ВЪЛКО МАКАВЕЕВ НАПИСА КНИГА

Автор: Няма коментари Сподели:

     Тя е със заглавие „КАНТАРЪТ“ и този сто годишен кантар можете да видите на първата корица на книгата, защото и до днес се пази като скъп спомен от дядо му. На последната е родословното дърво на голямото семейство. Книгата е автобографична повест за рода, за срещите в живота, за учението  в Момина баня, за добрите учители от техникума в Карлово, за първата любов, за калта по строителните обекти в бившия Съветски съюз, за студентските години във Воронеж, за срещата със сегашната му съпруга, за политическите пристрастия, за кметуването му, за работата му като частен предприемач, за пътувания и срещи с приятели.

    Идеята да напише тази книга идва от запазения кантар, чрез който авторът измерва доброто и лошото в живота си. Събрал е спомените си в сто и петдесет страници, а снимките отразяват живота му от детството до днес. Автентичните фотографии, запазени в семейството от десетки години, показват старанието на инж. Макавеев да съхрани онова, което помни за рода си и да го остави за бъдещите поколения.

     Който прочете книгата, ще разбере, че освен познат на хората като общественик, инж. Вълко Макавеев притежава и литературни заложби. Пише леко, има добър житейски анализ, връща се във времето с обич, поразява с подробностите, които помни, проявява чувство за хумор.

     Книгата няма да се продава. Тя ще бъде представена пред публика и ще бъде подарявана на роднините, близките, приятелите, хората, към които авторът изпитва уважение и благодарност.

                                                                                                              ТРАКИЙСКИ СВЯТ

Предишна статия

Целта е да управляват, защото само така ще могат да организират поредните фалшиви избори, подпомагани от полиция и прокуратура!

Следваща статия

И да знаете: парите в чекмеджето на премиера са ваши пари, както и тези, с които сега купуват гласове в администрацията!

Други интересни