито пациенти да обичат тирана.

И това много натъжило тиранското му сърце. Как е възможно – давам ви пари, а вие сте неблагодарни копелета.

И решил тиранът да даде още пари. Дал за проститутки едни пари, обаче това някак не се харесало дори на проститутките и те го заснели как спи гол и как има много пари още за даване. Тиранът след тая случка не знаел какво да прави и дал пари на майки с болни дечица, обаче тия майки нямате си представа колко са неблагодарни. Вдигнали майките черни знамена и легнали пред вратата на тирана, за да го притесняват. Представяте ли си каква наглост?!

Това наистина притеснило тирана и той дал пари за линейки, за далечните села, обаче пак никой не му благодарил, защото в далечните села вече всички били умрели. Или по тия села, ако не били умрели – вече били много пияни и вкиснати, и само чакали да умрат.

Затова тиранът дал пари за кабинети по математика. Но кой обича, когото и да е, когато се прави на загрижен за математиката? После тиранът дал за болници, после дал за студенти.

И толкова бил полудял този тиран, че като давал пари на студенти, за да имат тоалетни и осветление, и парно, тиранът даже иронизирал – казал, че студентите като станат учени, ще излязат на улицата и ще псуват тирана.

Сиреч аз се грижа за вас, а вие как ми разбивате шибаното сърце, нали?!…

Тиранът искал да каже друго – че хората и студентите, и лекарите, и пациентите, и майките, и децата, и шофьорите, и проститутките, и вкиснатите селяни, и дори умрелите –  са ужасно, ужасно неблагодарно племе и това племе не заслужава такъв велик тиран.

Ако се питате как един тиран разбира, че е велик тиран, трябва да знаете, че той това го разбира от журналистите и от шивачите на костюми, които вечно любезничат с тираните и често казват на тираните, че никак, ама никак не са напълнели.

После дошло едно джудже и ритнало тирана по глезена и го напсувало.

Защо ме псуваш, малко джудже?! – попитал тиранът сепнато.

А джуджето казало – датигоначукампедал, това са пари от данъци. Не ти искаме парите, искаме да те обесим кучи сине, време е да си ходиш и да разбереш, че народната любов е като джудже – не можеш да го поливаш да порасне, а трябва да паднеш в ниското и да видиш живота от нивото на очите на джуждетата или децата. Разбра ли, главанак? – сопнало се джуждето.

Ето ти пари за съюза на джуджетата, викай ми Баце и почни да ме обичаш, моля те, казал тиранът на джуджето – ей така по навик. Но джуджето станало карирано от гняв и замерило тирана с един домат и две яйца.

Така тиранът разбрал, че никой не го обича, затова се разплакал и с мокрите си от сълзи пръсти продължавал да брои пари за народа, обаче народът много му станало смешно някак и се засмял.

А джуджето още е там, псува тирана и го рита по кокалчетата, докато тиранът само напълнявал, сумтял и плачел. А жестокостта на това джудже останала в историята с ужасния въпрос – какво се случва с тираните, които си мислят, че някой народ може да се управлява като проститутка тук таме, понякога с някой лев?

И другият въпрос – какво се случва с тираните, които дори проститутките не могат да понасят? А?!

Философски въпроси са това.

                                                                         https://www.lentata.com/page_18479.html

Предишна статия

Писмо до Меркел, писма до Сталин

Следваща статия

Защо Борисов не подава оставка?

Други интересни