Целта е да управляват, защото само така ще могат да организират поредните фалшиви избори, подпомагани от полиция и прокуратура!

Автор: Няма коментари Сподели:

                                 Румяна Ченалова

”Борисов остава.Избори – 2021г.”- решение на Коалиционният съвет, съобщено отВалери Симеонов. Защо Валери Симеонов съобщи новината? Тук е разковничето. Борисов е готов с оставката и евентуалното си спасяване. Коалиционните му партньори обаче няма да го позволят, защото:

1. По този начин / напускайки властта/, Борисов ще ги превърне в жертви и отговорни пред закона.Казано на техния език хвърля ги на кучетата.

Кучетата сме ние.

2. Оттеглянето му ще разцепи окончателно крехката спойка на членския състав на ГЕРБ и е много вероятно да не успеят да удържат до редовни избори.

3. Всеки друг кабинет на коалицията без Борисов ще произведе вътрешно напрежение, необходимост от отстъпки и нови договорки, а това води до нестабилност.

Целта е да управляват, защото само така ще могат да организират поредните фалшиви избори, подпомагани от полиция и прокуратура.

А и през това време да крадат.

Не е без значение и ужаса, който изпитват от бъдещи наказателни производства, задържания и затвор.

Коалицията, която е явна и тайна няма да допусне предсрочно прекратяване на мандата.

Използват правилата на коалиционното им споразумение, според които Борисов се задължил да не подава предсрочно оставка.

Споразумението е вид договор и като такъв се подчинява на правилата на закона уреждащи тази материя.

Подобен ангажимент – да изкара мандата докрай, противоречи на закона.

Отказ от права е възможен в определени случаи вкл. формата на отказа понякога е условие за валидност.

Само тогава отказа има правни последици.

Свободата на разпореждане с правото включва в себе си и най-силното разпоредително действие – загубата му по собствен избор, изразена в отказ от него като това води до прекратяването му.

При отказа носителят на субективното право изразява волята си не само да не се ползва от него, но и прекратява съществуването му, в резултат на което отпада възможността за валидно изпълнение.

В българската теория традиционно отказът от права се приема за ЕДНОСТРАННА сделка. Според чл. 44 ЗЗД те са numerus clausus – произвеждат правно действие само ако законът изрично предвижда.

Отказът от права не е уреден общо като допустим в нито един закон, а са установени отделни случаи на възможни откази от права.

Независимо обаче дали отказът от права се извършва с едностранна сделка или договорна клауза, то той се приема традиционно за НЕВЪЗМОЖЕН, ако се отнася до БЪДЕЩИ права.

Отказ от бъдещи права е невъзможен, тъй като се приравнява на отказ от правоспособност – едно лице се отказва от дадената от закона възможност (установена с императивна норма) да придобива за себе си права.

В случая коалиционните партньори се позовават именно на такъв текст в споразумението.

Поемайки задължението да реализира пълен мандат на правителството и да не подава предсрочно оставка, Борисов / ГЕРБ всъщност се отказва от регламентирано в Конституцията право, представляващо основание за прекратяване мандата на МС.

Тази клауза е НИЩОЖНА, тъй като противоречи на закона и основни принципи на правото.

Поради това тя не може да служи за основание правителството да продължава да управлява.

Истината е, че Симеонов, Каракачанов и задкулисието са полу живи от страх…

                    Основателен страх.

                                                  Facebook, Румяна Ченалова      

     https://frognews.bg/novini/rumiana-chenalova-borisov-gotov-koalitsiiata-niama-pozvoli-zashtoto.html

Предишна статия

Днес или най-късно в понеделник Борисов ще подаде оставка

Следваща статия

ВЪЛКО МАКАВЕЕВ НАПИСА КНИГА

Други интересни